Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cu ce poţi înlocui carnea în Postul Paştelui: reţete inedite pe bază de nuci

Publicat:

In perioada de post, cand de pe lista de alimente care pot fi consumate sunt taiate carnea, laptele si ouale, aportul de proteine de care are nevoie organismul pentru a functiona este scazut. Medicii recomanda celor care tin post alcatuirea unor meniuri in care proteinele de origine animala sa fie inlocuite cu proteinele de origine vegetala. Carnea isi gaseste un substitut perfect in nuci, alimente din care se pot prepara multe feluri de mancare. Nucile nu doar ca asigura aportul necesar de proteine, dar au efecte benefice nebanuite asupra organismului uman.    Datorita continutului…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Miraculoasa scrumbie de Dunare. Medicii, despre efectele asupra sanatații: ajuta inima, creierul și ne ferește de depresie

14:56, 25.04.2024 - Considerata ca fiind unul dintre cei mai sanatoși pești din lume, scrumbia de Dunare este bogata in acizi grași Omega3, calciu, vitamina D și seleniu. De asemenea are proprietați antiinflamatoare și antioxidante, ajuta inima, creierul și ne ferește de depresie

Reteta de sarmale de post ca la manastire. Ingredientul pe care il folosesc maicutele de sute de ani

09:36, 08.04.2024 - Ne aflam in Postul Paștelui, perioada in care mancarurile de post sunt la mare cautare. Una dintre cele mai delicioase și sațioase preparate este cea de sarmale. Maicuțele folosesc un ingredient special la prepararea lor, iar gustul este unul desavarșit! Reteta de sarmale de post ca la manastire Sarmalele…

Lasa-te de fumat cu acest preparat din 6 ingrediente!

09:50, 22.03.2024 - Fumatul – un viciu raspandit, o dependența greu de invins. Dar ce ai zice daca am spune ca exista un desert care te poate ajuta sa renunți la fumat? Da, ai citit bine! Acest preparat simplu și delicios te poate ajuta sa invingi dependența de nicotina, folosind doar 6 ingrediente pe care le gasești deja…

In ce moment al zilei este recomandat sa bei cafea neagra ca sa slabești. Care este secretul

07:50, 19.03.2024 - Specialiștii au dezvaluit in ce moment al zilei este recomandat sa bei cafea neagra ca sa slabești. Acest truc simplu te va ajuta sa pierzi in greutate și sa ai silueta mult visata. Pare greu de crezut, dar studiile au aratat ca momentul in care alegi sa servești cafeaua este extrem de important.…

Alimentația corecta in timpul Postului Paștelui. Medic: „Sa fim atenți la consumul excesiv de produse bogate in zahar!”

14:35, 18.03.2024 - Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar. Medicii recomanda postul persoanelor carora sanatatea le permite, intrucat poate aduce beneficii asupra organismului.

Peștele-minune. Scrumbia de Dunare curata vasele de sange de grasimi si reduce riscul de tromboza

14:45, 15.03.2024 - Scrumbia este un pește salbatic care migreaza din Marea Neagra in Dunare, pentru reproducere și nu se hranește pe tot traseul dus-intors. Scrumbia de Dunare are numeroase beneficii pentru sanatate. Specialistii au plasat-o pe primul loc in topul celor mai sanatoase si gustoase soiuri de peste. Secretul…

Ce mancau romanii acum 100 de ani. De ce nu existau țarani grași: explicația uluitoare

09:40, 14.03.2024 - In lucrarea sa din 1895, intitulata „Igiena țaranului roman”, dr. Gheorghe Crainiceanu dedica un intreg capitol alimentației țaranului roman.Autorul menționeaza ca hrana obișnuita a romanilor era, in general, pregatita in casa și consumata in aceeași zi sau cel mult in urmatoarele doua zile. In acea…

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

16:21, 08.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…


Ce parere ai despre aceasta stire?