Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CALENDAR ORTODOX AUGUST 2018: Ce trebuie să facă toţi creştinii chiar din prima zi a lui Gustar

Publicat:

CALENDAR ORTODOX AUGUST 2018: August, numit in popor Gustar, Gustea, Secerar sau Masalar, are in cursul sau o seama de sarbatori pastorale, insotite de un intreg alai de obiceiuri si superstitii. El incepe cu doua saptamani de post, Postul Adormirii Maicii Domnului, care se socoteste a fi tot atat de mare ca Postul de dinaintea Pastelui, din care se zice ca este chiar rupt. Se spune ca Postul Pastelui tinea noua saptamani, dar oamenii intrau in primavara prea slabiti si, de aceea, s-au rupt doua saptamani din el si s-au pus inaintea Santa-Mariei Mari, cand e belsug de legume si zarzavaturi.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Companiile petroliere iși extind forajul in largul marii, subliniind nevoile de energie

18:00, 03.05.2024 - Shell și alte companii petroliere intenționeaza sa foreze pentru petrol și gaze in Golful Mexic, in parte pentru ca astfel se elibereaza mai puține gaze cu efect de sera decat forarea pe uscat.

Respingerea modificarilor Codului Civil in privința arendei pune pe jar fermierii

09:00, 11.04.2024 - Camera Deputaților a respins modificarea prevederilor Codului  Civil referitoare la arenda . Decizia a pus pe jar marii fermieri , care sunt nemulțumiți de aceasta hotarare. In ultimii doi ani, una dintre prioritațile organizațiilor profesionale ale agricultorilor a fost modificarea prevederilor legale…

Regele Charles lauda oamenii care „intind mana prieteniei, mai ales in momente de nevoie"

13:55, 28.03.2024 - Regele Charles al Marii Britanii, care urmeaza un tratament impotriva cancerului, a laudat oamenii care "intind mana prieteniei, mai ales in momente de nevoie". In același timp, monarhul britanic a repetat promisiunea de a servi națiunea, pe care a facut-

FOTO: Ultimele zile in care poți descoperi „Dinos and Sea Monsters” – expoziția in aer liber, cu 35 de dinozauri ai „marii” animatronici, din parcul Iulius Mall Cluj (P)

13:10, 26.03.2024 - Continue reading FOTO: Ultimele zile in care poți descoperi „Dinos and Sea Monsters” – expoziția in aer liber, cu 35 de dinozauri ai „marii” animatronici, din parcul Iulius Mall Cluj (P) at Info real.

Ce suma colosala a pierdut Simona Halep din cauza suspendarii! Și marii sponsori au parasit-o

14:36, 06.03.2024 - Simona Halep poate juca din nou, dupa eliminarea suspendarii aplicata marii sportive. Cel mai probabil se va inscrie la Miami Open (19 martie a.c) dar in mod sigur va participa la turneul sau preferat de Grand Slam, Roland Garros, ce va incepe pe 26 mai a.c. Suspendarea Simonei Halep pentru dopaj, ce…

Ce salariu are un mitropolit. Cati bani ar incasa IPS Teodosie daca va fi avansat

18:26, 01.03.2024 - Liderii Bisericii Ortodoxe Romane sunt in topul celor mai bine platiți bugetari de la noi din țara. Afla, din randurile de mai jos, ce salariu are un mitropolit și cați bani ar urma sa incaseze lunar IPS Teodosie daca va fi avansat, iar inființarea Mitropoliei Tomisului va deveni o realitate. In topul…

TRADIȚII Oșenii aduc bani de acasa pentru a-și putea achita nunțile

09:10, 26.02.2024 - Rar se intampla ca mirii sa ramana cu dar de nunta, dar numai in cazul nunților mici, de pana la 300 de persoane The post TRADIȚII Oșenii aduc bani de acasa pentru a-și putea achita nunțile first appeared on Informatia Zilei .

Preturi record la cacao din cauza El Nino. Marii producatori de ciocolata, in impas: „Temerile au fost amplificate”

12:20, 09.02.2024 - Prețul tonei de cacao atinge un nivel record, deoarece El Nino afecteaza culturile din Africa de Vest. Joi, prețurile la cacao pe piața de marfuri din New York au atins un nou maxim istoric de 5.874 de dolari (4.655 de lire sterline) pe tona.


Ce parere ai despre aceasta stire?