The Economist - Stiri si informatii despre The Economist | prima pagina Ultima actualizare: 19:01:44, 22.01.2021
Un savant care trăiește în Estul îndepărtat al Rusiei vrea să recreeze pășunile de acum 12000 de ani pentru a opri dezghețul pământului
Un cercetător care trăiește în extremitatea înghețată din estul Rusiei împreună cu soția și fiul său are o ambiție rară. Vrea să reducă ritmul în care se dezgheață permafrostul, stratul de pământ responsabil de…
The Economist: Care au fost cele mai bune seriale în 2020
Suntem pe final de an, așa că e momentul bilanțului. Într-un 2020 extrem de greu pentru industria cinematografică, am avut parte, totuși, de niște producții extrem de interesante. Astfel, The Economist face un…
Facebook îşi lansează, în luna ianuarie, serviciul de ştiri în Marea Britanie
Facebook a anunţat astăzi, lansarea în Marea Britanie, în luna ianuarie, a serviciului său de ştiri Facebook News. Acesta difuzează articole din media preluate contra cost, relatează AFP. „Negocieri active” sunt…
TOPUL orașelor în care viața este cea mai scumpă din lume: două oraș din Europa sunt în vârf
Paris şi Zurich sunt, alături de Hong Kong (care îşi păstrează poziţia), oraşele în care costul vieţii este cel mai ridicat, locuri cedate de Singapore şi Osaka, care acum ocupă locurile patru şi cinci, potrivit…
Topul celor mai scumpe orașe din lume. Teheran face cel mai mare salt în clasament și urcă 27 de locuri
Topul celor mai scumpe orașe din lume. Teheran face cel mai mare salt în clasament și urcă 27 de locuri Paris şi Zurich sunt, alături de Hong Kong (care îşi păstrează poziţia), oraşele în care costul vieţii este…
Topul celor mai scumpe oraşe din lume. Trebuie să câștigi bani grei dacă vrei să le vizitezi sau să trăiești aici
Paris şi Zurich sunt, alături de Hong Kong (care îşi păstrează poziţia), oraşele în care costul vieţii este cel mai ridicat, locuri cedate de Singapore şi Osaka, care acum ocupă locurile patru şi cinci, potrivit…
Cele mai scumpe orașe din lume. Cum a ajuns Teheran să urce brusc 27 de locuri în acest clasament
Paris şi Zurich sunt, alături de Hong Kong (care îşi păstrează poziţia), oraşele în care costul vieţii este cel mai ridicat, locuri cedate de Singapore şi Osaka, care acum ocupă locurile patru şi cinci, potrivit…
04:50, 18.11.2020
Hong Kong, Zurich şi Paris în topul celor mai scumpe oraşe din lume
Paris şi Zurich sunt, alături de Hong Kong (care îşi păstrează poziţia), oraşele în care costul vieţii este cel mai ridicat, locuri cedate de Singapore şi Osaka, care acum ocupă locurile patru şi cinci,…
Ce categorie de muncitori nu a fost sprijinită de măsurile guvernamentale în România
Rata muncitorilor „cu ziua” sau nedocumentați (adică la negru) este mare, la fel și proporția persoanelor care nu pot pleca în agricultură sau construcții în alte țări europene, se arată într-un raport al Băncii…
12:55, 02.11.2020
Muncitorii care nu au fost sprijiniți de măsurile guvernamentale în România (raport Banca Mondială)
Rata muncitorilor "cu ziua" sau nedocumentați (adică la negru) este mare, la fel și proporția persoanelor care nu pot pleca în agricultură sau construcții în alte țări europene, se arată…
Ambasadorul Lazăr Comănescu: O parte dintre propunerile CCIR, vizând redresarea economică, își găsesc reflectarea în măsurile și acțiunile întreprinse…
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a fost partenerul instituțional al prestigioasei publicații britanice The Economist, în organizarea evenimentului online: “EUROPE’S LANDSCAPE IN THE SHADOW OF THE…
09:21, 23.10.2020
Sergiu Oprescu (ARB): Gradul scăzut de intermediere financiară este un blestem și o binecuvântare
O problemă pe care o avem este că în termeni de intermediere financiară, de credit neguvernamental ca procent din PIB este că România iese în evidență la nivel european, cu o intermediere financiară…
06:40, 23.10.2020
Business report: Nicolae Cinteză: Momente care mi-au ridicat tensiunea. Afacerile foștilor șefi ai serviciilor secrete. Cum să evitați capcanele de…
Nicolae Cinteză: Momente care mi-au ridicat tensiunea: atacul speculativ pe leu, zvonistica şi retragerile de la Banca Transilvania din toamna lui 2008 şi parţial cazul BRS Generalii Predoiu, Coldea, Dumbravă,…
20:10, 22.10.2020
România trebuie să investească în sănătate, educaţie şi infrastructură (FIC)
România are nevoie de investiţii în sectoare strategice, precum sănătate, educaţie şi infrastructură, pentru a-şi reveni din punct de vedere economic, a afirmat, joi, Ramona Jurubiţă, preşedintele Consiliului Investitorilor…
The Economist: România este în formă mai bună în această criză
Economia României va înregistra o scădere de 5,7% în acest an, estimează Matthew Sherwood, senior Europe economist, în cadrul diviziei „Intelligence” a revistei britanice The Economist, care a declarat că ţara…
Radu Tudor: Câștigătorul alegerilor parlamentare din România, prezis de un analist al The Economist Intelligence Unit
Partidele politice de centru-dreapta, conduse de liberali, vor câştiga alegerile parlamentare din România din decembrie şi vor forma o coaliţie majoritară, afirmă Matthew Sherwood, economist senior la The Economist…
18:01, 22.10.2020
Jurubiţă (FIC): România trebuie să investească în sănătate, educaţie şi infrastructură
România are nevoie de investiţii în sectoare strategice, precum sănătate, educaţie şi infrastructură, pentru a-şi reveni din punct de vedere economic, a afirmat, joi, Ramona Jurubiţă, preşedintele Consiliului Investitorilor…
PREDICȚII The Economist: Economia României își va REVENI la nivelul din 2019 abia în 2022
Matthew Sherwood, senior Europe economist, în cadrul diviziei Intelligence a revistei britanice The Economist, a spus în acdrul evenimentului online „Peisajul European în umbra pandemiei. România – transformare,…
15:10, 22.10.2020
Colin Ellis (Moody’s): Schimbarea perspectivei ratingului României nu a avut legătură cu COVID. O pătrime din băncile românești e foarte posibil să aibă…
Sunt anumite date specifice în care putem emite ratingul, dar nu trebuie să le folosim, a declarat Colin Ellis, chief credit officer, EMEA, Moody’s Investors Service, într-o conferință organizată…
12:40, 22.10.2020
Matthew Sherwood (EIU): România suferă din cauza spațiului fiscal mic. Va reveni la nivelul precriză în 2022
România suferă din cauza spațiului fiscal mic având în vedere deficitul bugetar din ultimii ani și capacitatea instituțională scăzută de a face față crizei, a declarat Matthew Sherwood, senior…
12:10, 22.10.2020
Wolfgang Schüssel (fost cancelar al Austriei): România cred că este țara UE cu cei mai mulți cetățeni care locuiesc în afara țării. Aveți așa de mulți…
România este un caz interesant, va lua o bucată mare din banii europeni în anii care vor veni: în jur de 80 miliarde euro, mare parte granturi, a declarat Wolfgang Schüssel, fost cancelar…
17:55, 22.09.2020
UE: Franța se opune revenirii la regulile de disciplină bugetară de dinaintea pandemiei
Administraţia Emmanuel Macron a semnalat, marţi, că se opune reinstituirii regulilor de disciplină bugetară care existau la nivelul Uniunii Europene înainte de a fi suspendate din cauza crizei pandemiei,…
20:45, 15.09.2020
Lecturi de weekend: Patria
Autor: Publicat: 23 Octombrie, 2016 - 18:34 Stelian ȚURLEA Un roman splendid scris și splendid tradus, al unui autor despre care încă nu se știe la noi și despre o problemă pe care de-abia o cunoaștem. Fernando…
21:05, 10.09.2020
În lumea arabă, femeile fac altceva în dormitor. Dezvăluirea unui ginecolog
Viața amoroasă a arabilor este o curiozitate pentru multă lume. Cartea lui Shereen El Feki „Sexul și refugiul” este prima încercare serioasă de dezvăluire a vieții întime din lumea arabă. El Feki, imunolog canadian-egiptean…
11:55, 14.08.2020
Rinocerii lânoși din Siberia au dispărut din cauza încălzirii climei, nu din cauza oamenilor - studiu
Un studiu genetic a ajuns la concluzia că uriașii rinoceri lânoși care au trăit în nordul Eurasiei până acum aproximativ 14.000 de ani au dispărut Nu din cauză că ar fi fost vânați fără…
17:48, 20.07.2020
Indicele Big Mac: Un angajat român îşi cumpără din salariu 340 de hamburgeri, faţă de 230 acum patru ani ani
Un angajat român care câştigă salariul mediu pe economie de circa 780 de dolari net lunar (3.300 de lei net pe lună) îşi permite să cumpere circa 340 de hamburgeri Big Mac din încasările pe o lună, arată calculele…
08:36, 05.07.2020
Imunitatea la COVID-19 s-ar putea dovedi trecătoare. Riscăm să avem peste trei milioane de morţi de coronavirus până primăvara viitoare
Pe 1 februarie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţa 2.115 cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus, la nivel global. Pe 28 iunie, numărul cazurilor anunţate zilnic a ajuns la peste 190.000, ceea ce înseamnă…
08:48, 02.07.2020
În luna Mai 2020, România a înregistrat cel mai mic număr de decese, din ultimii șapte ani
În ciuda pandemiei de coronavirus, România a înregistrat în mai 2020 cel mai mic număr de decese în această lună, din ultimii șapte ani. De exemplu, în mai 2019, s-au înregistrat cu peste o mie de decese în plus.…
12:07, 11.06.2020
Valentin Lazea: Despre pandemie, rating de țară și responsabilitate
România este pe cale să iasă cu bine din prima fază a pandemiei Covid-19, deoarece guvernul a luat o decizie responsabilă: având de ales între salvarea vieților omenești și salvarea economiei,…
06:09, 27.05.2020
Jilțul lui Putin scârțăie. Fierăstrăul Covid-19 taie în podea
Puțini dictatori ajung să guverneze timp de două decenii sau mai mult. Un studiu al American Foreign Policy Council din 2019 a constatat că doar 35 dintre cei 120 de dictatori postbelici, care au condus țări cu…