Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Coronavirus: Lucruri de ştiut despre vaccinul AstraZeneca/Oxford (AFP)

Publicat:

Vaccinul AstraZeneca/Oxford, a carui utilizare a fost suspendata joi in Danemarca ca masura de precautie, este putin costisitor, usor de depozitat si a fost dezvoltat pe baza unui virus care afecteaza cimpanzeii. Acestea sunt cateva dintre cele cinci lucruri bine de stiut despre acest vaccin, prezentate de AFP.

Conceput pe baza unui virus comun la cimpanzei

Acest vaccin a fost dezvoltat de cercetatorii de la Universitatea din Oxford impreuna cu gigantul anglo-suedez AstraZeneca.

Este un vaccin "vector viral" - el ia ca suport un alt virus (un adenovirus obisnuit…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un proiect dezvoltat de trei studenți suceveni medaliat cu aur la cea mai mare expoziție de inovații pentru tinerii pasionați de inventica din Europa Centrala

21:05, 15.05.2024 - In perioada 9 – 10 mai a.c., Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava a participat la INOVA-YOUTH, cea mai mare expoziție de inovații pentru tinerii pasionați de inventica din Europa Centrala. Evenimentul, la care au fost prezenți peste 400 de elevi si studenti din Croatia, Romania si Ungaria, a…

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

Va fi iureș, pica iar Dinamo? 5 lucruri de știut intr-un final INCENDIAR de play-out + Programul echipelor care lupta pentru supraviețuire

00:15, 24.04.2024 - Dinamo mai are trei meciuri de disputat pana la finalul play-out-ului, doua partide acasa, cu Voluntari și UTA, plus deplasarea de la Cluj, cu Universitatea. „Cainii” au nevoie de un parcurs perfect, impletit cu jocul favorabil al rezultatelor, pentru a nu retrograda din nou. Nu e de gluma pentru Dinamo,…

Detaliul mai puțin știut din viața Lorei. Ce ține la oglinda in camera de machiaj. „Am grija sa imi țin promisiunile”

13:31, 15.04.2024 - Lora, in varsta de 41 de ani, este una dintre cele mai apreciate artiste din Romania. Recent, vedeta a scos la iveala un amanunt mai puțin știut din viața ei, despre care nu a mai vorbit pana acum.„Eu papuși am inceput sa primesc mai mult cand am inceput sa cant și da, le pastrez. Am niște plușuri acasa.…

„Culturile care se rușineaza de eșec nu le permit oamenilor sa inoveze”. Dr. Mark Khater, specialist din Cabridge ne incurajeaza sa facem lucruri marețe in țara natala

11:40, 03.04.2024 - Specialistul in finanțe digitale, inovație și investiții, dr. Mark Khater de la Universitatea din Cambridge a vorbit la Cluj despre teme precum atitudinea tinerilor fața de bani, increderea in sine a popoarelor.

Romania, pe locul 44 in clasamentul privind calitatea vietii

12:05, 27.03.2024 - S-a facut un nou studiu! Conform acestuia, Romania a coborat pe locul 44, dupa Bulgaria, in clasamentul privind calitatea vietii si bunastarea sociala, din 170 de tari luate in calcul la realizarea studiului Indicele de Progres Social 2023, realizat de organizatia nonprofit Social Progress Imperative,…

4 lucruri de știut inainte sa investești la bursa

15:50, 26.03.2024 - Este adevarat ca investițiile la bursa sunt modalitați excelente de a-ți crește capitalul propriu pe termen lung, insa procesul este unul complex care necesita atenție sporita și cunoștințe diverse. Așadar,  inainte de a te aventura in lumea piețelor fina

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…


Ce parere ai despre aceasta stire?