Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:05, 17.01.2024

Ce este rântaşul şi cum se prepară

Ce este rântaşul şi cum se prepară

Cu siguranță ai auzit în bucătărie cel puțin o dată termenul de rântaș atunci când se pregătea un sos. Vezi ce este rântașul și cum se prepară.În bucătăria românească, rântașul stă la baza mai multor preparate…




18:00, 23.10.2020

Cum faci rântaș, celebrul sos pe care toate bunicile îl folosesc

Rântașul este un sos care se prepară din făină prăjită în grăsime. De obicei este folosit pentru a îngroșa felurile de mâncare în care este adăugat. Multe gospodine îl pun în tocănițe, spre când sunt aproape gata.…




06:15, 23.06.2018

Cum faci cea mai bună ceapă umplută ca-n Banat cu sos de paradaisă. Secretul gratinării perfecte a legumelor

Preparatul este specific bucătăriei bănăţene, ingredientele vedetă fiind ceapa, măslinele şi nucile. Rântaşul vine să completeze gustul delicios al mâncării prin combinaţia de ulei, făină, zahăr, pastă de tomate…




13:03, 11.04.2016

Reţete de Post: Ciorbă de fasole verde cu rântaş

Ingrediente (6 porţii) 1 ceapă 100 ml ulei 800 g fasole congelată 1 morcov 1 ţelină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 30 g făină 30 g bulion zeama de la 1 lămâie sare piper ulei (pentru rântaş) 2 linguri suc…




12:50, 06.03.2013

Poti sa mananci prajit, dar si sanatos! Iata cateva trucuri!

Mancam mult prea multe prajeli, iar medicii avertizeaza ca din acest motiv ulcerele, gastritele si chiar cancerele sunt din ce in ce mai frecvente. Sunt insa solutii care sa te ajute sa mai scazi din efectele nocive…