Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

23:00, 16.10.2020

Pietre  la rinichi. Atenție la urinări cu sânge și arsuri în timpul urinării

Litiaza renală sau pietrele la rinichi sunt depozite dure care se formează în interiorul rinichilor. Cei mai frecvenți calculi sunt cei formați din acid uric și cei formați din oxalat și fosfat de calciu. „Atunci…




14:24, 24.06.2020

Terapiile alternative, variante de tratament cu multiple efecte pozitive

Terapiile alternative sunt, după cum le spune și numele, tratamente care nu sunt în practica medicală convențională. De cele mai multe ori, ele sunt folosite ca soluții terapeutice complementare care susțin și…




06:52, 07.05.2020

Tinctura de lumânărică, analgezicul din plante eficient chiar şi pentru dureri dentare. Cum se prepară acasă

Printre multiplele calităţi terapeutice pe care le are lumânărica se numără şi cele analgezice. Fitoterapeuţii recomandă banala buruiană pentru calmarea durerilor cu diferite cauze, inclusiv a durerilor dentare.




13:53, 25.04.2020

Trei plante care ameliorează efectele asteniei de primăvară

Dacă în această perioadă te simţi obosit şi ai o stare accentuată de slăbiciune ori dureri de cap este posibil să fii o victimă a asteniei de primăvară. Dacă mai adăugăm și efectele nocive, din punct de vedere…




00:16, 08.01.2020

Remediile naturale, baza naturopatiei

Naturopatia, un sistem de terapii şi tratamente ce are la bază remediile naturale, este un domeniu puţin explorat în România, dar din ce în ce mai popular în alte ţări. Totuşi, în afara graniţelor, naturopatia…




12:55, 27.09.2019

(Publicitate) Femei de succes cu business-uri profitabile

Dr.Cristina Obreja este medic stomatolog cu o experiență clinică de peste 14 ani, specialist în laser dentar și fondator al clinicii de laser dentar – LIFE DENTAL SPA – primul „dental spa” din România, dar și autoarea…




16:04, 13.06.2019

Cum te ajută fitoterapia modernă în tratarea afecțiunilor aparatului reproducător?

Plantele medicinale au fost utilizate timp de mii de ani pentru prevenirea și vindecarea anumitor probleme de sănătate. Fitoterapia este, însă, una dintre ramurile medicinei care se află într-o permanentă evoluție,…




04:28, 28.05.2019

Cel puţin zece motive pentru care  fitoterapeuţii recomandă consumul de roşcove

Roşcovelele, fructele arbustului denumit ştiinţific Ceratonia siliqua, cultivat, în prezent, pe toate continentele, în zonele cu climă temperată, în special ca plantă decorativă, sunt folosite ca aliment de mii…




09:26, 30.04.2019

Trei plante care combat astenia de primăvară

Dacă în această perioadă te simţi obosit şi ai o stare accentuată de slăbiciune ori dureri de cap este posibil să fii o victimă a asteniei de primăvară. Fitoterapeuţii îţi recomandă câteva remedii naturale care…




04:43, 27.04.2019

Cura cu struguri, recomandată de fitoterapeuţi pentru stimularea fertilităţii

Principalul pas pentru rezolvarea problemelor de infertilitate este stabilirea unui diagnostic precis şi demararea unui tratament personalizat, la indicaţia medicului. Fitoterapia poate fi şi ea de ajutor, în anumite…




04:21, 21.04.2019

Reguli de folosire a plantelor medicinale. Ce trebuie să facem ca să evităm efectele nedorite

Fitoterapia zilelor noastre confirmă eficienţa unor plante folosite de sute de ani pentru tratarea unor probleme de sănătate, evidenţiind, totodată, efecte secundare toxice ale unor remedii naturiste, pentru că,…




13:12, 08.12.2018

Tratamente naturiste – 3 întrebări și răspunsuri pentru cazuri de: insuficiență renală, diabet și ciroză

Fiecare popor are propriile lui cutume cu privire la tratamentele naturiste, dar, fără îndoială, plantele medicinale, cu efectele lor terapeutice, nu lipsesc din nicio listă (scurtă). Fitoterapia a fost...




06:39, 08.10.2018

Ce poţi face din rădăcina de leuştean. Remedii simple recomandate în fitoterapie

Deşi în cotidianul vremurilor noastre, leuşteanul şi-a pierdut rolul de plantă medicinală, fiind folosit cu precădere în bucătărie, calităţile sale terapeutice sunt în continuare exploatate în fitoterapie. Şi nu…




04:26, 01.09.2018

Sucul de gutuie cu măr, preparatul savuros cu multiple valenţe terapeutice

Sunt cunoscute proprietăţile tonice, antioxidante, vitaminizante, astringente, tonice şi de întărire a sistemului imunitar pe care le au gutuile. Fitoterapeuţii le recomandă consumate ca atare, dar şi sub forma…




23:16, 13.08.2018

Dureri în piept? Iată ce ar putea să le cauzeze

Iată o combinaţie de soluţii convenţionale şi medicină alternativă pentru a reduce durerile în piept. Dureri în piept # 1: Fitoterapie pentru dezechilibrele hormonale Cele mai multe dureri în piept, umflături …




19:54, 10.07.2018

Insulina vegetală - un panaceu pentru diabetici

Ovidiu Bojor e unul dintre acei oameni extraordinari pe care e un privilegiu să-i întâlnești măcar o dată în viață, fondator al Fitoterapiei moderne, în România. Nonagenarul continuă să fie un om activ...




11:43, 05.07.2018

Sfatul medicului. Totul despre LIFTING FACIAL prin acupunctură şi fitoterapie

Ca raspuns la nevoile mondiale ale femeilor, industria cosmetica si cea a chirurgiei plastice au dezvoltat o multitudine de optiuni pentru indepartarea ridurilor si a semnelor de imbatranire. Medicina traditionala…




04:18, 03.07.2018

Ceaiul pe care fitoterapeuţii îl recomandă înainte de sex. Cum se prepară şi cum se administrează

O plantă parfumată, recunoscută pentru capacitatea ei de a ajuta a produce relaxare şi de a îmbunătăţi funcţionarea sistemului circulator, are calităţi care depăşesc sfera terapeutică. Pe aceste principii se bazează…




04:25, 29.05.2018

Ce virtuţi terapeutice are uleiul de cătină. Fitoterapia îl recomandă inclusiv pentru relansarea activităţii sexuale

Cătina, una dintre cele mai studiate plante medicinale datorită fructelor sale bogate în vitamine, carotenoizi si flavonoizi, are o multitudine de forme de utilizare, de la sucul proaspăt şi banalul ceai, până…




07:02, 28.05.2018

Doliu in invatamantul universitar. Marele cercetator plecat dintre noi era Doctor Honoris Causa al Universitatii Ovidius din Constanta

"Ieri dimineata, intr o maniera fulgeratoare, a murit valorosul si indragitul profesor Constantin Milica, de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara USAMV Ion Ionescu de la Brad, la 89 ani.…




11:35, 02.05.2018

Socul susţine tratamentul infecţiilor urinare

Socul este una dintre cele mai puternice plante depurative și diuretice. De asemenea, combate infecțiile la nivelul plămânilor, stimulează sistemul imunitar și este un puternic cicatrizant. Bogată în acizi grași…




07:09, 04.04.2018

Planta care stimulează eliminarea rapidă a toxinelor

La început de primăvară, verdeţurile sunt potrivite în dietă în scopul detoxificării, dar şi pentru a scăpa de astenie. Dintre toate, untişorul este un puternic detoxifiant. Originar din Asia…




06:30, 10.02.2018

Cu ce plantă banală poţi preveni ulcerul şi îmbunătăţi digestia. Avantaj suplimentar: detoxifierea organismului

Lucerna (Medicago sativa), banala plantă cultivată mai ales în scopul folosirii ei ca hrană pentru animale, are şi proprietăţi medicinale în uzul uman. Fitoterapia îi recunoaşte o serie de virtuţi terapeutice şi…




06:35, 31.01.2018

Beneficiile cimbrului pentru sănătate. Fitoterapeuţii susţin că este tonic capilar şi ajută în artrită sau afecţiuni ale tiroidei

Potrivit fitoterapeuţilor, cimbrul ajută la îmbunătăţirea stării generale de sănătate şi este bogat în minerale, cum ar fi calciul, fierul şi potasiul. De asemenea, acţionează ca un antioxidant.




06:35, 21.01.2018

Afrodisiacul civilizaţiei Maya, recunoscut de fitoterapeuţi contemporani. „Stimulează circulaţia la nivel genital şi poate produce euforie“

Aromata plantă cu flori galben-portocalii, cunoscută sub numele de Damiană şi apreciată de mii de ani, este ingredientul unui lichior foarte popular în Mexic. Asta se întâmplă datorită proprietăţilor afrodisiace…




04:19, 11.01.2018

Cum se prepară corect ceaiul de vâsc. Extractul rece recomandat de fitoterapeuţi pentru hipertensiune, tulburări hormonale sau de metabolism

Vâscul (denumit ştiinţific Viscum allmm L) este o plantă semi-parazitară care are nevoie de un mesteacăn, brad, frasin, măr, păr sau de un alt copac pentru a creşte. Are nu numai calităţi decorative, ci este recomandată…




16:33, 27.12.2017

Aromaterapia, ramura esentiala a fitoterapiei

Tot mai multi oameni sunt sedusi de tratamente alternative, evitand sa se bazeze 100% pe medicina alopata. Unii apeleaza la homeopatie, altii incearca fitoterapia. Aromaterapia, de pilda, este cuprinsa in fitoterapie…




06:30, 01.11.2017

Cum se prepară ceaiul de leuştean. Cea mai simplă cură de detoxifiere, explicată de fitoterapeuţi

În zilele noastre, leuşteanul este prea rar privit ca o plantă medicinală. Totuşi, principiile sale active, cunoscute încă din antichitate, când grecii îl foloseau mai ales pentru efectele benefice asupra digestiei…




06:27, 29.10.2017

Cum tratezi reumatismul cu lemn-dulce. Leacuri folosite de străbunici, confirmate de fitoterapeuţi

Într-o formă sau alta, peste o sută de milioane de oameni suferă de reumatism, iar asta doar la nivelul Europei. De mii de ani, se cată leacuri pentru a ameliora simptomele acestei boli dureroase. Fizioterapia…




19:16, 20.10.2017

Compania Antibiotice prezentă cu gama de suplimente alimentare în cadrul celei mai importante Conferințe de Fitoterapie din România

În perioada 20-21 octombrie, Iasiul a devenit gazda a sute de specialisti, medici si farmacisti din domeniul fitoterapiei, care participa la Conferinta de Fitoterapie Practica 2017, eveniment la care compania Antibiotice…