Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CONCLUZIE - Telefoanele inteligente modifica felul in care functioneaza creierul uman

Publicat:

Utilizarea telefoanelor inteligente modifica felul in care functioneaza creierul uman, intrucat acesta se adapteaza la tehnologia "touchscreen" ("ecran tactil") incorporata in aceste dispozitive, afirma autorii unui studiu realizat de Institutul de Neuroinformatica, afiliat Universitatii din Zurich. Oamenii de stiinta elvetieni au utilizat electroencefalografia (EEG) pentru a masura activitatea cerebrala. Ei au descoperit in acest fel diferente considerabile intre utilizatorii de telefoane inteligente si persoanele care folosesc telefoane mobile "traditionale", precizeaza bbc.com.

Citeste articolul mai departe pe emaramures.ro…  

Sursa articol: emaramures.ro


Stiri pe aceeasi tema

(VIDEO) Craiova: Expoziția virtuala „Ileana și Romulus Vulpescu”

15:45, 20.05.2024 - Colecția „Ileana și Romulus Vulpescu” va putea fi admirata la Muzeul Carții și Exilului Romanesc din Craiova. Colecția cuprinde opera semnata de cei doi autori, beletristica și traduceri. Fondul de carte se intregește cu volume bibliofile, carți rare scrise in limba franceza, din domeniul filologiei,…

Impactul pe care il au schimbarile climatice asupra bolilor cerebrale. „Exista dovezi clare” | Studiu

09:45, 18.05.2024 - Persoanele cu afectiuni neurologice pot fi printre primele si cele mai grav afectate de schimbarile climatice, care risca sa agraveze afectiunile creierului pe masura ce fenomenul se intensifica. Este avertismentul transmis de un grup de cercetatori britanici, care au studiat impactul vremii asupra bolilor…

Prima jumatate a somnului reseteaza creierul. Ce se intampla in a doua jumatate

16:45, 12.05.2024 - Oamenii au trei nevoi de baza pentru a supraviețui: hrana, oxigen și somn. Odihna este esențiala pentru ca creierul sa se „organizeze”, ceea ce include fie eliminarea informațiilor nou invațate, fie memorarea pe termen lung.

Colaborare editoriala intre USV și Universitatea din Zurich, in cadrul publicației Energeia

11:06, 18.04.2024 - Cercetatori ai mediului academic sucevean din domeniul lingvisticii au demarat o colaborare editoriala cu Revista Energeia, una dintre importantele publicații aparute sub auspiciile Universitații din Zurich, Elveția. Publicația cunoscuta pentru cercetarile in domeniul lingvisticii generale, al ...

Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare. Obiceiul care hranește emoțiile, nu stomacul

16:15, 13.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul psihiatru Petronela Nechita.Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale - fie ca este vorba despre odihna, plimbari…

A fost creata bateria ecologica din hirtie. Cum funcționeaza

09:15, 09.04.2024 - Oamenii de știința japonezi care lucreaza la Universitatea Tohoku au inventat și au prezentat potențialilor consumatori o baterie de hirtie unica și ecologica, care incepe sa funcționeze la contactul cu apa simpla. Acest lucru este relatat de publicația Planet Today. Potrivit sursei citate, pe linga…

Oamenii de știința au facut o descoperire uimitoare: este vorba de o noua specie

07:06, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

Cum iți poți curața smartphone-ul. Așa vei scapa de microbi

01:05, 28.02.2024 - Telefoanele nu lipsesc din viața noastra și le folosim in mod frecvent. Utilizarea zilnica duce la acumularea de microbi, astfel ca trebuie curațat in permanența. Exista mai multe moduri pentru a-l ingriji, folosind soluțiile cele mai eficiente.


Ce parere ai despre aceasta stire?