Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De la constructii, la smartphone si pasta de dinti, nisipul este cea mai folosita resursa naturala, dupa apa. Statul din inima desertului, ridicat cu nisip importat

Publicat:

Nisipul...De la deserturi, la plaje si locuri de joaca pentru copii, nisipul este omniprezent. Si totusi, aceasta resursa aparent abundenta alimenteaza o lupta la nivel mondial, care hraneste o lume interlopa implicata in contrabanda cu nisip, relateaza BBC, preluat de Agerpres.

Dupa apa, nisipul este resursa naturala cel mai intens folosita. Nisipul intra astazi in componenta multor produse, de la filtre de piscina, piese turnate din metal si puturi de petrol la ecrane de smartphone-uri si pasta de dinti. Piata globala de nisip si pietris a fost evaluata la 8,3 miliarde de dolari in SUA…

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

Statele G7 au hotarat: Adio, centrale pe carbune! Pana in 2040 nu trebuie sa mai fie funcționala niciuna

21:15, 29.04.2024 - Ministrii Energiei din tarile bogate din Grupul celor Sapte (G7) au ajuns luni la un acord pentru a-si inchide centralele pe carbune din tarile lor pana in 2035 cel tarziu, intr-un pas semnificativ catre tranzitia de la combustibilii fosili catre alte forme de energie, transmite Reuters.”Avem un acord…

Ministrii Energiei din G7 au convenit inchiderea centralelor pe carbune din tarile lor pana in 2035

19:55, 29.04.2024 - ”Avem un acord pentru a inceta utilizarea carbunelui in prima jumatate a anului 2030… este un acord istoric”, a declarat ministrul britanic pentru Securitate Energetica si Net Zero, Andrew Bowie, conform unui videoclip postat pe X. Surse diplomatice italiene au declarat ca reuniunea s-a incheiat un…

INFOGRAFIC – Cine ar caștiga razboiul nuclear mondial? Topul țarilor cu cele mai multe focoase nucleare (studiu american)

23:20, 17.04.2024 - Statele Unite au in prezent 5.044 de focoase nucleare in arsenalul sau militar, in timp ce Rusia are 5.580, potrivit unui studiu realizat de Federația Oamenilor de Știința Americani. Potrivit acestui studiu, China are 500 de focoase nucleare, Franța are 290, iar Marea Britanie are 225.

Janet Yellen: Washingtonul „nu va accepta o invazie de produse chinezești vandute in pierdere in Statele Unite și pe piața mondiala”

16:00, 09.04.2024 - Luni, cand inca se mai afla in vizita in China, Janet Yellen, Secretarul de Stat american al Trezoreriei, a facut declarația din titlu la o intalnire cu presa, invocand exemplul de acum zece ani al oțelului, cand afluxul chinez „a decimat industrii in intreaga lume, inclusiv in Statele Unite”. „Am spus…

Franta vine cu noi propuneri menite sa aduca pacea in Gaza: 'Este un proiect ambițios. Va dura ceva timp'

02:40, 02.04.2024 - Franța a propus luni un proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU privind opțiuni pentru o eventuala monitorizare de catre ONU a unei incetari a focului in Fașia Gaza și propuneri pentru a ajuta Autoritatea Palestiniana sa iși asume responsabilitațile, scrie Rador Radio Romania. "Este…

Națiunile Unite adopta prima rezoluție la nivel global pentru siguranța inteligenței artificiale

10:40, 22.03.2024 - Adunarea Generala a Națiunilor Unite a adoptat joi, cu unanimitate, prima rezoluție globala cu privire la inteligența artificiala , care incurajeaza țarile membre sa ia masuri pentru a proteja drepturile omului, datele personale ale cetațenilor și sa monitorizeze inteligența artificiala pentru potențialele…

Cine sunt actionarii Gabriel Resources, firma canadiana care tocmai a pierdut procesul cu statul

09:50, 09.03.2024 - Cine sunt actionarii Gabriel Resources, firma canadiana care tocmai a pierdut procesul cu statul roman pentru despagubiri in valoare de 6,7 mld. dolari. Este detinuta in proportie de 70% de investitori americani. Gabriel Resources, compania canadiana care a cumparat in 1998 un drept de exploatare…

Prețul, prima condiție in alegerea mașinii. Motoarele pe combustie interna revin pe creștere

15:25, 25.02.2024 - Prețul domina deciziile de achiziție a mașinilor in piețele dezvoltate, cum ar fi Germania (55%), Japonia (58%) și Statele Unite (59%), conform studiului Deloitte 2024 Global Automotive Consumer Study. In contrast, calitatea produsului primeaza pentru consumatorii din India (65%) și Asia de Sud-Est…


Ce parere ai despre aceasta stire?