Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:45, 24.02.2015

Noul PNDR susține agricultura ecologică românească

Cu ajutorul noului PNDR, care a luat în calcul introducerea unui pachet financiar suplimentar pentru pășuni și fânețe, România poate ajunge în primele locuri din Uniunea Europeană la suprafața agricolă certificată…




11:00, 23.02.2015

VIDEO. Cum arată stupul care extrage mierea automat, fără să deranjeze albinele

Stupul Flow este o nouă invenție care promite să elimine procedurile grele și anevoioase de colectare a mierii din stup. Procesul se datorează unui sistem cu cep care permite extragerea mierii și scurgerea ei din…




10:50, 23.02.2015

Rusia interzice importul brânzeturilor poloneze

Rusia este nemulţumită şi de calitatea produselor din brânză din Polonia, astfel că Rospotrebnadzor a impus un nou embargo, după ce a anunţat că producţia unei companii poloneze de brânzeturi nu ar corespunde standardelor…




09:30, 23.02.2015

Laurențiu Baciu: Micii fermieri nu pot accesa noul PNDR

Noul Program Naţional de Dezvolare Rurală (PNDR) avantajează micii fermieri, însă aceştia nu îl pot accesa, spune Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). Conform…




14:50, 21.02.2015

Pădurile României vor fi exportate în Japonia

Grupul austriac Schweighofer a investit 14 milioane de euro într-o hală de producţie a grinzilor lamelare la fabrica din Rădăuţi, cu o capacitate anuală de 100.000 metri cubi. Noua unitate Schweighofer pentru producerea…




14:50, 20.02.2015

Locuitorii din Șvinița (Mehedinți), renumiți pentru țuica de smochine

În comuna Șvinița din județul Mehedinți (Clisura Dunării) există cea mai mare plantație de smochin din țară, cu aproximativ 3.000 de arbuști. Şviniţa se mai numeşte şi ,,tărâmul smochinelor”, tocmai pentru că este…




11:20, 20.02.2015

Legumele vrac, congelate, se vând mai bine decât cele ambalate

Vânzările de produse congelate ambalate au scăzut anul trecut – mult mai bine s-au vândut legumele vrac, congelate, spune Monica Roşu, Marketing Manager pe regiunea Balcanilor al Bonduelle, unul dintre cei mai…




13:20, 19.02.2015

Măslinele negre sunt colorate cu ajutorul stabilizatorilor de culoare

Puțini consumatori știu că măslinele negre sunt de fapt colorate cu ajutorul a doi stabilizatori (de culoare). Este vorba de gluconatul feros (E579) și lactatul feros (E585), doi aditivi la care apelează de cele…




10:40, 19.02.2015

Brandul românesc Nutline va fi produs și în fabricile germane

Compania Intersnack România, care deţine o fabrică la Ghimbav, își va extinde aria de vânzare a produselor din brandul Nutline (arahide, fistic, migdale, mixuri de alune şi fructe confiate, seminţe de floarea-soarelui…




09:45, 19.02.2015

Ce substanțe toxice conțin fructele cultivate în regim excesiv

Fructele și cerealele crescute industrial conțin de zece ori mai multe metale grele, nitrați și pesticide decât cele cultivate prin metode bio, arată un studiu al specialiștilor Universității Oradea, realizat în…




09:40, 18.02.2015

DoDo Pizza, prima franciză rusească lansată în România, se extinde la Brașov

Transnistreanul Sergiu Bolocan a adus în România prima franciză rusească de pizza; antreprenorul a investit 260.000 de euro în primul restaurant DoDo Pizza din România, deschis la Braşov în urmă cu cinci luni. „Am…




17:15, 17.02.2015

Cât pierd producătorii de lapte și carne în postul Paștelui

Vânzările de carne, lapte şi ouă scad, în medie, cu 20% în postul Paştelui, care începe pe 23 februarie şi se termină pe 11 aprilie, iar producătorii estimează că vor pierde, astfel, 50-60 de milioane de euro în…




09:50, 17.02.2015

Cum îngroapă statul fermele de porci. Prețurile sunt sub costurile de producție

Începutul anului 2015 a fost puternic marcat de pierderi financiare determinate de embargoul Rusiei pentru carnea de porc provenită din Uniunea Europeană.  Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc…




15:10, 16.02.2015

O familie din Oradea cultivă 74 de soiuri tradiționale de roșii din toată lumea

O familie din Oradea cultivă 74 de soiuri de roșii tradiționale – românești, dar și din Germania, Anglia, Statele Unite și Rusia, pe care le-au cultivat în propria grădină și le-au înmulțit. Din pasiune pentru…




12:25, 15.02.2015

ARC, despre noile reguli europene de etichetare: România va pierde la export. Pe plan intern vor crește prețurile la carne și preparate din carne

Făcând referire la noile reguli de etichetare la nivel european votate recent în Parlamentul European, ARC regretă că nu a existat o informare mai bună care să explice clar modul în care produsele românești vor…




14:45, 14.02.2015

Hibrizi de grâu, cultivați în premieră de un fermier din Galați

Undeva, în zona Bădălanului, din apropierea municipiului Galaţi, Florin Popa cultivă câteva sute de hectare de culturi agricole. În toamna trecută a semănat 70 de hectare cu grâu. Pe o parcelă de 40 de hectare…




12:45, 13.02.2015

Francezii au descoperit rețeta perfectă pentru popcorn

O echipă de cercetători din Franţa a descoperit că temperatura optimă la care boabele de porumb explodează şi se transformă în floricele este de 180 de grade Celsius, indiferent de mărimea şi forma grăunţelor,…




08:00, 13.02.2015

Drumul preparatelor tradiționale, din bătătura de altădată, în târgurile cu ștaif

Cu ani în urmă, în mentalitatea românului de rând exista concepția potrivit căreia țăranii care își preparau singuri, în propria gospodărie, tot felul de produse – de la preparatele din carne și lapte și până la…




17:40, 12.02.2015

PNL propune introducerea taxării inverse la carne, similară cu cea pentru cereale

Deputaţii PNL Nini Săpunaru şi Tinel Gheorghe au depus o propunere legislativă pentru introducerea sistemului taxării inverse pentru carne, în mod similar cu cea pentru cereale, măsură care, în opinia inițiatorilor,…




15:25, 11.02.2015

Agroland: Ce condiții trebuie să îndeplinească fermierii care vor să crească ”pui rustici”

Compania Agroland a lansat pe piață primii pui crescuți în aer liber cu hrană 100% vegetală, pe bază de cereale și lucernă, după sistemul francez Label Rouge. Produsele marca ”Puiul Rustic” vor fi comercializate…




08:05, 11.02.2015

Cum își ajută Uniunea Europeană producătorii de lapte din spațiul comunitar

Phil Hogan (54 de ani), comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, a preluat portofoliul într-un moment nu tocmai fericit: avea să gestioneze aproape 40% din bugetul anual al Uniunii Europene la…




12:55, 10.02.2015

Din ce afaceri se poate scoate profit în oraşele mici

Chiar dacă multe dintre ele sunt „locuri în care nu se întâmplă nimic“, businessurile locale se pot dezvolta foarte bine şi în oraşele mici. Trebuie să fiţi doar mai atenţi la specificul fiecărei localităţi în…




14:30, 09.02.2015

GALERIE FOTO: Cum se fabrică celebrul cașcaval elvețian Gruyere

Familia Müritz din Gruyères (vestul Elveției) produce cașcaval în fiecare an, din mai și până în octombrie. Pășunile montane ale regiunii sunt deja celebre, datorită laptelui pe care-l dau vacile care pasc acolo,…




08:01, 09.02.2015

Ce se întâmplă cu laptele românesc?

Industria românească a laptelui va fi una dintre cele mai expuse comparativ cu industriile similare de la nivelul țărilor Uniunii Europene, odată cu dispariția cotelor de lapte – eveniment care va avea loc peste…




18:45, 08.02.2015

Magazin online cu produse din lână „Made in Roșia Montană”

Tică Darie (22 de ani), un tânăr sucevean care s-a mutat în Apuseni, a deschis un magazin online de haine și obiecte din lână realizate de femeile din comuna Roșia Montană. Astfel, în jur de 30 de femei din comuna…




13:00, 08.02.2015

Peste 500 de porci mistreți au fost furați la Balc, de pe domeniul lui Ion Țiriac

Domeniul de la Balc (judeţul Bihor), care aparține omului de afaceri Ion Ţiriac, a fost prădat de hoţi, care au furat peste cinci sute de porci mistreţi, scrie jurnalul.ro. Țiriac spune că este convins că animalele…




10:40, 08.02.2015

Predoiu: În România trebuie stimulată comasarea terenurilor agricole

În cadrul întâlnirii naționale a liderilor asociaţiilor profesionale şi ai fermierilor, prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a criticat faptul că producătorul român este, de multe ori, în situaţie de inferioritate…




16:50, 07.02.2015

60.000 de euro anual din afacerea cu zmeură

Gabriel Achim, fost student la Facultatea de Agronomie, a infiintat in urma cu doi ani o plantatie de zmeura si mure in judetul Calarasi in urma unei investitii de 5.000 de euro. O astfel de afacere poate genera…




16:45, 07.02.2015

Care sunt preţurile terenurilor agricole din România în funcţie de regiune

Investitorii continuă să pompeze bani în terenurile agricole din România, deşi preţurile acestora au crecut cu 50% la începutul anului 2012. Interesant este că străinii au apetit pentru pământul românesc. Aceştia…




10:25, 07.02.2015

Un hectar de zmeură aduce anual vânzări de până la 60.000 de euro

Gabriel Achim, fost student la Facultatea de Agronomie, a infiintat in urma cu doi ani o plantatie de zmeura si mure in judetul Calarasi in urma unei investitii de 5.000 de euro. O astfel de afacere poate genera…