Adaugam - Stiri si informatii despre Adaugam | prima pagina Ultima actualizare: 00:11:12, 06.05.2024
Costurile imense pentru a locui în Londra, la limita supraviețuirii. Concluzia unui român: „Mai bine într-un share house în Londra ... decât înapoi în…
Potrivit datelor furnizate de român, cheltuielile lunare de bază se ridică la £1960. Acestea includ chirie pentru un studio în Romford (Estul Londrei) în valoare de £950, council tax de £130, facturi de gaz și…
Postul, ca bucurie. Piroştile cu povilă, în Valea Bârgăului
„Postul nu este osândă, este bucurie, şi până nu putem posti fără a ne osândi nu are nicio valoare postul”, ne spune Elena Rus din comuna Tiha Bârgăului, bucătăreasă vestită în judeţul Bistriţa-Năsăud şi proprietara…
Pasca fără aluat. Secretul unui adevărat deliciu de Paște, dezvăluit de chef Sorin Bontea
Cu învierea Domnului apropiindu-se cu pași repezi, entuziasmul gospodinelor de a pregăti cele mai savuroase și inedite deserturi pentru a răsfăța familia și musafirii atinge cote maxime. În acest sezon festiv al…
Orez cu fructe de mare
Ingrediente pentru două porţii: 200 g fructe de mare (congelate)125 g orez300 ml apă1 ceapă1/2 ardei gras roșu50 g unt2 căței de usturoiSare, piper, curryZeamă de lămâie Mod de preparare: Într-o tigaie, punem…
Rețetă de la mănăstire pentru laptele auriu, remediul antic împotriva răcelii, insomniei și problemelor pielii
Această băutură minune, preparată cu ingrediente naturale, este recomandată nu doar pentru persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate, dar și pentru cei care își doresc un somn liniștit sau o piele sănătoasă…
Rețete pe alese… de la bucătari culese. Ce mâncăm în Postul Paștelui?
În timpul Postului Nașterii Domnului, când piețele sunt pline de fructe și legume de sezon, avem oportunitatea să ne delectăm cu preparate culinare delicioase, sănătoase și ușor de pregătit acasă. Iată câteva rețete…
Fleică de porc la cuptor şi ciuperci cu smântână
Cel mai important pas al acestei reţete este marinarea cărnii de porc, cu o zi înainte de a fi gătită. Ingrediente: 1 bucată de fleică de porc sare, piper 1 lingură ulei 1 lingură de cimbru 2-3 căţei de usturoi…
Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post
Mâncare de gutui Ingrediente 2 gutui 1 lingura de faina 5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar ) 80 ml ulei Mod de preparare Se spala gutuile, dupa care se taie…
Tartă cu umplutură de iaurt
Ingrediente pentru aluat: (pentru o formă de tartă cu diametrul de 24 de cm) 3 gălbenuşuri 120 gr unt topit 105 gr zahăr 300 gr făină 5 gr praf de copt Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul până…
Ardei umpluţi de post. Reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic
Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei graşi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 roşiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingură de făină1 linguriţă de vegetapătrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post:…
21:40, 18.03.2024
REȚETĂ DE POST: Pâinici cu „lapte” vegetal (VIDEO)
Luni, 18 Martie a început Postul Paștelui. Acesta durează 48 zile, mai precis, până în data de 4 Mai. Postul reprezintă abținerea de la anumite alimente, dar și pocăința, spovedania și pregătirea spirituală. Postul…
Postul Paștelui 2024. Cum se prepară ciorba de burtă de post. Ingredientul special de care ai nevoie
Postul Paștelui 2024. Rețete de post. Ciorba de burtă de post. Iată cum poţi să prepari o ciorbă de burtă falsă, altfel spus o ciorbă de „burtă” cu ciuperci Pleurotus. Ciupercile Pleurotus se găsesc în orice supermarket.Mai…
Postul Paștelui 2024. Cum se prepară ciorba de burtă de post. Ingredientul special de care ai nevoie
Postul Paștelui 2024. Rețete de post. Ciorba de burtă de post. Iată cum poţi să prepari o ciorbă de burtă falsă, altfel spus o ciorbă de „burtă” cu ciuperci Pleurotus. Ciupercile Pleurotus se găsesc în orice supermarket.Mai…
Plăcintă cu brânză dulce. Ingredientul banal folosit de bucătari pentru un gust desăvârșit
Ingrediente:Pentru foi3 oua13 linguri ulei13 linguri lapte13 linguri zahar15 linguri faina1 praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet2 plicuri zahar vanilatPentru umpluturăUmplutura:700 gr branza dulce100…
00:35, 15.03.2024
Pulpă de raţă cu ceapă caramelizată şi cuşcuş
Ingrediente: pulpă de raţă condimente (sare, piper, cimbru) felii de portocală Se condimentează pulpa de raţă şi se pune pe 2-3 felii de portocală, învelită într-o hârtie de copt. Se introduce la cuptor, 40 de…
Visul lui Ciolacu: România, una dintre marile forțe economice
Premierul Marcel Ciolacu e optimist! România poate deveni în următorii 4-5 ani una dintre marile forţe economice ale continentului, dacă îşi păstrează stabilitatea politică şi economică, a declarat Marcel Ciolacu.…
Visul lui Ciolacu: România, una din marile forțe economice
Premierul Marcel Ciolacu e optimist! România poate deveni în următorii 4-5 ani una dintre marile forţe economice ale continentului, dacă îşi păstrează stabilitatea politică şi economică, a declarat Marcel Ciolacu.…
Marcel Ciolacu: „NU mărim taxele! NU ieșim cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite în PNRR”
„NU mărim taxele! NU ieșim cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite împreună cu Comisia Europeană în PNRR! NU ne abatem vreo secundă de la traiectoria setată pentru aderarea la Organizația pentru…
Marcel Ciolacu a spus că nu se măresc taxele! Premierul, mesaj clar pentru investitorii străini
Premierul Marcel Ciolacu a venit, marți, cu o promisiune pentru investitorii străini. Șeful Executivului a precizat că nu vor fi mărite taxele! Marcel Ciolacu, premierul României , a declarat marţi că vine cu o…
Ciolacu, la AmCham CEO Business Forum: Nu mărim taxele! Nu ieşim cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite cu Comisia Europeană / La finalul…
”Am venit astăzi în faţa dumneavoastră alături de cei mai importanţi miniştri ai Guvernului României, pentru că avem un obiectiv comun: să stabilim ce avem de făcut împreună pentru ca firmele dumneavoastră să aibă…
„Când ceva nu ajunge, adăugăm noi!” Microinvest susține investițiile în noul sezon agricol
Agricultorii știu, ca să ai un an bun și o roadă frumoasă e nevoie de multă muncă, tehnică bună și, desigur, finanțare. Microinvest e gata să-ți susțină investițiile în noul sezon. Dezvoltă-ți afacerea cu un credit…
Cu ce să înlocuiești uleiul din maioneză. Așa procedează marii chefi bucătari
Maioneza este folosită de gospodine în prepararea mai multor bunătăți. Aceasta poate fi cumpărată de la magazin, dar este recomandat să o faceți acasă. De cele mai multe ori, rețeta conține ulei, însă există variante…
Cristian Matei: Adăugăm în palmaresul Turzii un nou obiectiv turistic
Castrul Roman Potaissa – Adăugăm în palmaresul Turzii un nou obiectiv turistic care alături de Salină va pune municipiul nostru pe harta turismului internațional.???????? Cu o istorie bogată și fascinantă,
12:00, 10.02.2024
Castrul Roman Potaissa: Un nou punct de atracție turistică în Turda
Proiectul de restaurare și punere în valoare a Castrului Roman de la Turda se apropie de final. După finalizarea lucrărilor, Castrul Roman Potaissa, alături de celebra Salină, va contribui la consolidarea prestigiului…
14:05, 16.01.2024
Musaca delicioasă, exact ca la bunica acasă. Preparatul perfect pentru serile reci de iarnă
Ingrediente:- 900 de grame de carne tocată de vită+porc, la alegere- 9 cartofi medii albi- 3 morcovi din grădină- 4 cepe mari- 600-700 ml suc de roșii (de preferință, făcut de casă)- 200 grame de smântână puțin…
14:25, 15.01.2024
Cu ce să înlocuiești leușteanul în ciorbă. Asta îi va da un gust unic
Leușteanul este o legumă care care foarte multe beneficii asupra organismului nostru. Nu lipsește niciodată din cămara gospodinelor și este deseori folosit pentru ciorbe. Cu toate acestea, trebuie să îl înlocuiți…
15:31, 09.01.2024
Cum se prepară celebra prăjitură Fanta. E preferata celor mici și e delicioasă
Prăjitura Fanta este unul dintre cele mai iubite și gustoase deserturi. Rețeta copilăriei aduce aroma intensă a portocalelor și se poate prepara cu suc proaspăt. Chiar dacă abia au trecut sărbătorile, trebuie să…
10:35, 24.12.2023
Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Fostul jurat de la „Chefi la cuțite” dezvăluie secrete din bucătărie
Cătălin Scărlătescu a împărtășit cu fanii săi rețeta sa de sarmale. Fostul jurat de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit secrete din bucătărie și le-a spus gospodinelor care este secretul preparatului tradițional românesc.Gospodinele…
16:55, 15.12.2023
Cea mai tare rețetă de slănină în saramură. Secretul gospodinelor din Moldova
Pe masa de sărbători nu lipsește niciodată tradiționala slănină cu ceapă. Este una dintre cele mai îndrăgite aperitive, iar dacă doriți să o păstrați gustoasă o perioadă mai îndelungată de timp, încercați slănina…
23:40, 05.12.2023
Brânza de casă, din 3 ingrediente - Tot ce trebuie să știi - Rețeta tradițională, pas cu pas
Brânza făcută în casă este excelentă atât servită simplă, cât și folosită în diferite preparate, de la salate până la sandvișuri sau plăcinte. Iată rețeta tradițională simplă pentru a obține o brânză de casă gustoasă…