Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

06:27, 07.11.2016

Etapele psihologice ale doliului. Ce rol au ritualurile de înmormântare în acceptarea decesului persoanei dragi

Oamenii manifestă reacţii extrem de diverse vizavi de această temă, de la a vorbi detaliat ori a glumi sistematic pe marginea subiectului, până la tăcere şi negare. Specialiştii au identificat cinci etape ale doliului,…




04:24, 30.10.2016

De ce spunem minciuni. Psihologii: în faţa celui care minte se află cineva care acceptă să fie înşelat

În timp ce unii au făcut din asta un mod de viaţă, alţii apelează la minciună fie pentru a se proteja pe sine ori pe cei din jur, fie pentru a ieşi dintr-o situaţie delicată. Cel mai des, susţin specialiştii, minciuna…




06:09, 27.09.2016

Cum depăşim complexul de inferioritate: „Nişte centimetri în plus sau nişte kilograme în minus nu ne fac mai demni de conectare cu ceilalţi“

De-a lungul vieţii, fiecare dintre noi putem să trecem prin experienţa unei nereuşite personale, să trăim un moment în care nu suntem suficient de buni comparativ cu propriile standarde ori raportat la normele…




04:22, 21.09.2016

Cum să corectăm copilul fără să se simtă umilit. „Ruşinea este sentimentul profund că nu merită să fie iubit“

Câţi dintre noi nu ne-am lovit de replicile părinţilor “Eşti un băiat rău!”, “Eşti o fetiţă obraznică!” ori “Să-ţi fie ruşine!”, în încercarea lor de a combate comportamentele indizerabile? Psihologii susţin că…




06:08, 17.09.2016

Cum învăţăm limba iubirii partenerului de viaţă. Tratamentul psihologilor în cazul relaţiilor de cuplu care scârţâie

Încă de mic, fiinţa umană învaţă că este demnă să primească iubire, că este acceptată integral cu lucruri mai mult sau mai puţin plăcute. Sau, dimpotrivă, învaţă că relaţiile nu sunt un mediu sigur în care să se…




04:32, 07.09.2016

Scapă de gândurile negre: metode prin care îţi redobândeşti optimismul

Gândurile negre nu sunt, însă, lipsite de pericole. Spre exemplu, susţin specialiştii, ele se pot transforma în autoprofeţii, care se pot împlini. "Dacă eu cred că găleata goală este semn ca nu voi lua examenul,…




04:27, 31.08.2016

Cum să-ţi pregăteşti emoţional copilul pentru noul an şcolar: cele mai eficiente tehnici pe care le are la îndemână un părinte

Psihologii recomandă părinţilor ca, mai întâi de toate, să-şi ajute copiii să încheie vacanţa de vară şi în plan emoţional. Acest lucru poate fi făcut printr-o discuţie pe marginea lucrurilor plăcute sau mai puţin…




04:14, 29.08.2016

Cum facem faţă frustrării? Psiholog: „Suntem o generaţie care învaţă cu greu să-şi gestioneze această stare emoţională“

Psihologii definesc frustrarea ca fiind o emoţie, o stare afectivă negativă determinată de situaţiile în care avem o nevoie şi constatăm că aceasta nu poate fi îndeplinită. Iar felul în care gestionăm decalajul…