Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Boli grave la copii care se manifesta cu voma. Cand trebuie sa ne alarmam daca un copil vomita mult?

Publicat:

De cele mai multe ori, problema nu este serioasa, iar tratamentul facut acasa o rezolva. La copiii mai mari, cele mai multe stari de voma sunt cauzate de gasteroenterite, care se asociaza cu alte semne, cum ar fi diaree, febra, crampe la stomac. Cu tratamentul dat la recomandarea medicului, voma dispare, de regula, in 12 ore, insa diareea poate dura cateva zile. Riscurile pentru bebelusi sunt mari atunci cand varsa si fac diaree severa din cauza rotavirusului (care se transmite pe cale fecal – orala, insa poate fi prevenit printr-un vaccin care se face in schema optionala). Voma este…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Praf saharian deasupra Romaniei! ATENȚIE MARE, persoanele asmatice și cele alergice pot avea probleme grave 

11:55, 16.04.2024 - Praf saharian deasupra Romaniei! ATENȚIE MARE, persoanele asmatice și cele alergice pot avea probleme grave. In perioada 16 aprilie,  ora 12:00 – 18 aprilie,  ora 00.00, circulația aerului, predominant sud-vestica, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer incarcate cu particule…

Ciuperca unghiei, o infecție aparent banala, care se poate finaliza cu o intervenție chirurgicala!

00:26, 04.04.2024 - Ciuperca unghiei este foarte frecventa, pare banala, dar netratata corect se poate finaliza cu o intervenție chirurgicala. Atenție, tratamentul este o provocare, deoarece este de durata și presupune rabdare și consecvența. Ciuperca unghiei sau micoza afecteaza unghiile mainii, dar mai ales ale piciorului.…

Atenție la mancarea livrata de unitațile de catering! Grave nereguli descoperite de inspectorii ANSVSA

10:25, 25.03.2024 - Atenție la mancarea livrata de unitațile de catering! Grave nereguli descoperite de inspectorii ANSVSA. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au controlat peste 700 de unitați de catering din intreaga țara care livrau...

Dupa Covid au aparut forme grave de tuberculoza. Romania are cele mai multe cazuri din Uniunea Europeana

11:36, 23.03.2024 - Data de 24 martie este dedicata marcarii Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Tuberculozei, una dintre cele mai frecvente boli contagioase, care continua sa reprezinte o problema de sanatate publica la nivel mondial. In prezent, Romania are cele mai multe cazuri de TBC din intreaga Uniune Europeana.

Frații Tate, puși in libertate. Unul dintre ei lanseaza acuzații grave: „Adevarul despre corupția sistemului de justiție”

10:30, 13.03.2024 - Apare o prima reacție din „tabara” fraților Tate, dupa ce Andrew și Tristan au fost puși in libertate. Unul dintre cei doi frați a ieșit cu o serie de declarații in care arata cu degetul in direcția sistemului de justiție. Andrew Tate susține ca este persecutat de catre procurorii britanici, dupa ce…

Fundația Kaizen se lanseaza in Romania. Contribuție de 350.000 de euro la renovarea secției de cazuri grave din cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitești

16:41, 12.03.2024 - Fundația Kaizen este o organizație caritabila globala, finanțata exclusiv de Kaizen Gaming, una dintre cele mai mari companii GameTech din lume. Aceasta are in vedere sa serveasca drept catalizator pentru schimbari pozitive la scara globala, in parteneriat cu comunitațile locale, ONG-uri, instituții…

Nou nascuți cu sevraj alcoolic, fenomen in creștere in Romania! Consecințe grave pentru copii

09:55, 27.02.2024 - Potrivit specialiștilor, la nivel mondial 15 din 10.000 de persoane s-au nascut cu sindrom alcoolic fetal. Asta inseamna ca mama a consumat des contitați mari de alcool in timpul sarcinii. In Romania acest fenomen este in creștere, mai ales in zonele sarace din Oltenia sau Moldova.Un medic neonatolog…

Cutremur: In țara noastra, doar o locuința din cinci are asigurare obligatorie

09:26, 27.02.2024 - In cazul  unui cutremur puternic, opt milioane de locuințe nu vor beneficia de despagubiri. In prezent, in țara noastra doar o locuința din cinci are asigurare obligatorie. In privința asigurarii facultative, doar 17% dintre locuințe sunt puse la adapost. Aceste date par sa infirme teama de cutremur…


Ce parere ai despre aceasta stire?