Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cosarul, omul care aduce norocul

Publicat:

Cosarul, o meserie pe cale de disparitie Meseria de cosar sau hornar este una dintre meseriile pe cale de disparitie.

Lumea se bucura cand il vede. Unii se tin de nasturi si cauta un geam spart. Altii chiar il ating, crezand ca le va aduce noroc, iar altii i-au cerut si numere pe care sa le joace la Loto. Elevii si studentii se bucura daca se intalnesc cu el inaintea unui examen. Este omul care aduce norocul. Este cosarul. Tot mai rar vazut in ultima vreme. Multi ne amintim cu drag de unul dintre slagarele anilor trecuti: „Ti-a iesit cosaru-n drum/O sa ai…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

The Da Vinci System Turda: Cum ar fi daca v-am spune ca urmatorul Charles Darwin ar putea sa fie copilul dvs.?

20:55, 11.06.2024 - Știința este un domeniu fascinant. Este un mod de ințelege lumea din jurul nostru. Este procesul prin care oamenii studiaza natura și universul, folosind observația, experimentul și raționamentul logic. Prin știința descoperim cum funcționeaza lucrurile, gasindu-le explicații bazate pe dovezi. Uneori,…

Dupa 15 de ani de la super hitul care a cucerit lumea, Edward Maya lanseaza albumul „Stereo Love Deluxe”

15:40, 05.06.2024 - Dupa ce a cucerit toate topurile muzicale naționale și internaționale, renumitul artist și producator Edward Maya aduce in playlisturi albumul „Stereo Love Deluxe”. Aceasta ediție speciala aduce in premiera noi versiuni ale hitului „Stereo Love” ce includ remixuri inedite și extinse ale uneia dintre…

150 lucrari expuse astazi la Galeria de Arta Turda in cadrul expoziției „Culorile Copilariei”

12:45, 30.05.2024 - Vernisajul unei expoziții inedite are loc astazi la Galeria de Arta Turda incepand cu orele 18. Vor fi 150 de lucrari ale elevilor turdeni de la Școala Teodor Murașanu. Copilaria este o poarta catre miracole. Lumea vazuta prin ochi de copil este conturata de veselie, curiozitate si magie. Cu rabdare…

Invațatoarea care iși aduce elevii la școala prin empatie, jocuri și lectura. „Cel mai important este sa te iubeasca”

15:55, 29.05.2024 - Prima lecție a Lidiei Nadașan pentru elevii ei este iubirea, pe care le-o acorda necondiționat. Ii motiveaza permanent și implica și mamele in procesul educațional, care invața cum sa se comporte cu proprii copii și sa le spuna povești

Rostul de dimineața: Duminica de Paști. Cand se bucura toata lumea vazuta și nevazuta

09:05, 05.05.2024 - Duminica de Paști a inceput pe nesimțite cu noaptea-n cap – noaptea in care ne-am limpezit simțirile, tot incercand sa ne inchipuim cum palpaie „neapropiata lumina a Invierii”… E duminica in care ne straduim sa admiram din nou ștergarul intins pe masa, pascuțele mici peste care sclipește oul dogmatic…

Gabriela Firea, de Ziua Libertații Presei: Traim vremuri complicate și-mi dau seama cat de dificil este, uneori, sa va faceți meseria cu profesionalism și dedicare

09:25, 03.05.2024 - "La mulți ani, dragi jurnaliști! De Ziua Mondiala a Libertații Presei, va transmit toata prețuirea mea, tuturor celor care slujiți cu pasiune, respect, decența și buna credința aceasta profesie nobila. Cea mai frumoasa din lume, aș zice, daca n-as fi subiectiva! Am facut parte din lumea voastra mulți…

FOTO: „Saptamana altfel” desfașurata la expoziția feroviara din Teiuș. Zambete și bucurie pentru elevii școlii „Mihai Eminescu” plimbați prin lumea trenurilor

14:01, 24.04.2024 - FOTO: „Saptamana altfel” desfașurata la expoziția feroviara din Teiuș. Zambete și bucurie pentru elevii școlii „Mihai Eminescu” plimbați prin lumea trenurilor FOTO: „Saptamana altfel” desfașurata la expoziția feroviara din Teiuș. Zambete și bucurie pentru elevii școlii „Mihai Eminescu” plimbați prin…

Cine este Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite. Ce studii are și care este meseria lui de baza

20:46, 21.03.2024 - Ștefan Popescu este unul dintre cei patru jurați ai sezonului 13 „Chefi la Cuțite”. Se declara pasionat de bucatarie, dar a debutat destul de tarziu in lumea gastronomiei. A lucrat in Anglia ani buni, acolo unde a preparat rețete diverse din bucatariile internaționale. Pentru ca toata lumea este curioasa…


Ce parere ai despre aceasta stire?