Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#citesteDobrogea: Dovezi ale stapanirii otomane in teritoriul dintre Dunare si Marea Neagra (GALERIE FOTO)

Publicat:

Teritoriul dintre Dunare si a fost vizat de sultanii otomani si a reprezentat zona unde se pregateau viitoarele atacuri impotriva crestinilor. Intre 1418 1420 incepe ocuparea Dobrogei de catre turci. Turcii tuuml;rkler au emigrat in Dobrogea si vor reprezenta populatia urbana aristocratica. Se vor stabili turci oguuml;zi din regiunile balcanice si din Anatolia. Turcii stabiliti in Dobrogea corespund tipologiei brunet, blond, mongoloid si indo european. Vor reprezenta alaturi de tata ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Care este noul "drum al morții"? O șosea care ajunge la Marea Neagra este considerata cea mai periculoasa din lume

10:15, 28.05.2024 - Legand provincia Anatolia de Nord-Est a Turciei de Marea Neagra, drumul montan D915 prezinta o multitudine de viraje și coborari foarte periculoase care il fac extrem de dificil de traversat chiar și pentru cei mai pricepuți șoferi, relateaza publicația Oddity Central .Șoseau are 38 de viraje periculoase,…

Oficial de la ISU Dobrogea: Unul dintre marinarii salvati de pe nava scufundata, transportat la Spitalul Clinic Judetean Constanta (GALERIE FOTO+VIDEO)

15:20, 18.05.2024 - Ambarcatiunea care a adus marinarii salvati de pe nava scufundata pe Marea Neagra in apropiere de Sfantul Gheorghe a ajuns in Dana Militara a Portului Constanta. Potrivit ISU Dobrogea, la misiunea din portul Constanta au fost alocate doua autospeciale pentru transport victime multiple si un SMURD 8…

„Golden Gate” de Romania intra in reparații. Din nou! Podul de la Braila e plin de asfalt in valuri

09:50, 09.05.2024 - Constructorul face din nou reparații pe podul peste Dunare de la Braila. Acestea se desfașoara joi. Traficul rutier este afectat. Podul peste Dunare de la Braila a crapat din nou. Ministrul Grindeanu recunoaște: „Exista neconformitați” Lucrarile au inceput dimineața și vor ține pana la ora 19.00. Asta…

Fotoreportaj Constanta: Vama Veche si Marea Neagra in eforie cromatica (GALERIE FOTO+VIDEO)

12:40, 27.04.2024 - Vama Veche, judetul Constanta, prinde viata in nuante de turcoaz. Vama Veche, judetul Constanta, prinde viata in nuante de turcoaz.Pe plaja nisipoasa, unde valurile marii creeaza un paradis feeric, razele soarelui reflectate in apele Marii Negre creeaza un tablou fermecator.Turistii si localnicii se…

Romgaz si SOCAR vor construi Terminalul LNG la Marea Neagra. Anuntul Ministrului Energiei (GALERIE FOTO)

14:40, 04.04.2024 - Ministrul energiei Sebastian Burduja a efectuat zilele acestea o vizita la Baku in Azerbaidjan in cadrul careia s a discutat despre Terminalul LNG la Marea Neagra si Coridorul Verde.In cadrul vizitei a avut o intrevedere de nivel inalt cu Presedintele Ilham Aliyev, dupa care au urmat lucrarile comisiei…

LIVE: Incep conferintele Dilema la Constanta. Ce subiecte sunt prezentate in prima zi (Galerie FOTO)

18:15, 28.03.2024 - Joi 28 martie, de la ora 18.00, in Aula Bibliotecii Judetene Ioan N. Roman, incep Conferintele Dilema la Constanta. Editia constanteana poarta titlul MultiEuropa. Vechile culturi si noua diversitate, iar tema care reuneste editia constanteana a evenimentului este multiculturalismul. In prima zi a conferintelor…

27 Martie 1918 : Sfatul Tarii al Republicii Democratice Moldovenesti voteaza actul Unirii cu Romania. Citat: „Traiasca unirea Basarabiei cu Romania de-a pururi si totdeauna!

08:25, 27.03.2024 - In ziua de 27 Martie 1918, Sfatul Tarii al Republicii Democratice Moldovenesti voteaza actul Unirii cu Romania.  In numele poporului Basarabiei, Sfatul Tarii declara: Republica Democratica Moldoveneasca (Basarabia) in hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunare, Marea Neagra si vechile granite cu Austria,…

#citesteDobrogea: Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului roman

17:00, 19.03.2024 - Cu experienta in a conduce nave si comandamente ale flotilei sau flotei si a pus amprenta asupra organizarii initiale a Marinei Romane.Un destoinic marinar, originar din Italia, a ajuns prin Marea Neagra, dupa un naufragiu, la Galati, unde a intrat cu gradul de soldat, prin anul 1845, in Corpul Saluparilor,…


Ce parere ai despre aceasta stire?