Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Aproximativ 30% din speciile de cactuşi sunt în pericol de dispariţie

Publicat:

Cercetatorii de la universitațile britanice Cambridge și Exeter au studiat riscul de dispariție pentru 1.478 de specii de cactuși și au stabilit ca aceasta este a cincea grupa taxonomica de plante grav amenințate.

Cel mai mare numar de specii in pericol se afla in regiunea braziliana do Sul și in regiunea Artigas din Uruguay.

Pentru cactuși, cele mai semnificative riscuri sunt folosirea terenurilor in scop agricol și pentru acvicultura, utilizarea lor industriala, precum și dezvoltarea imobiliara și comerciala in zonele in care se dezvolta aceste specii, potrivit studiului.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Studiul care ii pune pe jar pe vegani: Carnea artificiala din plante este mai rea pentru sanatate decat consumul de carne adevarata

16:50, 17.04.2024 - A deveni vegan nu iți va imbunatați sanatatea, sugereaza un studiu. Cercetatorii au descoperit ca produsele din "carne" artificiala pe baza de plante nu ofera niciun „beneficiu clar" pentru sanatatea inimii. Oamenii care au mancat "carnați", "burgeri" și "carne tocata" artificiale au avut și o tensiune…

Magnoliile fac furori in București. Care este istoria uneia dintre cele mai vechi plante

17:10, 28.03.2024 - Magnoliile sunt printre cele mai frumoase și fascinante flori cu care ne intalnim in natura. Cu o istorie veche de milioane de ani, aceste flori sunt considerate unele dintre cele mai vechi plante cu flori de pe Pamant. Magnoliile sunt parte a familiei botanice Magnoliaceae și sunt cunoscute pentru…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Fiica Monicai Gabor are iubit, in America. Cum a reactionat Irinel Columbeanu cand a aflat de noutatile din viata Irinucai

19:11, 01.03.2024 - Timpul a trecut, iar micuța Irinuca a crescut, transformandu-se intr-o domnișoara superba care se pregatește pentru un nou capitol al vieții. La varsta de 17 ani, se pare ca fiica Monicai Gabor are iubit, in America. Vestea a ajuns și la urechile tatalui ei. Cum a reactionat Irinel Columbeanu cand a…

Efectul neașteptat al vremii deosebit de calde: specia care susține viața pe Pamant este in pericol de extincție

11:40, 18.02.2024 - Vremea neobisnuit de calda le pacaleste pe albine sa zboare din stupi in cursul zilelor de iarna, a declarat pentru BTA Nadejda Miteva, secretar al Asociatiei crescatorilor de albine din Rodopi.O scadere brusca a temperaturilor poate conduce la moartea puietului si albinelor, reprezentand un risc major…

Viața pe Pamant se schimba radical: moment de cotitura in istoria omenirii

07:55, 08.02.2024 - Dupa caldura record din 2023, anul 2024 nu incepe bine: niciodata o luna ianuarie nu a fost atat de calda, iar pentru prima data planeta a depasit 1,5°C de incalzire pe parcursul a 12 luni consecutive fata de era preindustriala, informeaza News.ro.Intre februarie 2023 si ianuarie 2024, temperatura…


Ce parere ai despre aceasta stire?