Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ritualurile erotice şi macabre prin care tracii îşi venerau zeii. Ce rol aveau orgiile sexuale în practicile strămoşilor noştri

Publicat:

Cele mai importante zeitati ale tracilor au fost Bendis, Dinonysos, Kotys, Sabazios si Zamolxis (Gebeleizis), insa nu toate erau venerate in aceeasi masura in tinuturile ocupate de triburile tracice. Potrivit istoricului , existau mari diferente intre credintele tracilor de la nord de Dunare si tracii din sud. , Bendis si Cotys precum si personaje ca Dionysos si Orfeu, carora li se atribuia origine tracica, proveneau din Tracia de Sud, iar cultul lor era mai putin raspandit in tinuturile Daciei, in timp ce Zamolxis (Gebeleizis) era asociat spiritualitatii geto-dacice.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

INFORMARE – solicitare de aviz activitați de explorare in perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

14:00, 26.04.2024 - INFORMARE – solicitare de aviz activitați de explorare in perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 INFORMARE – solicitare de aviz activitați de explorare in perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Aceasta informare este efectuata de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul in Bucuresti, Str. Mircea Eliade,…

Primarul din Gogoșu, Mehedinți, candideaza impotriva soției pentru un nou mandat: „N-am crezut sa aiba atata nebunie, sa se contreze cu mine și la alegeri”

08:45, 26.04.2024 - In comuna mehedințeana Gogoșu, actualul primar, Jean Rogoveanu, va candida pentru un nou mandat și o va avea ca rival pe soția lui, Codruța. Cei doi sunt in divorț, dupa aproape 15 ani de casnicie. Edilul, scrie Digi 24, e uimit ca soția va participa la alegeri.Jean Rogoveanu candideaza din partea PSD,…

De ce sunt mobilizați rezerviștii din Galați și Braila? Cele doua orașe sunt in zona vulnerabila a Romaniei, „Poarta Focșanilor”

22:05, 11.04.2024 - Exercițiul de mobilizare a rezerviștilor a fost demarat la Galați și Braila pentru ca cele doua orașe sunt cele mai estice puncte ale „Porții Focșanilor”, cea mai vulnerabila zona a Romaniei și Flancului Estic al NATO la un atac al Rusiei. In aceste zile, aproximativ 600 de rezerviști din Galați și…

Ce mancau romanii in Postul Paștelui, in urma cu doua secole. Alimentele proveneau din zone indepartate ale lumii

14:05, 29.03.2024 - In urma cu doua secole, romanii din inalta societate mancau delicatese in Postul Paștelui. Alimentele se gaseau in pravaliile din centrul Bucureștiului, de unde romanii bogați, dar și cei de rand, puteau cumpara caviar de Dunare.

Scandal in Austria: ce s-a intimplat in cadrul unei emisiuni TV

22:55, 09.03.2024 - Postul de televiziune austriac ORF a fost nevoit sa iși ceara scuze pentru faptul ca in cadrul unei emisiuni a fost pregatit un fel de mincare dintr-un pește, care in țara este inscris in Cartea Roșie din cauza dispariției. In cadrul emisiunii, restauratorul Roland Lukesch a pregatit cotlete de pește…

Statul roman da 126 milioane euro porturilor de la Dunare și Marea Neagra

13:05, 17.02.2024 - Schema de ajutor de stat de 126 milioane de euro adresata porturilor maritime si interioare din Romania aflate la granita estica a Uniunii Europene (UE). Investițiile au ca scop rezolvarea supra-aglomerației din portul Constanța. Actul normativ cu privire la ajutorul alocat porturilor de la Dunare și…

Ministerul Apararii Naționale condamna  atacurile executate de Federația Rusa impotriva porturilor ucrainene de la Dunare

15:35, 11.02.2024 - In cursul nopții de 9/10 februarie, forțele ruse au executat atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Ismail și Reni, in proximitatea graniței dintre Ucraina și Romania. Ministerul Apararii Naționale a monitorizat situația in zona de frontiera și a activat procedurile de Poliție…

Ce au construit romanii pe teritoriul Romaniei de astazi. Drumul antic de care putini stiu, a rezistat aproape 2.000 de ani

16:45, 29.01.2024 - Un drum antic pornește de la Dunare și parcurge un traseu ce astazi nu este cunoscut decat de foarte puțini oameni. A fost construit de romani și folosit pana in anul 1500, potrivit specialiștilor in arheologie. Care este, de fapt, istoria lui. Drumul antic de pe teritoriul Romaniei despre care foarte…


Ce parere ai despre aceasta stire?