Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost găsită vaca care poate revoluționa tratamentul pentru diabet: Produce insulină umană în lapte

Publicat:
A fost găsită vaca care poate revoluționa tratamentul pentru diabet: Produce insulină umană în lapte

Descoperire revoluționara care ar putea schimba complet modul in care este tratat diabetul. O echipa de cercetatori a modificat genetic o vaca bruna din Brazilia pentru a produce insulina umana in laptele sau.

Noua descoperire ar putea face ca insulina sa fie mult mai accesibila și mai ieftina pentru cei care au nevoie de ea, conform Mediafax.

Cercetatorii au introdus o gena umana in ADN-ul vacii, care determina glandele mamare ale vacii sa produca proinsulina. Proinsulina este transformata apoi in insulina activa in organismul uman.

"Scopul nostru a fost sa producem proinsulina,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

"Camera neagra" a fost gasita in Pompei. Imagini din incaperea descrisa ca fiind cea mai uimitoare descoperire facuta vreodata

08:55, 12.04.2024 - O sala de banchet, cu fresce bine conservate care infatiseaza personaje inspirate de razboiul troian, a fost descoperita de arheologi, in Pompei. A fost descrisa ca fiind una dintre cele mai uimitoare descoperiri facute vreodata in situl arheologic din sudul Italiei, scrie The Guardian.

Descoperire revoluționara: O vaca modificata genetic produce insulina umana in lapte!

13:50, 20.03.2024 - Descoperire revoluționara care ar putea schimba complet modul in care este tratat diabetul. O echipa de cercetatori a modificat genetic o vaca bruna din Brazilia pentru a produce insulina umana in laptele sau.

Un ruj roșu aprins, de acum 3.700 de ani, scos la iveala de arheologi. Ce spun cercetatorii despre descoperire

16:16, 01.03.2024 - Rujul roșu are o istorie de aproape 4.000 de ani. O arata o descoperire facuta in sud-estului Iranului, in regiunea Jiroft din provincia Kerman, unde arheologii au scos la suprafața o fiola mica, cilindrica, din clorit-schist, care conținea o substanța izbitor de asemanatoare cu rujul modern.

In 2050, va aparea o noua specie umana

00:55, 20.02.2024 - Tranziția evolutiva remarcabila spre o noua specie de oameni, asemanatoare cu trecerea de la maimuțe la oameni, se afla in plina desfașurare și este influențata de o serie de motive complexe, spun specialiștii. Printre acestea se numara progresul rapid al tehnologiei, schimbarile comportamentale din…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Descoperire incredibila! Tanara gasita ascunsa intr-o geanta, la PTF Curtici. Unde ar fi vrut sa ajunga

14:41, 05.02.2024 - Descoperire mai puțin obișnuita la vama, intr-un tren care circula din București spre Budapesta. O femeie in varsta de 20 de ani a fost gasita ascunsa intr-o geanta, la Vama Curtici. Geanta se afla in trenul București Nord – Budapesta. „Polițiștii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei…


Ce parere ai despre aceasta stire?