Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Aproximativ 30% din speciile de cactuşi sunt în pericol de dispariţie

Publicat:

Cercetatorii de la universitațile britanice Cambridge și Exeter au studiat riscul de dispariție pentru 1.478 de specii de cactuși și au stabilit ca aceasta este a cincea grupa taxonomica de plante grav amenințate.

Cel mai mare numar de specii in pericol se afla in regiunea braziliana do Sul și in regiunea Artigas din Uruguay.

Pentru cactuși, cele mai semnificative riscuri sunt folosirea terenurilor in scop agricol și pentru acvicultura, utilizarea lor industriala, precum și dezvoltarea imobiliara și comerciala in zonele in care se dezvolta aceste specii, potrivit studiului.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Viața in comunitațile muribunde ale țarii. Satul romanesc, pe cale de dispariție VIDEO

11:40, 18.04.2024 - Populația Romaniei scade de la an la an și, din pacate, declinul demografic, un fenomen ingrijorator, este agravat de un altul. Vorbim despre imbatranirea populației, o tendința greu de stavilit care se simte mai mult in localitațile rurale.

Spectacol pe cer ce apare o data in viața! O noua stea se va forma in urma unei explozii care va avea loc la mii de ani-lumina de Pamant

14:20, 23.03.2024 - O „noua stea” ar putea aparea pe cerul nopții in orice moment, incepand de acum pana in luna septembrie, spun astronomii. Evenimentul exploziv promite sa fie un spectacol care are loc o singura data in viața, potrivit NASA. Evenimentul așteptat, cunoscut sub numele de „nova", va avea loc in Corona…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Efectul neașteptat al vremii deosebit de calde: specia care susține viața pe Pamant este in pericol de extincție

11:40, 18.02.2024 - Vremea neobisnuit de calda le pacaleste pe albine sa zboare din stupi in cursul zilelor de iarna, a declarat pentru BTA Nadejda Miteva, secretar al Asociatiei crescatorilor de albine din Rodopi.O scadere brusca a temperaturilor poate conduce la moartea puietului si albinelor, reprezentand un risc major…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…

Trucul INCREDIBIL care-ți poate salva viața daca te prinde o furtuna cu fulgere

22:55, 10.02.2024 - Cercetatorii care au analizat astfel de furtuni spun ca este mai bine sa renunțam la umbrela și sa lasam ploaia sa ne ude bine pe cap. In acest fel, ne marim șansele de a scapa teferi daca ne lovește fulgerul.Un studiu realizat la o universitate din Germania a aratat ca apa de ploaie de pe scalp acționeaza…

obiecte fabricate cu material din afara planetei Pamant

09:51, 09.02.2024 - Cand arheologii au descoperit un tezaur din Epoca Bronzului acum mai bine de 60 de ani, au fost uluiți de ceea ce au gasit. Cu toate acestea, ei nu au realizat cat de surprinzatoare era cu adevarat descoperirea lor. Se pare ca unele piese din cufarul de comori, cunoscut sub numele de Tezaurul din Villena,…


Ce parere ai despre aceasta stire?