Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:06, 19.10.2017

LEACURI DIN NATURĂ: Crăițele

Cunoscute pentru frumusețea și mirosul lor, crăițele sunt foarte apreciate și pentru proprietățile terapeutice. Crăițele (Tagetes erecta și patula) sunt două specii de plante erbacee din familia Asteraceae, ordinul…




13:52, 18.10.2017

Ceașca de sănătate: Izma bună, un remediu renumit pentru o varietate de boli

Fitoterapeuții din numeroase țări apreciază Izma bună (Mentha piperita) deoarece studiile recente, realizate pe această temă, au scos în evidență faptul că planta este eficientă în tratamentul a numeroase afecțiuni,…




04:32, 25.09.2017

Plante care ajută la protejarea splinei. Care sunt ceaiurile recomandate de către specialiştii în fitoterapie

Deşi există o serie de medicamente indicate în tratatrea problemelor splinei, natura vine şi ea cu o varietate de remedii a căror eficienţă a fost deja demonstrată. Specialiştii în fitoterapie recomandă câteva…




12:14, 29.08.2017

Cele mai bune remedii pentru problemele biliare

Rostopasca, adjuvant în eliminarea calculilor biliari Fitoterapeuții recomandă rostopasca în dischinezii biliare dar și pentru eliminarea pietrelor apărute la nivelul bilei. De asemenea, este bună și în perioada…




10:45, 19.07.2017

Frasinul combate retenţia de apă

Frasinul provine din familia botanică a Oleaceelor și se înrudește cu liliacul și cu măslinul. I se mai spune și urm, frasin-de-munte, iar denumirea științifică este Fraxinus excelsior. De la frasin se folosesc…




12:07, 23.06.2017

Siropul din ghimbir cu miere te răcoreşte pe caniculă

Multe persoane cred că dacă beau apă și sucuri, ceaiuri cât mai reci, vor scăpa de căldura excesivă și nu vor mai resimți din plin arșița verii. Contrar acestei păreri, unele popoare consumă ceai fierbinte în perioada…




04:35, 15.06.2017

Reţete cosmetice cu drojdie de bere. Cum poţi reduce ridurile şi acneea folosindu-te de acest ingredient

"Conţinutul bogat de vitamine B şi minerale din drojdia de bere poate corecta dezechilibrele nutriţionale răspunzătoare de apariţia acneei, ajutând la reducerea inflamaţiei şi la curăţarea pielii. Nutrienţii amintiţi…




09:52, 15.05.2017

Coada calului, remediu popular pentru eliminarea apei din corp

Coada-calului (Equisetum arvense L.) este o plantă erbacee, perenă, ce face parte din familia Equisetaceae, ordinul Equisetales. Este originară din regiunile arctice şi temperate ale emisferei nordice din Europa,…




10:43, 12.05.2017

Fitoterapia diabetului – Plante cu actiune hipoglicemianta

Fitoterapia este stiinta care se ocupa de tratamentul bolilor umane prin intermediul plantelor medicinale. Avantajele fitoterapiei • Accesibilitatea (plantele sunt usor de procurat si ieftine; culegerea lor din…




10:29, 12.05.2017

Fitoterpia diabetului – Plante cu actiune hipoglicemianta

Fitoterapia este stiinta care se ocupa de tratamentul bolilor umane prin intermediul plantelor medicinale. Avantajele fitoterapiei • Accesibilitatea (plantele sunt usor de procurat si ieftine; culegerea lor din…




16:15, 09.05.2017

Recomandări privind fitoterapia cancerelor – Dieta bolnavilor de cancer

În condițiile unei poluări excesive, ale unei tendințe tot mai accentuate spre sedentarism și ale unei alimentații greșite, organismul uman resimte o nevoie acută de vitamine antioxidante care, utilizate corect,…




00:04, 27.04.2017

LEACURI DIN NATURĂ: Coada calului

Coada-calului (Equisetum arvense L.) este o plantă erbacee, perenă, ce face parte din familia Equisetaceae, ordinul Equisetales. Este originară din regiunile arctice și temperate ale emisferei nordice din Europa,…




06:39, 19.04.2017

Cât de periculoasă e tătăneasa. Planta cu proprietăţi tămăduitoare te poate trimite direct la urgenţe

Multiplele sale substanţe active au trasformat tătăneasa într-un leac miraculos şi la îndemână pentru mulţi dintre cei care apelează frecvent la fitoterapie. “Tătăneasa conţine alantoină, substanţă care se găseşte…




11:59, 14.04.2017

Uită de balonare cu liliac

Indiferent că folosești florile, frunzele, mugurii sau scoarța de liliac, acestea au efect vasodilatator, antireumatic, astringent și tonic. După ce te-ai bucurat de parfumul lui inconfundabil în casa ta, iar florile…




06:18, 16.01.2017

Colonul iritabil, afecţiunea „vieţii moderne“, afectează mii de tineri. Care sunt principalii factori declanşatori

Colonul iritabil este o afecţiune benignă, care dereglează echlibrul dintre activitatea secretorie a mucoase şi  activitatea motorie a intestinului. ”Boala este declanşată atât de factori interni (toxici,…




21:18, 26.12.2016

Planta despre care se zice ca a fost adusa de ingeri pe pamant pentru a vindeca 100 de boli

In traditia populara romaneasca, Angelica este o planta cu puteri magice. Inca din timpul Renasterii, medicii numeau Angelica &"Radacina Sfantului Spirit", datorita puterii ei tamaduitoare in tratamentul celor…




10:54, 05.12.2016

Lectie de viata de la parintele fitoterapiei romanesti: Universul e o oglinda! Daca zambesti, iti zambeste si el!”

A stiut ca nimeni altul sa dezlege tainele plantelor, ca sa aleaga din ele ierburi de leac. Farmacist din spita marilor botanisti, a vindecat boli si a salvat vieti, cu doctoriile lui. In muntii inalti ai Tibetului,…




09:59, 02.12.2016

Planta ingerilor cu puteri magice. Trateaza EFICIENT 80 de afectiuni

Planta îngerilor cu puteri magice. Tratează EFICIENT 80 de afecţiuni Datorita proprietatilor sudorifice, antibiotice, digestive, acesta planta este eficienta in tratamentul intern a peste 80 de afectiuni. In traditia…




13:32, 30.11.2016

Verbina te relaxează şi îţi ia durerea de cap

Fitoterapeuții spun că această plantă poate calma durerile de stomac, nevralgiile, migrenele, stimulează secreția laptelui matern, reduce tensiunea arterială, calmează entorsele și poate să combată chiar celulita.…




15:12, 22.11.2016

Plante şi soluţii naturale care au efect anticancer

Farmacia naturistă oferă remedii miraculoase care combat numeroase afecțiuni și nu puține sunt și pentru cancer. Specialiștii fitoterapeuți atrag atenția că leacurile din plante trebuie administrare cu grijă și…




08:17, 27.10.2016

Sfatul medicului. LIFTING FACIAL prin acupunctură și fitoterapie

Cu trecerea timpului pielea isi pierde din frumusete si elasticitate. Orice femeie doreste sa isi mentina tenul tanar cat mai mult timp. Dar actiunea factorilor nocivi din mediu si procesele biologice de imbatranire…




06:12, 26.10.2016

Cinci ceaiuri din plante care ne scapă de răceală şi gripă: recomandarea specialiştilor

Răceala şi gripa sunt două boli care pot fi cu greu evitate, mai ales iarna. Ceaiurile cu efect energizant, expectorant sau revitalizant pot ameliora sau chiar grăbi vindecarea. Vă prezentăm cinci ceaiuri care…




15:52, 12.10.2016

Parintele fitoterapiei romanesti dezvaluie leacul pentru afectiunile respiratorii de sezon!

Hippocrate, parintele medicinei, considera nalba o planta medicinala valoroasa, iar academicianul Ovidiu Bojor a inclus-o si el in cartea sa „Plante si miresme biblice”. In Egiptul Antic, nalba se folosea in bucatarie.…




09:33, 26.09.2016

Planta ingerilor are puteri magice. Trateaza peste 80 de afectiuni

Planta îngerilor are puteri magice. Tratează peste 80 de afecţiuni Datorita proprietatilor sudorifice, antibiotice, digestive, acesta planta este eficienta in tratamentul intern a peste 80 de afectiuni. In traditia…




04:18, 05.09.2016

Cum se repară petele pigmentare de pe faţă. Ingredientele care curăţă pielea de punctele inestetice

Petele de pe faţă apar din diverse cauze, cum ar fi dereglările hormonale, expunerile prelungite la soare sau din cauza începerii îmbătrânirii tenului.    Petele pigmentare sau petele de pe faţă pot fi…




08:52, 03.09.2016

Leacul-minune care ajută copiii cu probleme de creştere să se înalţe. Ce alte proprietăţi terapeutice mai are planta

„Trebuie reţinut că florile de porumbar conţin flavonoizi, acizi organici, cvercitină, săruri de magneziu şi de potasiu, substanţe glicozidice, în timp ce fructele sunt apreciate pentru conţinutul lor de acizi…




06:07, 03.09.2016

Leacul-minune care ajută copii cu probleme de creştere să se înalţe. Ce alte proprietăţi terapeutice mai are planta

„Trebuie reţinut că florile de porumbar conţin flavonoizi, acizi organici, cvercitină, săruri de magneziu şi de potasiu, substanţe glicozidice, în timp ce fructele sunt apreciate pentru conţinutul lor de acizi…




11:07, 22.08.2016

Gălbenelele, cel mai bun cicatrizant natural

Gălbenelele (Calendula Officinalis) sunt foarte răspândite în sudul Europei, inclusiv la noi în ţară. Încă din Antichitate, florile au fost folosite în scop medicinal sub diverse forme. Fitoterapeuţii recomandă…




06:07, 03.08.2016

Care sunt beneficiile uleiului de muşeţel şi cum se prepară acest leac-minune

Uleiul de muşeţel este apreciat pentru multiplele lui proprietăţi, fiind recomandat atât pentru uz intern, cât şi extern. În lucrarea sa, "Sănătate din farmacia Domnului", Maria Treben susţine că acest tip ce ulei…




22:04, 26.07.2016

2,5- 3 milioane de romani suferă de Sindromul de Intestin Iritabil. Vezi care sunt principalele simptome

Sindromul de Intestin Iritabil, alături de Boala de Reflux Gastroesofagian, Infecția cu Helicobacter Pylori și Sindromul de Intestin Permeabil sunt cele mai frecvente tulburări gastrointestinale, cu o prevalență…