Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Elevii care mănâncă micul dejun obţin rezultate mult mai bune la învăţătură

Publicat:

Cercetarea a fost realizata de si a inclus 5.000 de elevi cu varsta intre 9 si 11 ani, scrie . Expertii sustin ca exista o legatura clara intre consumarea micului dejun si performanta la invatatura.

Nutritionistii au declarat de mult timp ca nutrientii din alimentele consumate la micul dejun ii ajuta pe copii sa se concentreze mai bine si asigura un stil de viata sanatos. Este insa prima data cand o cercetare arata clar ca performantele academice ale copiilor pot fi chiar si de doua ori mai bune in cazul in care ei mananca dimineata.

Exista…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rezultate excelente obținute de elevii Colegiuli Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, la etapa județeana a Olimpiadei de Istorie

20:45, 10.04.2024 - Studiul istoriei și analiza evenimentelor care au avut loc in trecut este o calatorie pe care elevii colegiului militar o parcurg cu mare interes, dorindu-și in același timp sa obțina performanțe in domeniul istoriei. Olimpiada de Istorie din acest an a adus pentru elevii militari rezultate frumoase,…

Schimbari majore la bursele școlare. Elevii cu rezultate slabe vor primi burse de reziliența

15:40, 25.03.2024 - Evaluarea Naționala și Bacalaureatul nu se modifica anul acesta, a dat asigurari ministrul Educației, Ligia Deca. In schimb, una dintre modificarile propuse de Ministerul Educației vizeaza acordarea de burse școlare incepand cu anul școlar 2024 – 2025. Un proiect de ordonanța de urgența aduce modificari…

FOTO Andrea Buontempo de la Colegiul Militar din Alba Iulia, locul I la etapa județeana a Olimpiadei de Fizica și calificare la faza naționala. Ce alte rezultate au obținut elevii militari

14:26, 12.03.2024 - FOTO Andrea Buontempo de la Colegiul Militar din Alba Iulia, locul I la etapa județeana a Olimpiadei de Fizica și calificare la faza naționala. Ce alte rezultate au obținut elevii militari Andrea Buontempo de la Colegiul Militar din Alba Iulia, locul I la etapa județeana a Olimpiadei de Fizica și calificare…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Un german a fost vaccinat de 217 ori contra Covid-19, iar cercetatorii sunt pasionati de cazul lui

19:40, 07.03.2024 - Oamenii de stiinta de la Universitatile Friedrich-Alexander din Erlangen-Nurnberg si Erlangen au publicat un studiu in „The Lancet Infectious Diseases”. Este vorba despre cazul exceptional al unui german de 62 de ani care a primit 217 doze de vaccinuri Arn-messenger impotriva Covid-19, ceea ce ar putea…

Ce legatura exista intre perne și accident vascular cerebral mortal? Experții au elucidat misterul: afla daca ești in pericol

19:00, 28.02.2024 - Utilizarea pernelor in stil „shogun” poate face ca evenimentul medical ucigaș, AVC-ul sa fie mai probabil din cauza modului in care gatul se indoaie, au descoperit cercetatorii japonezi. Așadar, dormitul pe perne inalte ar putea crește riscul de accident vascular cerebral, sugereaza cercetatorii.Pernele…

Ce legatura exista intre perne și accident vascular cerebral mortal? Experții au elucidat misterul: afla daca ești in pericol

14:41, 28.02.2024 - Utilizarea pernelor in stil „shogun” poate face ca evenimentul medical ucigaș, AVC-ul sa fie mai probabil din cauza modului in care gatul se indoaie, au descoperit cercetatorii japonezi. Așadar, dormitul pe perne inalte ar putea crește riscul de accident vascular cerebral, sugereaza cercetatorii.Pernele…

De ce aspirina ar trebui integrata in tratamentul contra cancerului

07:00, 18.02.2024 - Aspirina  ar putea juca un rol major in tratamentul contra cancerului, susțin cercetatorii de la Universitatea Cardiff, in urma unei ample analize. Se știe ca aspirina este un medicament antiinflamator foarte folosit. Meta-analiza – publicata in British Journal of Cancer – se bazeaza pe 118 studii,…


Ce parere ai despre aceasta stire?