Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:10, 29.11.2022

Examenul trichineloscopic la carnea provenită de la porcul sacrificat în gospodărie este obligatorie!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba reamintește cetățenilor că au obligația să efectueze examenul trichineloscopic înainte de a consuma carnea provenită de la porcul sacrificat…




10:20, 30.04.2022

Doi porci diagnosticati cu trichineloza, in judet

În acest an, în urma examenelor trichineloscopice doi porci sacrificați pentru consum propriu, au fost diagnosticati pozitivi, din localitatea Odoreu. Din cei 171 capete de mistreți examinați, un mistreț a fost…




13:45, 13.01.2022

Familie din Remeţi, infectată cu trichineloză. Porcul a fost cumpărat din judeţul vecin

O familie din Remeţi e internată în spital, fiind diagnosticată cu trichineloză. În frigider s-a găsit carne de porc ce provine de la o familie din județul Bistriţa Năsăud. Autoritățile maramureșene au intrat pe…




12:20, 13.01.2022

Familie de maramureșeni infectată cu trichineloză, după ce a mâncat carne de porc de la noi din județ

O familie din județul Maramureș e internată în spital, fiind diagnosticată cu trichineloză. În frigider s-a găsit carne de porc ce provine de la o familie din județul nostru. Autoritățile au aplicat deja o primă…




12:00, 13.01.2022

Maramureşeni infestaţi cu trichineloză

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş a intervenit în cazul unor persoane spitalizate care prezentau simptome ce pot fi atribuite trichinelozei. DSP a trimis o notificare în urma căreia o echipă a Direcţiei…




16:25, 12.01.2022

APROAPE DE O TRAGEDIE – Membrii unei familii din Remeți puteau muri din cauza porcului adus din Bistrița

Mai multe persoane din Remeți au ajuns la spital din cauza cărnii de porc pe care au consumat-o și care nu a fost testată trichineloscopic. Despre incident au fost anunați și cei de la DSVSA Maramureș, care au…




17:46, 10.01.2022

Cum gătești corect carnea de porc

Cum gătești corect carnea de porc? Gătirea cărnii la temperatura corectă este vitală atunci când vine vorba de siguranța alimentară. Este esențială atât pentru prevenirea infecțiilor parazitare, cât și pentru reducerea…




19:50, 08.01.2022

Focar de trichineloză. 11 persoane au fost confirmate cu trichineloză

Oficialii Direcției de Sănătate Publică Sălaj au anunțat astăzi, la solicitarea Magazin Sălăjean, că 11 persoane au fost infectate cu trichineloză, toate consumând carne de porc neverificată sanitar-veterinar.…




13:05, 24.12.2021

În județul Mureș, sezonul acesta a fost înregistrat un singur caz de trichineloză

Un singur caz de trichineloză la un porc sacrificat în gospodărie s-a înregistrat sezonul acesta în județul Mureș. Nici pesta porcină africană nu a mai creat probleme în zonă, în ultimele două luni. Autoritățile…




08:35, 22.12.2021

Două focare de pestă porcină active în Timiș. Un caz de trichineloză în Sânnicolau Mare

Perioada sacrificării porcilor pentru Crăciun este în toi, iar Direcția Sanitar Veterinară Timiș informează cetățenii despre importanța verificării cărnii consumate, fie că este cumpărată sau produsă direct în…




15:05, 21.12.2021

Pericolul ascuns în carnea de porc. Ce este trichineloza şi ce simptome apar la persoanele contaminate

Cele mai multe cazuri de trichineloză la om apar în preajma sărbătorilor de iarnă când, în mod tradiţional, De Crăciun oamenii sacrifică porci crescuţi în gospodării. Contaminarea oamenilor cu Trichinella Spitalis…




10:25, 20.12.2021

DSP Argeș. Atenţie la carnea de porc! Trichineloza este periculoasă şi poate fi letală

Este perioada anului când au loc sacrificari traditionale de animale. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș prezintă următoarele informații către populația județului: Trichineloza este o boala transmisa ocazional…




09:55, 19.12.2021

Atenție la trichineloză, la început seamănă cu o toxiinfecție alimentară. Sfaturile dr. Virgil Musta

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș”, spune că cei care sacrifică porcul trebuie să verifice carnea printr-un examen trichineloscopic realizat la medicul veterinar.…




09:10, 19.12.2021

Medicul Virgil Musta, avertisment asupra pericolelor trichinelozei

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș”, spune că cei care sacrifică porcul trebuie să verifice carnea printr-un examen trichineloscopic realizat la medicul veterinar.…




16:41, 14.12.2021

SACRIFICARE – Niciun caz de trichineloză la porc domestic depistat în Maramureș până acum

Suntem în perioada din an când în casele maramureșenilor se taie porcul pentru Crăciun. Este perioada din an, după cum susțin medicii veterinari, când se sacrifică un număr considerabil de porci destinați prelucrării…




15:45, 14.12.2021

DSVSA Alba: Caz de trichineloză depistat la un porc sacrificat într-o gospodărie din comuna Gârbova. Atenționări pentru cetățeni

DSVSA Alba: Caz de trichineloză depistat la un porc sacrificat într-o gospodărie din comuna Gârbova. Atenționări pentru cetățeni Un caz de trichineloză a fost depistat la porcul domestic, sacrificat într-o gospodărie…




14:25, 09.12.2021

DSVSA Constanta, despre conditiile de siguranta alimentara privind sacrificarea porcilor, de Craciun. Unde poate fi efectuat examenul trichineloscopic

In scopul prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare in perioada Sarbatorilor de iarna, cand, in mod traditional, consumul unor cantitati de alimente de origine animala creste, precum si pentru prevenirea…




12:21, 08.12.2021

ANSVSA. Porcul crescut în gospodării, interzis la vânzare

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar veterinar. Astfel, consumatorii au certitudinea…




11:21, 08.12.2021

ANSVSA, avertisment despre cumpărăturile pe ultima sută de metri: la ce trebuie să fie atenți românii când se aprovizionează pentru Sărbători 

"După cumpărare, în cel mai scurt timp posibil, alimentele de origine animală se introduc în frigider unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte şi ouăle la o temperatură de refrigerare…




15:55, 07.12.2021

Atenție la trichineloză! Lista cabinetelor și medicilor veterinari din tot județul Prahova

  TRICHINELOZA este o boală parazitară care se transmite la om (zoonoză)  prin consum de carne de porc (domestic sau sălbatic) și produse din carne de porc neexaminate sanitar veterinar prin examen trichineloscopic…




08:25, 06.12.2021

DSVSA recomandă efectuarea examenului trichineloscopic la porcii sacrificaţi pentru consumul propriu

Ca de fiecare dată înainte de sărbători, în scopul prevenirii unor posibile îmbolnăviri și/sau infestării cu parazitul Trichinella spiralis la om, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița…




11:10, 05.12.2021

Atenție la preparatele din carne în perioada sărbătorilor. Sfaturile specialiștilor de la „Babeș” privind trichineloza

Se aproprie perioada sărbătorilor de iarnă și astfel consumul de carne de porc sau vânat crește. Specialiștii Spitalului „Victor Babeș” Timișoara ne explică ce pericol reprezintă trichineloza și ce avem de făcut…




13:35, 29.11.2021

DSVSA Alba: Efectuarea examenului trichineloscopic la carnea provenită de la porcul sacrificat este obligatorie

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba reamintește cetățenilor că au obligația să efectueze examenul trichineloscopic înainte de a consuma carnea provenită de la porcul sacrificat…




12:00, 29.11.2021

DSVSA Alba: Examenul trichineloscopic pentru carnea de porc este obligatoriu. Cât costă și unde poate fi făcut

DSVSA Alba: Examenul trichineloscopic pentru carnea de porc este obligatoriu. Cât costă și unde poate fi făcut Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba transmite că examenul trichineloscopic…




10:25, 29.11.2021

DSVSA Alba: Examenul trichineloscopic la carnea de la porcul sacrificat este OBLIGATORIU: Unde se poate face și cât costă

DSVSA Alba: Examenul trichineloscopic la carnea de la porcul sacrificat este OBLIGATORIU: Unde se poate face și cât costă DSVSA Alba: Examenul trichineloscopic la carnea de la porcul sacrificat este OBLIGATORIU:…




23:30, 22.11.2021

Prevenirea unor posibile imbolnaviri si/sau infestari cu parazitul Trichinella Spiralis la om.

In scopul prevenirii unor posibile imbolnaviri si/sau infestari cu parazitul Trichinella Spiralis la om, acum, in apropierea sarbatorilor de iarna cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare,…




22:21, 22.11.2021

Vrei să tai porcul de Crăciun? Vezi ce trebuie să faci pentru a nu ajunge cu familia la spital:

Sărbătorile de iarnă care se apropie cu pași repezi aduc cu ele tradițiile, iar una dintre tradițiile românești des întâlnită în această perioadă este tăierea porcului. Acest obicei poate să fie de bun augur sau……




18:25, 22.11.2021

Analize trichineloscopice chiar si in week-end-uri

Începând de la 1 decembrie, directiile sanitar-veterinare din țara, incusiv cea din Satu Mare, vor asigura permanenta în vederea efectuarii examinarilor trichineloscopice, anunța conducerea ANSVSA. „Toţi colegii…




08:25, 22.11.2021

ANSVSA: Controale „șoc” peste tot în țară, înaintea sărbătorilor de Crăciun. „Trichinella poate duce chiar şi la moarte, la copii sau bătrâni”

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță controale drastice specifice sărbătorilor de iarnă, în toată țara, relatează Agerpres . Acțiunile vor demara săptămâna aceasta…




08:21, 22.11.2021

Controale “şoc” la carnea de porc de Sărbători. ANSVSA anunță locurile unde se fac analize la 25 de lei

Cum perioada Sărbătorilor se apropie, iar românii se pregătesc de tăierea porcilor, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță că începe din această săptămână controale…