Băuturile carbogazoase cresc riscul de atac cerebral cu 83%
Publicat:Consumul frecvent de bauturi carbogazoase cu zahar creste cu 83% riscul femeilor de a face un atac cerebral ischemic (cauzat de blocarea unui vas sangvin), arata un studiu realizat de Jurnalul American de Nutritie si citat de Huffington Post. Studiul, desfasurat in Japonia, s-a intins pe nu mai putin de 19 ani, intre 1990 si 2008. La cercetare au participat 39.768 de barbati si femei, dintre ca
Citeste articolul mai departe pe noi.md…
Sursa articol: noi.md
Stiri pe aceeasi tema
Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu
15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.
Exista inghețata sanatoasa?
18:55, 22.04.2024 - Exista pe piața o mulțime de sortimente de inghețata, iar unele dintre acestea sunt promovate ca fiind mai sanatoase. Astfel, in magazine se gasesc varietați cu conținut scazut de zahar, bogate in proteine și chiar fara lapte. Dar este vreunul dintre aceste produse cu adevarat mai bun pentru consumatori?…
Joburile de rutina cresc riscul de declin cognitiv cu 66% și de demența cu 37%, potrivit unui studiu
08:26, 18.04.2024 - Conform unui nou studiu, activitatea intensa a creierului la locul de munca ar putea da roade nu numai in ceea ce privește avansarea in cariera, ci ar putea, de asemenea, sa protejeze cogniția și sa contribuie la prevenirea demenței pe masura ce inaintezi in varsta.
Fibrilația atriala crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori
18:45, 04.04.2024 - Fibrilația atriala (cel mai frecvent tip de aritmie cardiaca) crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori, cu consecințe fatale in 30% din cazuri și invaliditate pentru jumatate dintre cei afectați, potrivit mediafax.
Toți locuitorii unei țari importante vor ajunge sa poarte același nume. Care este explicația?
18:30, 02.04.2024 - 'Sato' este cel mai raspandit nume de familie in randul japonezilor, cu o creștere spectaculoasa de peste o mie de ori in ultimii ani, atat din cauza scaderii demografice, cat și a legislației nipone care prevede ca se foloseste un singur nume de familie.Pe baza acestor factori, autorii analizei estimeaza…
STUDIU alarmant: Bauturile dietetice cresc riscul de fibrilație atriala - Ce recomanda experții
06:05, 20.03.2024 - Doi litri de sucuri indulcite in mod artificial, pe saptamana, cresc riscul cu 20% de a dezvolta fibrilație atriala, adica o bataie neregulta a inimii, relateaza CNN. Potrivit unui studiu citat de CNN, riscul de apariție al fibrilației atriale crește cu 20% in cazul persoanelor care consuma doi litri…
Adevarul nebanuit despre consumul de cafea: cat trebuie sa consumam pentru o inima sanatoasa
08:05, 12.03.2024 - Un articol din Jurnalul European de Cardiologie Preventiva, din septembrie 2022 spune ca daca bei doar o ceașca de cafea pe zi, vei avea o inima mai sanatoasa și risc general redus de mortalitate.De ce este important acest studiu? Ca și in ceea ce privește cercetarea in nutriție, acest studiu observațional…
Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn
17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…