Bucataria Romaneasca - Stiri si informatii despre Bucataria Romaneasca | prima pagina Ultima actualizare: 01:51:07, 24.05.2024
10:42, 24.02.2014
REŢETA ZILEI: Prăjitură Semilună
Ingrediente:5 oua100 gr unt100 gr zahar pudra1 varf cutit praf de copt200 gr faina2 pliculete zahar vanilatnuca macinatascortisoaraMod de preparare: Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zahar, pana devine…
13:57, 21.02.2014
REŢETA ZILEI: Ruladă de biscuiţi cu ciocolată
Ingrediente:Foaia de rulada 300 gr biscuiti dulci30 gr cacao200 ml lapte25 gr unt1 lingurita esenta de romUmplutura20 gr cacao100 gr unt60 gr zaharesenta de rom100 gr ciocolatavanilie50 gr biscuiti macinatiDecor-nuca…
12:06, 20.02.2014
REŢETA ZILEI: Sărăţele cu chimen
Ingrediente:550 gr faina alba-tip 4801 cub drojdie proaspata (25 gr)150-200 ml lapte1 lingurita sare1 praf de piper1 ouUmplutura: 100 gr unt20 gr faina sare si piper dupa gustDecor: chimenMod de preparare:Drojdia…
13:21, 18.02.2014
REŢETA ZILEI: Ciorbă ţărănească de porc
Ingrediente:1 kg carne de porc (cu os)2 morcovi1 telina mica2 ardei gogosar (verde si rosu)1 ceapa2 cartofi50 gr mazare verde 150 gr pasta de tomate1 legatura de leusteansare si piper dupa gustPentru servire:…
11:27, 17.02.2014
REŢETA ZILEI: Pogăcele cu jumări
Ingrediente:550 gr faina alba-tip 4801 cub drojdie proaspata (25 gr)150-200 ml lapte1 lingurita sare1 praf de piper1 ouUmplutura: 150 gr jumari de porc macinate, sare si piper dupa gustDecor: chimenMod de preparare:Drojdia…
13:15, 14.02.2014
REŢETA ZILEI: Clătite cu brânză dulce şi afine la cuptor
Ingrediente:Pentru 6 foi: 2 oua500 ml lapte1 praf de sare50 gr zaharesenta de vanilie120 gr fainaulei pentru prajitun cub de untUmplutura: 200 gr branza dulce50 gr zahar1 lingurita griscoaja de lamaie rasa1 ou1…
10:36, 13.02.2014
REŢETA ZILEI: Friptură de pui cu susan
Ingrediente:1 piept de pui 50 ml ulei1 lingura susansare si piper, dupa gustMod de preparare: Pieptul de pui se taie felii potrivite, se pune intr-un bol, apoi se presara cu sare si piper. Se acopera cu o folie…
10:39, 11.02.2014
REŢETA ZILEI: Ciorbă de porc cu fasole verde şi smântână
Ingrediente:500 gr fasole verde400 gr costita de porc1 morcov1 ceapa1 ardei gras50 ml uleipatrunjel proaspatsarepiper100 gr smantana grasaMod de preparare:Fasolea se spala, se curata si se taie in bucatele de 3-4…
14:00, 07.02.2014
REȚETE: Cum să prepari un Cheesecake delicios
Prăjitura Cheesecake este un desert delicios, cu brânză.Ingrediente:Pentru blat: 150 gr biscuiti digestivi zdrobiti1 lingura zahar80 gr untPentru crema de branza: 600 gr branza dulce 150 gr…
13:57, 07.02.2014
Cum să prepari un Cheesecake delicios
Prăjitura Cheesecake este un desert delicios, cu brânză.Ingrediente:Pentru blat: 150 gr biscuiti digestivi zdrobiti1 lingura zahar80 gr untPentru crema de branza: 600 gr branza dulce 150 gr…
11:39, 04.02.2014
REŢETA ZILEI: Castraveţi aperitiv
Ingrediente:castravetisalata din icre de craprosiiMod de preparare:Castravetii se taie in bucati potrivite. Fiecare bucata de castravete se taie in zig-zag, cu ajutorul unui cutit cu varful bine ascutit. Cosuletele…
11:03, 31.01.2014
REŢETA ZILEI: Aperitiv cu brânză şi mărar
Ingrediente:100 gr branza telemea de capra100 gr branza proaspata de vacipiper dupa gustDecor: marar proaspat tocat maruntMod de preparare:Branza de capra se marunteste, se amesteca cu branza proaspata de vaci…
11:03, 30.01.2014
REŢETA ZILEI: Tort diplomat cu ciocolată
Ingrediente:Blat:piscoturi de sampanie: 10 buc – ( forma o cratita de 2 l )Crema:2 oua100 gr zahar150 ml lapte10 gr gelatina400 gr frisca batutavanilie100 gr ciocolataSirop: 100 ml apa50 gr zaharesenta de romDecor:…
14:09, 29.01.2014
REŢETA ZILEI: Muşchi de porc la tavă
Ingrediente:1 muschi de porc afumat, cca 700-800 gr100 ml apa sau supa5 linguri uleisare si piper, dupa gustMod de preparare:Muschiul se unge pe toata suprafata cu ulei si se condimenteaza cu piper si sare, dupa…
10:33, 28.01.2014
REŢETA ZILEI: Fursecuri cu nucă şi ciocolată
Ingrediente:250 g unt100 g zahar pudra 1 ou50 gr cacao1 pliculet zahar vanilat400 gr faina200-300 gr nuci maruntiteUmplutura: 100 gr ciocolata cu lapte1 plic zahar vanilatMod de preparare:Intr-un bol mixam untul…
12:31, 27.01.2014
REŢETA ZILEI: Bomboane de ciocolată
Ingrediente – 20 bucati:200 gr biscuiti dulci2 linguri miere2 linguri cacao50 gr migdale coaja rasa si sucul de la 2 portocaleDecor: ciocolata menaj1 lingurita uleimigdale zdrobiteMod de preparare:Biscuitii se…
14:33, 23.01.2014
REŢETA ZILEI: Crap cu piure de ţelină
Ingrediente:1 file de crap20 ml uleisare si piper, dupa gustzeama de la 1/2 lamaiePiure de telina:1 telina cca 700-800 gr1 ceapa50 gr untsare si piper, dupa gustMod de preparare:Fileul de crap se taie in bucati…
11:18, 21.01.2014
REŢETA ZILEI: Prăjitură cu biscuiţi şi alune
Ingrediente: 600 gr biscuiti 150 gr ciocolata250 gr unt100 ml lapte30 gr cacao150 gr zahar50 gr stafide auriiesenta de rom100 gr nuci maruntite 100 gr ciocolata pentru bazaDecor: alune maruntite Mod de preparare: …
10:48, 20.01.2014
REŢETA ZILEI: Fasole în sos de roşii
Ingrediente:500 gr fasole boabe1 ceapa mare 5 catei de usturoi50 ml ulei200 ml sos de rosii cu ardei sare si piperpatrunjel verde Mod de preparare:Fasolea boabe se fierbe schimbandu-se de 3 ori apa in care se fierbe.…
10:24, 17.01.2014
REŢETA ZILEI: Tort diplomat cu ananas şi ciocolată
Ingrediente:Blat: piscoturi de sampanie: 10 buc – ( forma o cratita de 2 l )Crema: 2 oua100 gr zahar150 ml lapte10 gr gelatina400 gr frisca batutavanilie1 cutie compot ananasDecor: friscafrunze de ciocolata alba1…
10:27, 16.01.2014
REŢETA ZILEI: Aperitiv cu icre şi măsline
Ingrediente pentru 12 bucati: 300 gr foietaj1 ou1 lingurita susanUmplutura: salata de icreDecor:marar proaspatmasline verzi umplute cu ardeiMod de preparare: Aluatul de foietaj se lasa cca 2 ore la temperatura…
11:00, 13.01.2014
REŢETA ZILEI: Ciorbă de cocoş afumat cu zeamă de varză
Ingrediente:1 kg carne de cocos (afumat) 1 morcov1 ceapa1 telina1 ardei gras rosupatrunjel verdeleustean1 l zeama de varzasare dupa gust1/2 lingurita boia de ardei dulceMod de preparare:Carnea de cocos portionata…
12:09, 10.01.2014
REŢETA ZILEI: Cartofi în sos de roşii
Ingrediente:1 kg cartofi1 ceapa mare50 ml ulei100 ml sos de rosii cu ardeisare si piper dupa gustmarar proaspatMod de preparare:Cartofii se curata de coaja, se spala si ii taiem cuburi. Se pun la fiert in apa cu…
12:36, 09.01.2014
REŢETA ZILEI: Salată de sfeclă roşie
Ingrediente: 2 bucati sfecla rosie1-2 linguri zeama de lamaie sau o lingura de otet2 linguri uleisare dupa gust1 ceapa alba1 lingurita miere Decor: patrunjel verde tocat marunt Mod de preparare:Se aleg sfecle de…
16:33, 06.01.2014
REŢETA ZILEI: Ficăţei cu portocale
Ingrediente:1 kg ficatei de pasare100 ml uleisare2 portocalesalata verde creataMod de preparare:Ficateii, dupa ce i-am spalat, ii lasam cateva minute sa se scurga pe o sita. Incingem uleiul si cu mare grija adaugam…
14:39, 27.12.2013
REŢETA ZILEI: Prăjitură Crizantema
Ingrediente:Blat:5 oua30 gr cacao120 gr faina1 praf de copt120 gr zaharCrema: 2 oua100 ml lapte200 gr zahar250 gr unt sau margarinarom150 gr ciocolata menaj50 ml frisca lichidaSirop: 150 gr zahar400 ml aparomDecor:…
15:42, 25.12.2013
REŢETA ZILEI: Prăjitură de ciocolată
Ingrediente:Blat: 7 oua30 gr cacao30 ml apa rece170 gr faina1 praf de copt200 gr zahar2 plicuri zahar vanilatUmplutura: 250 gr margarina100 gr ciocolata cu lapte40 gr cacao150 gr zahar10 ml romMod de preparare:Blat:…
12:09, 20.12.2013
REŢETA ZILEI: Omletă cu ciuperci
Ingrediente:200 gr ciuperci3 ouasare30 ml uleimarar1 rosieMod de preparare:Ciupercile se spala si se taie feliute. Se pun in ulei incins la calit, se aduga ouale batute cu sare si se lasa sa devina aurie. Se adauga…
12:03, 19.12.2013
REŢETA ZILEI: Supă ce ceapă franţuzească
Ingrediente: 4 cepe mijlocii100 g unt sau 3 linguri de ulei2 linguri de faina1 legatura de ceapa verde sau 1 fir de praz100 ml vin alb100 g cascaval ras4 felii de franzelasare, piper macinat Mod de preparare: Se…
11:15, 12.12.2013
REŢETA ZILEI: Pulpe de pui la tigaie
Ingrediente:8 pulpe de pui dezosate8 catei de usturoi3 fire ceapa verdesare si piper dupa gust50 ml uleipatrunjel verdeMod de preparare: Intr-o tigaie teflonata se adauga uleiul, pulpele dezosate, cateii de…