Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Votul prin corespondență - o inovație occidentală

Publicat:

Principalul motiv pentru care votul prin corespondența nu este practicat mai larg e faptul ca se considera ca el permite fraudele mai mult decât votul tradițional.

Votul prin corespondența a început sa fie practicat în Statele Unite și Marea Britanie, în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial și imediat dupa aceea, în special pentru a le permite soldaților sa participe la alegeri.

Anglia, Germania, Italia, Letonia, Luxembourg, Norvegia, Olanda, Portugalia și Suedia.


In afara Europei, votul prin corespondența mai exista în…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

NATO face planuri pentru introducerea trupelor americane in Europa in cazul unei invazii rusesti

09:56, 07.06.2024 - NATO creeaza coridoare terestre pe care soldații și vehiculele militare americane le-ar putea folosi in cazul unei invazii rusești in Europa, relateaza The Telegraph, citand oficiali anonimi. In timp ce unele forțe americane ar urma sa fie transportate pe uscat din porturile italiene catre Ungaria,…

In Romana 20% dintre tineri nici nu invața, nici nu muncesc

16:50, 02.05.2024 - 20% dintre tinerii romani nici nu invața, nici nu muncesc. Romania este campioana Uniunii Europene la numarul de tineri care nici nu invata si nici nu lucreaza. Datele Institutului European de Statistica Eurostat arata ca 19,8% dintre tinerii cu varste intre 15 și 29 ani din Romania nu aveau nicio ocupație…

(doc) Moldovenii din șase state vor vota prin corespondența la alegerile prezidențiale. Proiectul, votat de PAS. Care sunt țarile

15:46, 26.04.2024 - Moldovenii stabiliți in SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda vor vota prin corespondența la alegerile prezidențiale și la referendumul din toamna. Parlamentul a votat, astazi, 26 aprilie, proiectul in a doua lectura.

Romanii, discriminați la europarlamentare

06:35, 13.04.2024 - Romanii nu beneficiaza de aceleași sanse de a fi aleși in Parlamentul European precum restul europenilor.  Printr-o serie de masuri evident restrictive, legislația romana iși faulteaza propriii cetațeni. Mai exact pe romanii care vor sa candideze fie ca independenți, fie din partea unor partide mai…

Comisia publica bilanțuri aprofundate pentru șase state membre, inclusiv Romania

07:05, 26.03.2024 - Comisia publica bilanțuri aprofundate pentru șase state membre, in vederea evaluarii dezechilibrelor macroeconomice in contextul semestrului european. Comisia a publicat ieri, șase bilanțuri aprofundate, pentru Romania, Cipru, Țarile de Jos, Slovacia, Spania și Suedia.  Raportul privind mecanismul de…

Banca Europeana de Investitii aproba o finantare de 5,5 miliarde euro pentru inovare, energie si educatie in mai multe state, inclusiv in Romania

11:55, 22.03.2024 - „Astazi, Consiliul de administratie al BEI a aprobat investitia pentru o gigafabrica inovatoare pentru baterii de masini electrice, echipamente pentru combaterea incendiilor forestiere din sudul Europei, constructia de scoli si finantare pentru a permite intreprinderilor mici si transportului local…

Romania nu a renunțat la schimbarea orei! Cand trecem la ora de vara?

18:15, 16.03.2024 - In ultimii ani, au tot existat discuții in toata Europa, inclusiv in Romania, referitoare la eliminarea schimbarii orei de doua ori pe an, aceasta practica fiind cunoscuta sub denumirea de schimbarea orei de vara. In ciuda discuțiilor, Romania nu a renunțat la schimbarea orei. De ce se schimba ora Ideea…


Ce parere ai despre aceasta stire?