Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce statele membre ale Uniunii nu pot decide regulile aplicabile atunci când autoritățile contractante cumpără produse, lucrări sau servicii?

Publicat:

De ce statele membre ale Uniunii nu pot decide regulile aplicabile atunci cand autoritațile contractante cumpara produse, lucrari sau servicii?

Operațiunea de achiziție publica de produse, lucrari și de servicii pare legata de conținutul unor raporturi juridice asemanatoare celor de vanzare‑cumparare și, cu toate acestea, „cumpararea” din fonduri publice pare sa aiba tot mai puțin in comun cu cumpararea realizata din fonduri private: autoritatea contractanta nu poate sa aleaga de la cine cumpara decat in cazuri de excepție și pentru valori foarte mici, nu poate sa incheie un contract pe baza…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

In scuarul Catedralei Mitropolitane, va aparea o noua construcție

16:06, 25.04.2024 - Un bloc sanitar modular urmeaza sa fie instalat in scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitala. Autoritațile municipale vor cheltui 2,1 milioane de lei pentru lucrari. Responsabila de proiect este Direcția Generala Locativ-Comunala și Amenajare. Toaleta urmeaza sa aiba o anexa…

MAE:Participarea secretarului de stat Ana Tinca la reuniunea ministrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

12:26, 23.04.2024 - 23 aprilie 2024 Comunicat de presaParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la reuniunea ministrilor afacerilor externe din statele membre ale UE Secretarul de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca a participat luni, 22 aprilie 2024, la reuniunea ministrilor afacerilor externe din statele membre…

Baza medicala de date comuna pentru statele membre UE

23:05, 19.03.2024 - In curand, toți cetațenii statelor membre UE care vor dori sa se trateze in spitalele și clinicile din strainatate ar putea s-o faca mult mai rapid, dar și mult mai eficient. Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au decis inființarea unei baze de date medicale comune.

Parlamentul European a votat un proiect care prevede eliminarea completa a centralelor termice pe gaze, petrol și pacura. Proiectul mai trebuie aprobat și de statele membre

18:15, 14.03.2024 - Parlamentul European a votat un pachet legislativ care prevede și eliminarea completa a centralelor termice pe gaze, petrol și pacura pana in 2040 in toate statele membre, pentru reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de sera din sectorul cladirilor. Pentru a intra in vigoare,…

Infracțiuni impotriva mediului: Eurodeputații adopta o lista extinsa de infracțiuni și sancțiuni

17:35, 27.02.2024 - Marți, Parlamentul European a aprobat noi reguli privind infracțiunile ecologice și sancțiunile aferente, extinzand lista de acțiuni penale și intensificand pedepsele pentru incalcarile grave ale mediului inconjurator. Directiva noua, convenita cu Consiliul la 16 noiembrie 2023, a fost adoptata cu 499…

Proiectile de artilerie descoperite in comuna Margineni. Au fost detonate de pirotehniști

17:25, 25.02.2024 - Autoritațile locale din comuna Margineni au anunțat astazi descoperirea unei cantitați semnificative de muniție din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in zona Aviasan. Operațiunea de distrugere a fost realizata duminica de catre compartimentul specializat al Inspectoratului pentru Situații de…

Ajuns la jumatatea perioadei de aplicare, Mecanismul de redresare si rezilienta produce efecte concrete in intreaga UE prin reforme si investitii ambitioase

18:55, 21.02.2024 - Mecanismul a fost, de asemenea, vital pentru abordarea provocarilor urgente, cum ar fi impactul in lant al razboiului de agresiune al Rusiei impotriva Ucrainei, arata comunicatul de presa al Executivului european. In planurile lor de redresare si rezilienta, statele membre au conceput reforme si investitii:…

Rata anuala a inflației a crescut in ianuarie la 7,4%. Romanii platesc mai mult pentru mancare și servicii. Ce produse s-au scumpit cel mai mult?

13:05, 14.02.2024 - Rata anuala a inflatiei a urcat in luna ianuarie 2024 la 7,41%, de la 6,61% in decembrie anul trecut, o majorare de 0,8 puncte procentuale, resimțita de romani in creșterea prețurilor la alimente și servicii.


Ce parere ai despre aceasta stire?