Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Zbuciumata istorie a monedei româneşti, de la talerul olandez şi până la leul greu. Cum au intrat românii în cercul select al "milionarilor" lumii

Publicat:

Desi s-au implinit 10 ani de la ultima denominare monetara a leului nostru, inca mai sunt romani care pronunta preturile si veniturile proprii  in functie de vechile lor semnificatii , fiindu-le destul de greu sa stabileasca repede si pe loc noile valori de convertire.

Au fost chiar momente fulgeratoare  de inflatie care au lasat populatia nepregatita, cu buzunarele aproape goale sau dimpotriva, pline cu bani fara valoare.

Despre istoria leului nostru cel atat de incercat si cum a fost acesta adoptat de catre stramosii nostri, aflam din informatiile istoricului Florin…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea: „Respect și recunoștința, veteranilor de razboi!”

13:20, 29.04.2024 - Ziua veteranilor de razboi este marcata anual la 29 aprilie, in semn de recunoastere a meritelor acestora pentru apararea independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si a intereselor Romaniei. Aceasta a fost instituita prin Hotararea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicata in M.O. nr. 699/17.10.2007,…

Iohannis, indemn pentru romanii din Coreea de Sud: Sa fiti lideri in comunitatile voastre și constienti de forta pe care o aveti

19:10, 23.04.2024 - Presedintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Galeria de Arta CN Gallery Seoul, unde s-a intalnit cu reprezentanti ai comunitatii romanesti si ai mediului de afaceri, ca acestia „sunt parte din Romania” si fiecare dintre ei este un reprezentant al tarii noastre, al valorilor si culturii romanesti.…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

Din 2025 Romania ar putea fi intr-un Benelux balcanic

17:35, 09.04.2024 - Romanii și bulgarii nu sunt primiți pe aeroportul din Viena fara formalitați. Exista un soi de marginalizare și dincolo de Schengenul aerian? Care sunt perspectivele dupa alegerile din Austria?

Marcel Ciolacu, prima reacție dupa victoria-surpriza in cazul Roșia Montana

23:55, 08.03.2024 - Premierul Marcel Ciolacu reacționeaza la victoria de la ICSID in procesul privind exploatarea miniera de la Roșia Montana. „Am caștigat procesul Roșia Montana!!! Ne-am luptat pentru Romania pentru ca era nedrept ca fiecare salariat și pensionar al acestei țari sa fie penalizat pentru ticaloșia unor…

Nume romanesti uitate de parinti. Romanii nu le mai vor pentru copiii lor

08:40, 13.02.2024 - Dupa cum ne arata cercetarile, primele nume cunoscute dateaza din jurul anului 3200 i.Hr., din Sumeria și Egipt. De atunci și pana astazi, peste tot in lume, fiecarui om i se ada un nume la naștere, o identitate, la fel se intampla și in Romania, numai ca unele nu prea mai sunt la mare cautare. […]…

Misiunea ONG-ului Asociației Producatorilor Fabricat in RO continua și in 2024!

18:51, 01.02.2024 - Povestea Fabricat in RO a inceput demult. Chiar inainte sa devina oficiala. Ne-am nascut in Romania și am consumat produse romanești de cand ne știm, alegandu-le in locul celor importate pentru ca le cunoaștem calitatea și toate celelalte proprietați minunate. Dar la un moment dat am ajuns la concluzia…

Piețele din București, invadate de samsari. Cum sunt sfidați romanii și producatorii cinstiți? Reportaj ROMANIA SUVERANA - VIDEO

17:45, 01.02.2024 - O femeie de 85 de ani ce locuiește de 67 de ani in Sectorul 1 al Capitalei povestește cum de la an la an cartierul in care sta se degradeaza tot mai mult.Femeia susține ca iși muncește singura cei cațiva metri de teren din curte și a renunțat sa mai cultive flori tocmai pentru a nu fi nevoita sa cumpere…


Ce parere ai despre aceasta stire?