Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Concediul de odihnă neefectuat se reportează

Publicat:

Angajații, care, din motive pe deplin justificate, nu pot sa efectueze, integral sau parțial, concediul de odihna pana la sfarșitul anului in curs, vor beneficia de prelungirea perioadei de acordare a acestui drept. Potrivit noilor reglementari din , la cererea salariatului in cauza, angajatorul este obligat sa-i acorde zilele de concediu de odihna neefectuate, […] de odihna neefectuat se reporteaza apare prima data in Deșteptarea- .

Citeste articolul mai departe pe desteptarea.ro…  

Sursa articol: desteptarea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Angajații romani care vor primi un spor de 100% pentru zilele lucrate de 1 Mai și Paște. Ce prevede Codul Muncii

10:25, 11.04.2024 - Angajații romani se vor bucura, la sfarșitul acestei luni, de o minivacanța prelungita binemeritata. Exista insa și persoane care vor lucra in aceste zile, dar care vor incasa un spor de 100% pentru orele lucrate.Guvernul a declarat ziua de 2 mai ca fiind libera, pentru a face punte intre 1 Mai și Vinerea…

Rasfaț bugetar: Angajații la stat vor avea o minivacanța de 6 zile de Paște și Ziua Muncii

11:10, 05.04.2024 - Majoritatea angajaților care lucreaza la stat vor avea o minivacanța de 6 zile in perioada 1 mai – 6 mai 2024, de Ziua Muncii și de Paște.Ziua Muncii , 1 mai, si Vinerea Mare sunt deja declarate zile libere pentru angajatii la stat in Codul Muncii. In acest an, Vinerea Mare cade in ziua de 3 mai, iar…

Calendarul sarbatorilor legale 2024. Cate zile libere mai au angajații romani pana la sfarșitul anului

09:55, 24.03.2024 - In 2024, Codul Muncii, legea care stabilește numarul zilelor libere acordate angajaților romani, prevede 17 zile de sarbatoare legala pe care aceștia le vor avea libere.Din cele 17 zile nelucratoare de sarbatoare legala doar 10 pica in timpul saptamanii.Prima zi libera care urmeaza, din acest an este…

Majoritatea salariaților de la stat nu participa la cursuri de formare profesionala insa vor bani mulți (sondaj)

13:21, 13.03.2024 - Sapte din zece angajati la stat nu au participat la cursuri de formare profesionala, desi Codul Muncii obliga institutiile publice sa dezvolte abilitatile personalului cel putin o data la 2 ani, arata un sondaj realizat de Centrul de Formare APSAP. Potrivit acestuia, angajatii de la stat considera ca…

Studiu APSAP: Angajații de la stat vor salarii de peste 1500 de euro, dar mai mult de 70% din ei sunt „codași” la competențe digitale

11:20, 13.03.2024 - Aproape 72% dintre angajații la stat nu au urmat, in ultimii ani, cursuri de formare profesionala care sa le imbunatațeasca competențele la locul de munca, in special pe cele digitale , arata un sondaj realizat de Centrul de Formare APSAP, deși instituțiile statului sunt obligate prin lege sa investeasca…

SONDAJ: Angajatii de la stat considera ca nu primesc salariul pe care il merita, 40% spun ca un venit lunar motivant este de 1.500-2.000 euro. 7 din 10 angajati la stat nu au participat la cursuri de formare profesionala

10:55, 13.03.2024 - ”Aproape 72% dintre angajatii la stat nu au urmat, in ultimii ani, cursuri de formare profesionala care sa le imbunatateasca competentele la locul de munca, in special pe cele digitale”, arata un sondaj realizat de Centrul de Formare APSAP, desi institutiile statului sunt obligate prin lege sa investeasca…

Mai aveti zile de concediu din anii trecuti? Data limita pana la care trebuie luat

09:55, 09.03.2024 - Discutiile legate de ceea ce se intampla cu concediile de odihna apar intotdeauna in randul angajatilor mai ales la inceputul anului cand acestia constata ca nu si-au efectuat toate zilele de concediu disponibile pentru anul anterior. Angajatii care nu si-au luat cele 20 de zile legale minime de concediu…

Angajații pot avea 10 zile libere in plus. Cine beneficiaza de acest drept?

10:21, 05.03.2024 - Modificarea adusa articolului 152.2, introdus prin Legea nr. 283/20203 permite salariaților sa lipseasca de la locul de munca atunci cand apar situații grave provocate de boli sau de accidente. Totuși, perioada de absența nu poate depași 10 zile lucratoare intr-un an calendaristic. Angajatii au dreptul…


Ce parere ai despre aceasta stire?