Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ai colesterolul mărit? Mănâncă zmeură mai des

Publicat:

O serie de cercetari au aratat o corelație intre aportul de flavonoide din fructele de padure și imbunatațirea memoriei, precum și reducerea intarzierii capacitații cognitive legate de imbatranire.

Previne diabetul și marirea colesterolului

Fiind bogate in fibre fructele de zmeura sunt importante pentru sanatatea sistemului digestiv. Fibrele sunt de ajutor si pentru prevenirea hipertensiunii, a diabetului, dar și pentru reducerea nivelului de colesterol „rau".

Scade riscul de inflamații

Zmeura contine antioxidanti puternici care lupta cu radicalii liberi, inhiba…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Lista alimentelor pe care sa le consumi daca vrei sa traiești foarte mult

13:25, 26.04.2024 -  1. Legumele cu frunze verziSpinachul, kalele și alte legume cu frunze verzi sunt bogate in vitamine, minerale și antioxidanți. Acestea conțin vitaminele A, C, E și K, precum și minerale esențiale cum ar fi fierul și calciul. Antioxidanții din aceste legume pot ajuta la protejarea celulelor impotriva…

Atenție la etichete: un indulcitor, folosit des in prajituri, va pune in pericol sanatatea

00:25, 26.04.2024 - Neotam, cunoscut și ca E 961, un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat, poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat de The Guardian. Consumul chiar și al unei cantitați mici de indulcitor neotam poate…

Consumul de alcool crește riscul de boli de inima, mai ales in cazul femeilor

20:10, 29.03.2024 - Noi date sugereaza ca un obicei regulat de a bea alcool poate crește riscul de a dezvolta boli de inima. Acest lucru pare sa fie valabil mai ales pentru femei, potrivit concluziilor unui studiu care va fi prezentat la sesiunea științifica anuala a Colegiului American de Cardiologie.

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

Lasa-te de fumat cu acest preparat din 6 ingrediente!

09:50, 22.03.2024 - Fumatul – un viciu raspandit, o dependența greu de invins. Dar ce ai zice daca am spune ca exista un desert care te poate ajuta sa renunți la fumat? Da, ai citit bine! Acest preparat simplu și delicios te poate ajuta sa invingi dependența de nicotina, folosind doar 6 ingrediente pe care le gasești deja…

Ce cantitate de fructe si legume ar trebui sa mananci pe zi

17:36, 05.02.2024 - Fructele și legumele reprezinta o parte foarte importanta din alimentația noastra, fiind bogate in nutrienți esențiali pentru funcționarea organismului. Dar ce cantitate de fructe și legume ar trebui sa mananci zilnic pentru un aport optim de vitamine și minerale? Iata ce spun studiile:De ce sa mancam…

5 alimente pe care ar trebui sa le incluzi in alimentația ta cel puțin o data in fiecare saptamana

16:45, 04.02.2024 -  In acest articol, vom explora cinci alimente pe care ar trebui sa le adaugam in planul nostru alimentar cel puțin o data pe saptamana pentru a ne asigura ca obținem beneficii pentru sanatate.Pește gras:Peștele gras, precum somonul, macroul, sardinele și tonul, este bogat in acizi grași omega-3, proteine…

Salvați parul, unghiile și pielea iarna!

05:10, 01.02.2024 - Fara suficienta umiditate in aer, pielea, parul și unghiile nu arata la fel de sanatoase și frumoase așa cum aratau cu doar cateva luni in urma. In plus, frigul și vantul sunt alte doua componente care afecteaza vitalitatea și sanatatea pielii, parului și unghiilor pe perioada iernii. Sanatatea pielii,…


Ce parere ai despre aceasta stire?