Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care este lagătura dintre Casa Poporului şi haitele de maidanezi?

Publicat:

Ridicarea unui monument strategic nu a fost pe deplin ideea lui . Inca de pe vremea lui Carol al ll-lea se discuta in cercurile importante ale tarii despre o astfel de constructie, fara a fi botezata . Dupa cutremurul devastator din anul 1977, ideea unui asemenea edificiu a inceput sa incolteasca in mintea dictatorului care se afla la putere si care voia sa-si construiasca propriul oras. Asa a ajuns sa organizeze un concurs la care au participat 17 colective de arhitecti, care mai de care mai talentati.   In iarna anului 1982, a avut loc ultima…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

La un pas de majorat. Istoria traita cu Terra Dacica Aeterna

17:10, 08.06.2024 - Sunt oamenii care pastreaza viu portul dacic sau vesmintele romane, dincolo de  uniforma secolului XXI. Intre ei, pare ca monumentala Columna a lui Traian si-a scuturat frescele si a lasat la vatra cete intregi de stramosi. De 17 ani, de fiecare data cand ajungi la un eveniment la care participa…

Jens Stoltenberg se pronunța pentru ridicarea unor restricții la folosirea de catre Ucraina a armelor furnizate de aliații occidentali

16:11, 28.05.2024 - Ideea de mai sus a fost evocata de Jens Stoltenberg intr-o declarație facuta luni la Sofia, in deschiderea unei reuniuni a Adunarii parlamentare a Alianței Atlantice. Unele restricții, a spus el, „leaga mainile la spate ucrainenilor și le fac foarte dificila asigurarea apararii „. Este bine cunoscut…

Horoscopul zilei, marți, 21 mai 2024. Conflicte de putere și orgolii, din care doar 4 zodii ințelepte scap nevatamate

21:51, 20.05.2024 - Și comunicarea e negativ afectata, semnele ajungand ușor la certuri și conflicte de putere și orgolii.BerbecLa cate conexiuni sociale ai stabilit și ești pe punctul de a stabili, nu e de mirare ca simți ca nici nu mai știi ca unu și cu unu fac doi. Soluția e o libertate mai mare. Nu iți mai aglomera…

Canalul Dunare – București. O tampenie, inceput de Ceaușescu

14:15, 07.05.2024 - Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR si fost ministru al Investitiilor si Proiectelor Europene, demonteaza ideea terminarii Canalului Dunare-Bucuresti, pe care ar fi sugerat-o candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja. Canalul Dunare – București este…

Abras SRL continua demersurile pentru ridicarea unui imobil de patru etaje pe strada Napoli din Constanta

11:01, 06.05.2024 - APM Constanta a anuntat publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Construire locuinte colective P 4e si imprejmuire terenldquo;, propus a fi amplasat in municipiul Constanta, strada Napoli, nr. 39 lot 2 2. Investitor este firma Abras SRL. Hamdan…

Lucrarile la Cazinoul din Constanta se apropie de final dupa 4 ani. Care va fi destinația cladirii

17:35, 01.05.2024 - Primarul din Constanta, Vergil Chițac, a declarat marți, 30 aprilie, ca anul acesta lucrarile de consolidare și reabilitare a monumentului istoric inaugurat in 1910 vor fi terminate, iar Cazinoul din Constanța va fi destinat pentru obiective culturale, acolo urmand a se organiza piese de teatru si vor…

Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

10:25, 28.04.2024 - In incinta fostei inchisori de la Ramnicu Sarat vor fi construite, pana in anul 2026, Memorialul „Inchisoarea Tacerii” și Centrul Educațional privind Comunismul in Romania, conform unui proiect care a fost lansat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).…

Bolile misterioase care i-au rapus pe cei mai cunoscuți lideri ai romanilor. Ce suferințe cronice aveau regii Romaniei

22:35, 21.03.2024 - Multe personalitați de top ale istoriei și culturii romanești au suferit de boli cronice grave care, in majoritatea cazurilor, le-au adus moartea. Printre aceștia, Ștefan cel Mare, Carol I, Ferdinand I, Alexandru Lapușneanu, Ștefan Luchian sau Mihai Eminescu


Ce parere ai despre aceasta stire?