Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele 7 alimente ce pot provoca toxiinfecție alimentară în timpul verii - Care sunt cele mai expuse persoane - Simptome

Publicat:

  Toxiinfecțiile alimentare sunt cauzate de consumul de alimente sau bauturi care conțin toxine, bacterii, virusuri sau paraziți daunatori. Chiar daca multe alimente conțin organisme potențial daunatoare, acestea sunt de obicei distruse in timpul prepararii termice, a gatirii lor. Totuși,  depozitarea inadecvata a alimentelor, dar și igiena necorespunzatoare a mainilor pot determina contaminarea, avertizeaza sfatulmedicului.ro . Cele mai vulnerabile persoane și expuse riscului de a se intoxica alimentar sunt femeile gravide, copiii, alaturi de cele in varsta și cele care sufera de boli cronice.  Toxiinfecția…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Bacteria mortala care se gasește in carnea de la supermarket: 1 din 15 pui proaspeți este 'puternic contaminat'

14:45, 17.04.2024 - Unul din 15 pui proaspeți din supermarketuri este "puternic contaminat" cu o bacterie cu potențial letal. Campylobacter se numește bacteria care reprezinta cea mai frecventa cauza a intoxicațiilor alimentare la nivel mondial.

Dieta miraculoasa cu verdețuri: te slabește enorm intr-o perioada scurta de timp, fara sa-ți fie foame

13:41, 15.04.2024 -   Pare greu de crezut, dar, ca sa slabesti, nu trebuie sa renunti la toate bunatatile. Singura conditie este ca una dintre cele trei mese zilnice sa fie o mancare din verdeturi de primavara.Cum procedeaziTimp de o saptamana, combina mesele obisnuite cu una sau doua din mancarurile cu verdeturi de primavara.…

Care sunt cele mai murdare obiecte si locuri din bucatarie

11:05, 09.04.2024 - Bucataria este locul unde petrecem destul de mult timp pentru a pregati mancarea pentru intreaga familie. De aceea, deși este considerata inima casei, in mod paradoxal, bucataria poate fi și una dintre cele mai murdare incaperi dintr-o locuința, cu bacterii, microbi și alte microorganisme daunatoare…

Cit costa fructele, legumele, carnea și peștele la Piața Centrala din Chișinau?

17:20, 26.03.2024 - Administrația Pieței Centrale din Chișinau a publicat pe pagina sa de socializare noi date privind prețurile produselor agricole comercializate in piața, din care cetațenii pot trage singuri concluzia care produse s-au scumpit și care s-au mai ieftinit la piața din capitala in ultimele zile, transmite…

Salmonella, descoperita in carnea marca proprie Penny. Loturile periculoase au fost anuntate de inspectorii ANPC

11:25, 21.03.2024 - Inspectorii ANPC au descoperit salmonella in patru loturi produse din carne, marca proprie Penny, atat in depozitul, cat și pe rafturile a doua magazine ale retailerului. Produse de pasare infestate cu Salmonella la Penny Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București – Ilfov…

O salata facuta acasa poate conține 10 pesticide. Cum ajung in legume și fructe și de ce nu putem scapa de unele substanțe

23:10, 18.03.2024 - Legumele și fructele vandute in piețe și magazine pot fi acoperite cu pesticide cu rol de repelent dar și substanțe precum fungicidele, absorbite de plante. Unele produse pot fi spalate dupa cumparare dar altele nu, deoarece pesticidele exista in sistemul plantei. Echipa Agro Jurnal a realizat un material…

Alerta alimentara! Vezi ce produs a retras ANSVSA de pe rafturile LIDL!

20:15, 07.02.2024 - A fost anunțata o noua alerta alimentara, dupa ce ANSVSA a facut publica retragerea de pe rafturile LIDL a unui produs consumat frecvent de romani. Lidl Romania recheama preventiv produsul „Nixe File de anșoa in ulei de masline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024, ca urmare…

Alerta alimentara in magazinele romanești: E-Coli și stafilococ auriu, in carnea de pui și de porc

07:06, 30.01.2024 - Șapte produse din carne proaspata au fost testate intr-un laborator din Austria. Specialiștii spun ca animalele au fost indopate cu antibiotice, iar bacteriile ar fi devenit rezistente la acestea. Intr-un lot de piept de pui s-a gasit stafilococ auriu, iar in cazul carnaților de porc, rezultatele au…


Ce parere ai despre aceasta stire?