Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce păţim când avem lipsă de fier în organism şi cum trebuie să ne tratăm. Oboseala, primul semnal de alarmă

Publicat:

“Organismul foloseste fierul pentru a crea hemoglobina care se gaseste in hematii (eritrocite, globule rosii) si are rolul de a fixa oxigenul din aer la nivelul plamanilor si de a-l transporta in tot organismul, la celule. Daca exista deficienta de fier in corp, globulele rosii vor fi putine si atunci apare starea de oboseala.

Fierul, un microelement esential pentru sanatatea noastra, intra in alcatuirea hemoglobinei, este esential in procesele de oxidoreducere si in sinteza acizilor nucleici, ajuta la apararea organismului de diferiti factori infectiosi”, explica dr. ,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vitamina esențiala inainte de radiografii. Ce spun medicii

16:46, 05.06.2024 - Ce vitamina se ia inainte de radiografiiAdrian Vornicu, specialist in biolelectronica și biocompatibilitate electromagnetica, a subliniat importanța Vitaminei C in protejarea organismului impotriva radiațiilor in cadrul unei emisiuni TV.„Radiografiile, efectuate de obicei o data la șase luni, necesita…

Alimente anti imbatranire. Cum sa iți menții pielea tanara cu ajutorul alimentației

14:56, 22.04.2024 - Nimeni nu poate sa opreasca imbatranirea și trecerea timpului, insa avem capacitatea de a reduce efectele pe care imbatranirea le are asupra organismului nostru. Pielea este organul cu cea mai mare zona de contact intre corpul uman și mediul extern și de aceea trecerea timpului este vizibila la nivelul…

Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala

17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…

Fructul minune care conține mai multa Vitamina C decat citricele: crește in Romania și are beneficii foarte mari pentru sanatate

15:35, 30.03.2024 - Citricele sunt fructe extrem de bogate in Vitamina C, dar nu sunt tocmai indicate pentru oamenii care au probleme cu stomacul, aceste fructe generand aciditate. In schimb, pentru aport de Vitamina C, tot mai mulți oameni prefera fructele de aronia care au un conținut de vitamina C de 21 mg la 100 g…

Cele patru legume verzi preferate de Jennifer Lopez și gemenii ei  

00:35, 26.03.2024 - Intr-un interviu publicat recent in ”Hello”, Jennifer Lopez vorbeșe despre cele patru legume preferate, care o ajuta sa nu ia in greutate și sa aiba un corp ultra-tonificat. Actrița a precizat care sunt legumele preferate și pe care Jennifer Lopez le imparte cu gemenii ei, Emme și Max. ”Mancam multe…

Cel mai mare studiu clinic arata ca administrarea calciului si a Vitaminei D reduce mortalitatea prin cancer

07:55, 13.03.2024 - Vitamina D și calciul sunt doi aliați prețioși ai femeilor impotriva cancerului. Un studiu publicat in Annals of Internal Medicine releva ca suplimentarea pe termen lung cu calciu și vitamina D in timpul timpul menopauzei este asociata cu o creștere a mortalitații din cauze cardiovasculare, dar cu un…

Ce alimente sa mananci ca sa treci mai ușor peste astenia de primavara

13:41, 11.03.2024 - Perioada in care astenia de primavara iși va face simțita prezența in viețile noastre se apropie cu pași repezi. Știm deja ca simptomele asteniei de primavara sunt clasicele dureri de cap, stare de oboseala cronica, anxietate, toate acestea fiind neplaceri provocate de sedentarismul, alimentația nesanatoasa…


Ce parere ai despre aceasta stire?