Clepezeu - Reteta veche din Ardeal
Publicat:Reteta veche din Ardeal Clepezeu face parte din a doua editie a programului de educatie culinara Descopera traditiile culinare romanesti! si a fost primita din Marginimea Sibiului Judetul Sibiu (Ardeal). Reteta a fost preparata de DanSilviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu in cadrul Campaniei Descopera t...
Citeste articolul mai departe pe infoest.ro…
Sursa articol: infoest.ro
Stiri pe aceeasi tema
Reteta veche de ciorba de fasole cu afumatura. Asa se prepara acum 100 de ani, ce avea special
18:10, 15.05.2024 - Daca vrei sa faci cea mai buna ciorba de fasole, iți propunem o rețeta veche de 100 ani. Așa se prepara in trecut, dar prea puține gospodine au pastrat tradiția in timp. Ce ingredient secret adaugau in preparat, pe langa afumatura. Cea mai buna ciorba de fasole Cea mai buna rețeta de ciorba de fasole…
Rețeta originala de mici, veche de 100 de ani. Ingredientul surpriza care face toata diferența
21:40, 30.04.2024 - Micii sunt unul dintre preparatele pentru care țara noastra este celebra. Deși toata lumea in consuma, puțini sunt cei care știu cum se prepara corect, ca pe vremuri, și ce conțin, de fapt, aceștia. Se folosește un ingredient special, care le da un gust special și face diferența. Cea mai buna rețeta…
Negresa, reteta veche. Asa se facea in anii ’70, ingredientul secret care o facea pufoasa si ii dadea un gust de neuitat
10:25, 22.04.2024 - Negresa dupa rețeta veche a bunicilor! Acest desert este adorat de toata lumea, mai ales ca se prepara rapid și aveți nevoie de doar cateva ingrediente. Totuși, pentru ca negresa sa iasa pufoasa și cu un gust delicios, trebuie sa țineți cont de anumite trucuri pentru prepararea ei. Ingredientul secrete…
Cum faci chec fara praf de copt. Reteta veche, pe care orice gospodina trebuie sa o stie
15:26, 17.04.2024 - Te-ai gandit vreodata ca poți face chec fara sa folosești ceva care sa il ajute sa se umfle corespunzator? Ei bine, exista o rețeta ce propune gatirea acestui preparat fara praf de copt. Este veche, de pe vremea strabunicilor noștri, dar foarte utila. Rețeta de chec fara praf de copt Checul este una…
Cozonac mare și pufos dupa o rețeta veche de 170 de ani. Marii bucatari nu uitau niciodata de acest ingredient secret
10:50, 07.04.2024 - Dupa cum bine știe toata lumea, atat de Paște, cat și de Craciun, bunicile se grabeau sa faca cel puțin un cozonac mare și pufos, dar cum ar fi sa faci unul dupa o rețeta veche de 170 de ani, la care marii bucatari nu uitau niciodata de ingredientul secret? Cozonacul, nelipsita tradiție de Paște […]…
VIDEO | „Muschiuletul de padure” sau mancarea de urzici, o reteta veche de peste 100 de ani culeasa din satul Talasman
01:10, 27.03.2024 - BUCATAREALA…Zilele acestea in padurea de la Talasman din comuna Vinderei este zarva mare. In rezervatia naturala unde cresc singurii ghiocei protejati din Romania, culegatorii de urzici dau navala. Ce e mai bun in post decat o mancare care sa contina urzici? Fie ca sunt puse in borsul cu cartofi sau…
Tort Caraiman, reteta veche. Asa e facuta de zeci de ani in cofetariile romanesti. Este un deliciu
12:15, 13.03.2024 - Tortul Caraiman este unul dintre cele mai iubite deserturi, pregatit de zeci de ani. Daca vrei sa surprinzi cu un preparat fin și gustos, acesta este soluția. Iata rețeta veche, originala, pe care o utilizau chiar și bunicile. Are exact gustul copilariei noastre. Cea mai buna rețeta pentru tort Caraiman…
Cat lapte și cat ulei trebuie sa pui in chec pentru a ieși pufos. Rețeta veche de 25 de ani
22:45, 28.02.2024 - Desertul de suflet al romanilor, un deliciu cu care ne rasfațau mamele și bunicile, dar o rețeta ce le da multora batai de cap. Pentru a fi sigur ca nu dai greș niciodata cand il prepari, este important sa ții cont de doua detalii importante. Afla, din randurile de mai jos, cat lapte și cat […] The…