Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care sunt diferenţele între reactoarele de la Cernavodă şi cele de la Cernobîl? Cât de sigură este centrala de pe Dunăre?

Publicat:

Dupa mai multe opriri ale reactoarelor 1 si 2 de la Cernavoda, a prezentat diferentele dintre cele doua moduri de operare si sistemele de siguranta folosite, dand asigurari ca in Romania nu se poate produce un accident asemanator celui din Ucraina.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce zona din Romania este cea mai ferita de cutremure: Ce se intampla cu Barajul Bicaz și Barajul Vidraru in cazul unui seism de 8,5 grade

19:10, 15.05.2024 - Seismologul Gheorghe Marmureanu, fost director al Institutului Național pentru Fizica Pamantului și cercetator științific, a explicat in ce condiții marile baraje din Romania, precum Bicaz și Vidraru, dar și Centrala de la Cernavoda, ar putea fi afectate de un cutremur puternic.

Reactorul 2 de la centrala din Cernavoda a fost resincronizat la Sistemul Energetic National in aceasta dimineata

10:55, 07.05.2024 - Reactorul 2 al centralei de la Cernavoda a fost oprit in mod controlat, in seara zilei de 30 aprilie, pentru realizarea unor lucrari de reparatie in partea clasica a Unitatii 2, fara impact pe partea nucleara. ”Nuclearelectrica SA informeaza actionarii si investitorii ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda a…

Consumul de energie electrica a scazut de Paște la noi minime istorice. Fotovoltaicele, prima sursa de energie a Romaniei

10:15, 06.05.2024 - In prima zi de Paște, consumul de energie electrica a scazut sub 3000 MW, cel mai mic de cand Transelectrica ofera date interactive de masurare (2007).  Consumul național de energie electrica din rețele a scazut duminica dupa-amiaza, in prima zi de Paște, sub incredibilul prag de 3.000 MW, potrivit…

Consumul de curent a atins minime istorice in Duminica Floriilor

07:40, 29.04.2024 - Consumul național de energie electrica din rețele a atins un minim istoric duminica dupa-amiaza, apropiindu-se de pragul incredibil de 3.600 MW. La ora 14:43, in data de 28 aprilie, Duminica Floriilor, consumul instantaneu de energie electrica al Romaniei a fost de 3.636 MW, conform datelor Transelectrica.…

Șeful AIEA: Centrala de la Cernavoda are un trecut impecabil in ceea ce privește siguranța

20:10, 08.04.2024 - Romania are un trecut de succes cand vine vorba despre energia nucleara, iar Centrala de la Cernavoda este una dintre centralele nucleare cu cei mai buni factori de capacitate din lume si cu un trecut impecabil in ceea ce priveste siguranta, a declarat, luni, directorul general al Agentiei Internationale…

Romania, cheia exporturilor ucrainene dupa blocajul polonez - Ministrul Agriculturii din Ucraina dezvaluie rolul pe care il joaca ruta Dunarii

07:35, 22.02.2024 - Ministrul ucrainean al agriculturii, Mykola Solskyi, subliniaza, intr-o declarație pentru stiripesurse.ro, rolul in creștere al Dunarii pentru exporturile din Ucraina. Țara vecina, aflata in plin razboi cu Rusia, are planuri mari in privința Dunarii, dupa cum a dezvaluit publicația Bloomberg, iar Romania…

Ucraina planuiește o noua ruta de export pe Dunare. Romania „este mai previzibila” decat frontiera poloneza

20:55, 20.02.2024 - Ucraina planuiește o ruta suplimentara pe Dunare pentru a crește exporturile la nivelurile de dinainte de razboi, deoarece conflictul cu Polonia cu privire la livrarile de produse agricole blocheaza granița terestra cu Uniunea Europeana, transmite Bloomberg.

CENTRALA HIDROELECTRICA Centrala de la Nikopol – Turnu Magurele, relansata cu 6 mld. de euro de Bulgaria și Romania

13:46, 20.02.2024 - Bulgaria și Romania relansaza un proiect hidroenergetic pe Dunare, care presupune și construirea unui pod intre Nikopol și Turnu Magurele. Costurile ar urma sa fie, insa, mai mari pentru Romania, malul fiind mai jos decat la vecinii bulgari.  The post CENTRALA HIDROELECTRICA Centrala de la Nikopol –…


Ce parere ai despre aceasta stire?