Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bacteriile intraspitaliceşti, rezistente la antibiotice, se pot răspândi prin halatele asistentelor

Publicat:

Infecțiile intraspitalicești reprezinta un factor ce starnește o ingrijorare din ce in ce mai mare — acestea afecteaza 1 din 25 pacienți internați in in orice perioada, potrivit Centrului pentru Prevenirea și (Centers for and Prevention).

"Știm ca exista microbi periculoși in spitale, dar suntem abia la inceput in ceea ce privește modul in care aceștia se raspandesc", a declarat dr. , profesor asociat de medicina in cadrul Diviziei de Boli Infecțioase de la al Univesitații Duke din Carolina de Nord, Statele…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Primul vaccin impotriva febrei cauzate de virusul Chikungunya va fi autorizat și in Uniunea Europeana

08:40, 01.06.2024 - Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul Agentiei Europeane a Medicamentului (EMA) a recomandat pozitiv vineri un vaccin monovalent al producatorului francez Valneva, primul din Uniunea Europeana (UE) pentru protejarea adultilor impotriva bolii cauzate de virusul Chikungunya transmis…

Neașteptat: Oamenii de știința au gasit vinovatul pentru epidemiile de ciuma din trecut

03:25, 24.05.2024 - Cercetatorii de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, conduși de David Bland, au descoperit ca paduchii umani pot fi purtatori efectivi ai bacteriei Yersinia pestis care provoaca ciuma. Aceste rezultate sint publicate la 21 mai in revista PLOS Biology. Y. pestis este cauza multor…

Descoperire importanta despre piramidele egiptene

20:46, 16.05.2024 - O echipa internationala de cercetatori a descoperit ca piramidele egiptene au fost construite initial de-a lungul unui brat al Nilului, cu o lungime de 64 de kilometri, pe care l-au numit Ahramat (piramide, in araba), care a disparut ulterior, ingropat sub terenuri agricole si desert, transmite joi…

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

Descoperire: bacteriile care te scapa de colesterol

09:05, 04.04.2024 - Oamenii de știința din Statele Unite au descoperit ca anumite bacterii intestinale umane au un „instrument” extrem de util: o enzima care poate descompune și transforma colesterolul, grasimea care infunda arterele, intr-o forma inofensiva, care nu este ab

Statul in șezut pentru perioade lungi de timp afecteaza sanatatea inimii!

00:11, 04.04.2024 - Beneficiile pe care le aduce sanatații activitatea fizica sunt, desigur, incontestabile, insa oamenii de știința au descoperit ca, la adulții in varsta, și reducerea cu cel puțin 30 de minute zilnic a timpului pe care il petrec in poziție șezut poate sa scada tensiunea arteriala. Probleme de sanatate…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…


Ce parere ai despre aceasta stire?