Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Scurt punctaj pentru 2018. Spre un „point of no return”?

Publicat:

Scurt punctaj pentru 2018. Spre un „point of no return”? La urma urmei, 2017 nici nu a fost atat de rau pe cat ar fi putut sa fie, deși tensiunile mai vechi sau mai noi au inceput sa se acumuleze vizibil și sa anunțe apropierea unor schimbari structurale majore, de magnitudinea unor cutremure, in sistemul relațiilor internaționale.

Puncte cheie:

Presiunile au fost cauzate, ca întotdeauna în istorie, în epoci de schimbare a generațiilor politice și a ordinii globale, în principal de dinamica raporturilor dintre Marile Puteri, dar și de o anumita &"malaise" a democrațiilor…

Citeste articolul mai departe pe ziuadecj.ro…  

Sursa articol: ziuadecj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Apocalipsa dupa Emmanuel Macron: „Europa ar putea muri!”. Ce l-a speriat pe președintele Franței

22:10, 25.04.2024 - Cu doar trei ani ramasi din al doilea si ultimul sau mandat si dupa ce si-a pierdut majoritatea parlamentara in 2022, Emmanuel Macron, in varsta de 46 de ani, vrea sa le arate criticilor sai ca isi pastreaza energia si gandirea proaspata care l-au propulsat la presedintie in 2017."Exista riscul ca Europa…

INFOGRAFIC – Cine ar caștiga razboiul nuclear mondial? Topul țarilor cu cele mai multe focoase nucleare (studiu american)

23:20, 17.04.2024 - Statele Unite au in prezent 5.044 de focoase nucleare in arsenalul sau militar, in timp ce Rusia are 5.580, potrivit unui studiu realizat de Federația Oamenilor de Știința Americani. Potrivit acestui studiu, China are 500 de focoase nucleare, Franța are 290, iar Marea Britanie are 225.

Geoana, in The Telegraph: „SUA are nevoie de Europa pentru a se opune cu incredere Rusiei și Chinei”

15:25, 11.04.2024 - Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, a declarat in cadrul unui interviu pentru publicația The Telegraph , ca Statele Unite au nevoie de aliații europeni pentru a face fața amenințarilor Rusiei și Chinei. Declarația a fost facuta in contextul temerilor ca fostul presedinte american Donald…

Națiunile Unite adopta prima rezoluție la nivel global pentru siguranța inteligenței artificiale

10:40, 22.03.2024 - Adunarea Generala a Națiunilor Unite a adoptat joi, cu unanimitate, prima rezoluție globala cu privire la inteligența artificiala , care incurajeaza țarile membre sa ia masuri pentru a proteja drepturile omului, datele personale ale cetațenilor și sa monitorizeze inteligența artificiala pentru potențialele…

De ce America nu ar trebui sa paraseasca Orientul Mijlociu

14:45, 12.03.2024 - Daca exista un aspect al politicii externe pe care Barack Obama, Donald Trump și Joe Biden il impartașesc, acesta este dorința ca Statele Unite sa paraseasca Orientul Mijlociu. Cele mai recente sondaje arata ca americanii vad China drept cea mai mare amenințare, urmata de Rusia și Coreea de Nord. Iranul…

Orban: Hegemonia occidentala a luat sfarsit

18:51, 05.03.2024 - Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat, la reuniunea anuala a ambasadorilor țarii sale, “sfarșitul dominației occidentale”. El a criticat incercarile de a fragmenta economia globala in blocuri geopolitice, subliniind presiunile exercitate “asupra statelor suverane precum Ungaria.” In contextul…

Emisiile globale de CO2 legate de energie au atins un nivel record in 2023

17:40, 01.03.2024 - Emisiile globale de CO2 legate de energie au crescut cu 1,1% in 2023, ajungand la un nivel record, in special din cauza producției hidroelectrice scazute cauzate de seceta și a creșterii din China, a anunțat vineri Agenția Internaționala pentru Energie (AIE), citata de  Le Figaro . Aceste emisii energetice,…

Stoltenberg avertizeaza Europa, dupa afirmațiile lui Trump despre NATO, sa nu se bazeze doar pe ea insasi pentru aparare: „80% din cheltuieli vin din afara UE”

18:45, 14.02.2024 - Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat miercuri, 14 februarie, Europa sa nu incerce sa se descurce singura in domeniul apararii, dupa ce afirmațiile lui Donald Trump au provocat o noua dezbatere cu privire la faptul daca țarile de pe continent pot continua sa se bazeze pe protecția din partea Statelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?