Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Apicultorii din Sălaj, grav afectați de importurile din China și Ucraina

Publicat:
Apicultorii din Sălaj, grav afectați de importurile din China și Ucraina

Mai mulți apicultori din Salaj au anunțat lansarea unor proiecte comune, pentru a-și consolida poziția pe piața interna, o piața lovita in plin de importurile masive de produse apicole din China și Ucraina. Cosmin Meseșan, un important apicultor din localitatea Jac, ne-a declarat ca pe piața romanesca au aparut produse apicole din import, miere și produse derivate la prețuri mult mai mici decat cele romanești. „Sunt cantitați mari. Ne intrebam cum pot produce apicultorii din aceste țari produse apicole in cantitați atat de mari și la niște prețuri de vanzare…

Citeste articolul mai departe pe magazinsalajean.ro…  

Sursa articol si foto: magazinsalajean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un inceput in forța in 2024 pentru comerțul agroalimentar al UE

09:55, 27.04.2024 -  Comisia Europeana a publicat cel mai recent raport lunar privind comerțul care arata evoluția in ianuarie 2024 a importurilor și a exporturilor de produse agroalimentare din UE. Conform principalelor constatari ale raportului, comerțul agroalimentar al UE a inregistrat o creștere pozitiva. Excedentul…

Janet Yellen: Washingtonul „nu va accepta o invazie de produse chinezești vandute in pierdere in Statele Unite și pe piața mondiala”

16:00, 09.04.2024 - Luni, cand inca se mai afla in vizita in China, Janet Yellen, Secretarul de Stat american al Trezoreriei, a facut declarația din titlu la o intalnire cu presa, invocand exemplul de acum zece ani al oțelului, cand afluxul chinez „a decimat industrii in intreaga lume, inclusiv in Statele Unite”. „Am spus…

Ungaria renunta la interdictia de import pentru mierea ucraineana, in ciuda protestelor apicultorilor locali. De ce a luat Budapesta aceasta decizie

12:56, 26.03.2024 - Guvernul premierului Viktor Orban a impus anul trecut o interdictie asupra importurilor a 24 de produse agricole din Ucraina, inclusiv cereale, carne de porc, dar si miere. La 19 februarie a abolit interdictia de import pentru miere, ceea ce a dus la proteste din partea celor aproximativ 22.000 de apicultori…

Apicultorii romani afectați de razboiul din Ucraina vor primi un ajutor financiar din partea statului

11:30, 29.02.2024 - Veste buna pentru apicultorii care s-au confruntat cu diferite probleme din cauza producției de miere care a fost importata din Ucraina. Cu un pret mult mai mic fata de mierea romaneasca, produsele ucrainene au ocupat piata din Romania.

10 milioane de lei pentru fermierii buzoieni afectați de importurile din Ucraina

00:10, 20.02.2024 - Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat la plata in anul 2023 cereri de sprijin pentru producatorii agricoli afectati de cresterea importurilor de cereale si seminte oleaginoase din Ucraina in valoare de peste 10 milioane lei. Potrivit APIA, in anul precedent au fost derulate…

Eurostat: Producția de schiuri și snowboarduri din UE a crescut cu 37%

11:40, 08.02.2024 - In 2022, țarile UE au produs 4,8 milioane de perechi de schiuri și snowboard-uri, ceea ce reprezinta o creștere de 37% in comparație cu anul 2021. Aproape jumatate din aceste articole (2,2 milioane; 45%) au fost produse in Austria, potrivit Eurostat. Activitațile de schi au fost grav afectate de pandemie,…

UE prelungeste cu un an scutirea de taxe la importurile din Ucraina: Frana de urgenta daca piata va fi inundata de alimente ieftine

15:50, 31.01.2024 - Comisia Europeana prelungeste cu un an suspendarea taxelor la import pentru exporturile ucrainene catre UE. Masura, o forma de ajutor pentru Ucraina, este in vigoare din iunie 2022 si a dus la plangeri si proteste ale fermierilor mai mule tari europene, inclusiv Romania, scrie observatornews.ro .

Mierea romaneasca se vine la prețuri derizorii. Apicultorii sunt disperați: care este explicația pentru aceasta situație

07:36, 30.01.2024 - Importurile din Ucraina, scutite de taxe și impozite, au generat o concurența neloiala in țara noastra, iar un kilogram de miere ajunge sa coste in jur de 5 lei la procesatori.Apicultorii cer sprijin din partea autoritaților. Mierea, deși produsa in cantitați mari, ajunge in magazine la prețuri ridicate…


Ce parere ai despre aceasta stire?