REŢETA ZILEI: Ciorbă ţărănească de porc
Publicat:Ingrediente:
1 kg carne de porc (cu os)
2 morcovi
1 telina mica
2 ardei gogosar (verde si rosu)
1 ceapa
2 cartofi
50 gr mazare verde
150 gr pasta de tomate
1 legatura de leustean
sare si piper dupa gust
Pentru servire: smantana, lamaie sau otet
Mod de preparare:
Legumele se spala si se curata. Morcovii, telina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulete. Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza.
Cand carnea s-a fiert pe jumatate, adaugam legumele,…
Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…
Sursa articol: realitatea.net
Stiri pe aceeasi tema
Retete de supa de morcovi
14:00, 13.05.2024 - Supa de morcovi este un preparat delicios, plin de nutrienți și ușor de facut, chiar daca nu ești vreun bucatar expert. Descopera unele dintre cele mai apreciate rețete de supa de morcovi din care sa te inspiri.De ce este buna supa de morcovi - beneficiiSupele de morcovi pot fi o modalitate delicioasa…
Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care sa nu o faci cand il prepari - Secretul bucatarilor
10:55, 25.04.2024 - Trebuie sa fim atenți la modul de preparare, la cantitați și la combinațiile cu alte alimente fiindca este o carne destul de greu de digerat, fara fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar daca este bogata in fier și proteine ușor digerabile, carnea de miel nu este recomandata tuturor.…
Fermierii se plang ca samsarii i-au lasat balta. De ce sunt distruse tone de legume, in loc sa ajunga pe tarabe
14:36, 20.04.2024 - Legumele romanesti au disparut de pe tarebele din piete. S-a ajuns la situatia paradoxala in care fermierii se plang ca samsarii nu-i mai ajuta. Clienții, cunoscuții samsari, nu mai vor sa le cumpere marfa de cand controalele ANAF s-au intețit și sunt obligați sa prezinte acte. Ceapa verde a ajuns sa…
Zacusca de fasole verde, cea mai sanatoasa rețeta de post
09:46, 08.04.2024 - La rețeta se poate folosi fasole verde sau galbena. Ambele soiuri sunt la fel de delicioase și pot fi gatite in mai multe feluri, precum ciorba, ghiveci, supa sau mancare de fasole cu roșii și usturoi. De asemenea, se poate face și un mix intre cele doua cand le puneți la borcan. Din circa trei kilograme…
Cea mai gustoasa zacusca. Ce trebuie sa faci cu legumele inainte de a le cali: trucul lui Radu Anton Roman
14:20, 22.03.2024 - Zacusca este un preparat extrem de indragit in bucataria romaneasca. El se pregatește toamna, de obicei, insa este la mare cautare și in perioadele de post de peste an.In cartea sa ”Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, Radu Anton Roman a explicat, pas cu pas, modul de preparare al zacuscai.Ingrediente…
Rețete cu legume de primavara
14:11, 18.03.2024 - Primavara este poate cea mai buna perioada pentru a ne bucura din plin de legume proaspete. Consumul de fructe și legume de sezon este minunat și benefic pentru sanatate, dar și pentru buget. Inspira-te, așadar, din unele dintre cele mai delicioase rețete cu legume de primavara.De ce este bine sa prepari…
Legume calite in suc propriu cu branza și mamaliguța - Secretele combinației de vis
23:36, 16.03.2024 - Legume calite in suc propriu cu branza și mamaliguțaLegume calite in suc propriu - Ingrediente100 ml ulei de masline50 g masline fara samburi2 ardei grași galbeni2 ardei capia2 ardei grași roșii4 roșii5 ciuperci mari1 ceapa roșiesarepiper***Cantitațile sunt pentru 2 porții, pentru mai multe se multiplica…
Ciorba ruseasca ce pune capac mahmurelii. Cum se prepara celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas
13:20, 21.02.2024 - Exista diverse teorii cu privire la originea numelui. La inceput, aceasta ciorba era denumita ”selyanka” și era tradusa sub denumirea de ”mancarea sateanului”. Mai tarziu, denumirea s-a schimbat in "solyanka", folosind cuvantul "sol" (sare) pentru a sublinia caracterul sarat al supei, potrivit Știri…