Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de ştiinţă au analizat ADN-ul lui Beethoven. Cum a murit marele compozitor german

Publicat:

Analiza unor mostre de ADN din parul lui Ludwig van Beethoven arata ca acesta avea o predispozitie pentru boli hepatice si ca a fost infectat cu virusul hepatitei B, iar acesti factori, plus consumul regulat de alcool, sunt „explicatii plauzibile” pentru moartea compozitorului in 1827, a informat agenția de știri DPA, preluata de Agerpres. Analiza genomica a examinat mostre de ADN din opt suvite de par prezentate ca fiind ale compozitorului Ludwig van Beethoven, iar cercetatorii au concluzionat ca cinci dintre acestea provin de la acelasi individ de sex masculin, datand de la inceputul secolului…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

”Simfonia Destinului” la Filarmonica Oltenia Craiova

12:20, 11.04.2024 - Stagiunea Inspirației aduce la Filarmonica Oltenia ”Simfonia Destinului”, vineri, 12 aprilie 2024, incepand cu ora 19.00. Sub conducerea dirijorului Walter Hilgers din Germania, Orchestra simfonica va interpreta lucrari de Ludwig van Beethoven și Richard Strauss. Solistul invitat pentru aceasta seara…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

Secretul din parul lui Beethoven. Cercetatorii au reușit sa-i indeplineasca dorința din testament dupa aproape 200 de ani

12:05, 26.02.2024 - Moartea compozitorului german Ludwig van Beethoven a fost probabil rezultatul unei infecții cu hepatita B, exacerbata de consumul de alcool și de numeroșii factori de risc pentru boli hepatice, reiese din analize recente ale ADN-ul din mostre autentificate de par, scrie Mediafax. Beethoven s-a stins…

Cercetatorii au documentat cea mai lunga calatorie a unui lup pe teritoriul Europei, din Germania in Catalonia

15:20, 20.02.2024 - Oamenii de stiinta au localizat excremente ale unui lup cenusiu nascut in Germania, care a traversat trei tari pentru a ajunge in nord-estul Spaniei, efectuand astfel cea mai lunga calatorie documentata vreodata a unui exemplar din aceasta specie, a precizat luni Universitatea Autonoma din Barcelona…

Virusuri stravechi au jucat un rol in dezvoltarea creierelor noastre

00:11, 20.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP, potrivit Agerpres. Aceasta cercetare,…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Descoperire fascinanta despre modul in care virusurile au modelat creierul uman

10:30, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP. Aceasta cercetare, publicata joi in…


Ce parere ai despre aceasta stire?