Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:54, 05.12.2019

Opt reţete vechi, tradiţionale, pentru prepararea tobei

Tobele şi răciturile se bucură de mare popularitate fiind produse gustoase şi apreciate. În general se prepară din carnea de la căpăţână, limbă, şoric, părşile din care obţinem gelatină. Umpluturile de acest fel…




02:57, 21.07.2018

Poveste de bine cu băieţi răi

Asadar, daca va amintiti, va povesteam noi zilele trecute aicea despre junele sef al taigherimii roteriste din târg, Soricel pe numele lui de nepot al Soricului mai mare, ala ce a fost dat afara din functia de…




22:55, 19.12.2017

Friptură de porc la cuptor: Reţeta cu vin şi legume. O să te lingi pe degete!

Friptură de porc, ingrediente: cca. 1 kg carne de porc mai grasuta (piept cu soric, ceafa, spata cu grasime)2 linguri de ulei sau 1 lingura de untura1 paharel de vin alb sec - Riesling, Pinot Gris etcsare, piper,…




00:08, 20.11.2017

Pomana Porcului la PSD înseamnă ronțăirea șoricului Președintelui

Martie 2006. Hotel Confort. București. Ședință PSD de peste 10 ore, în urma căreia se ia decizia retragerii sprijinului politic acordat celui care la acel moment conducea Camera Deputaților, Adrian Năstase. Adrian…




13:39, 30.12.2016

Tradiţia tăiatului porcului, în curs de modernizare

Perioada sărbătorilor de iarnă este momentul din an în care au loc cele mai multe sacrificări de porci. Obiceiul străvechi de a tăia porcul pentru a pregăti produsele specifice mesei de Crăciun şi Anul Nou se mai…




15:44, 04.07.2016

Un Chef din SUA s-a mutat la Cluj şi reinventează preparatele pe baza ingredientelor tradiționale din Ardeal

Will Cunneen, un american născut la Chicago, îi cucereaște pe ardeleni cu preparatele sale reinventate, dar care au la bază ingretiente tradiţionale româneşti. Americanul folosește un „food truck”, rulotă adaptată…




14:52, 19.12.2015

VIDEO: Un „monstru” de 150 de kilograme a fost sacrificat la Crăciun în Bistrița-Năsăud. Bistrițenii s-au bătut pe șoricul proaspăt

Un porc de 150 de kilograme, crescut în curtea unui gospodar de pe Valea Bârgăului, a fost sacrificat astăzi în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud. Bistrițenii prezenți s-au bătut pe șoricul proaspăt de…




14:38, 19.12.2015

Un „monstru” de 150 de kilograme a fost sacrificat la Crăciun în Bistrița-Năsăud. Bistrițenii s-au bătut pe șoricul proaspăt

Un porc de 150 de kilograme, crescut în curtea unui gospodar de pe Valea Bârgăului, a fost sacrificat astăzi în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud. Bistrițenii prezenți s-au bătut pe șoricul proaspăt de…




14:05, 20.12.2014

Iti place soricul de porc? Trebuie sa afli neaparat acest secret!

soric porc Soricul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutritionistii ne sfatuiesc sa nu exageram cu mancatul pentru ca are multe calorii si se digera greu, scrie doctorulzilei.ro.&"Soricul este foarte…




08:48, 16.12.2013

FOTO Sacrificarea lui Ghiţă, obiceiul „barbar” care reuneşte familiile

 Familia Petruţ din comuna Negrileşti păstrează obiceiul tăiatului porcului de când se ştie, implicând în acest eveniment mare parte din rude, munca multă presupusă de sacrificarea lui „Ghiţă” care poate trece…