Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Virusul care a ucis 50.000.000 de oameni a fost recreat în laborator. Specialiştii acuză: „E o nebunie!”

Publicat:

Virusul gripei aviare care circula in natura contine toate ingredientele genetice pentru a forma un agent patogen similar aceluia care a declansat pandemia devastatoare din 1918, potrivit unui studiu publicat miercuri in , informeaza AFP, scrie www.descopera.ro.

O echipa internationala de virusologi a identificat opt gene in mai multe tulpini de virusuri gripale, izolate in organismul ratelor salbatice, care prezinta similaritati remarcabile cu cele care alcatuiesc virusul vinovat de pandemia de gripa din 1918, care a facut 50 de milioane de victime pe plan mondial.

"Exista…

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

S-A INTAMPLAT PE 09 APRILIE…

00:15, 09.04.2024 - 1682: Regele Ludovic al XIV-lea al Franței a acceptat propunerea lui Rene-Robert Cavelier de la Salle de a explora regiunea din jurul Golfului Mississippi, deschizand astfel calea pentru explorarea și colonizarea vestului Americii de Nord. 1833: Regele Ferdinand al VII-lea al Spaniei a promulgat o lege…

Rujeola: Copiii mici nevaccinați si femeile insarcinate nevaccinate au cel mai mare risc de complicatii severe

18:40, 01.04.2024 - In legatura cu rujeola, copiii mici nevaccinati si femeile insarcinate nevaccinate prezinta cel mai mare risc de complicatii severe, deoarece aceasta boala reușește sa slabeasca sistemul imunitar, avertizeaza Institutul Național de Sanatate Publica (INSP). Specialiștii INSP reamintește ca rujeola este…

Rețelele de socializare – capcane colective cu consecințe incalculabile

22:06, 23.03.2024 - Conectivitatea digitala a devenit o norma sociala. Rețelele de socializare stau in centrul interacțiunii umane, dar și a dezbaterilor privind impactul lor asupra sanatații mintale. O analiza recenta scoate in evidența paradoxul in care ne regasim: deși criticate pentru crearea unei dependențe distructive,…

Amenzi de aproape 30.000 de lei date de autoritați in ultima zi de la Massif

13:15, 18.03.2024 - Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranța. Masurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publica din zona festivalului au urmarit verificarea respectarii regulilor de comportament, realizarea in siguranța a accesului,…

De ce n-ar produce Romania carne de porc in laborator? Debușeu pentru cerealele autohtone

07:20, 13.03.2024 - S-a gasit soluția pentru una dintre cele mai mari probleme ale agribusiness-ului de la noi: de ce nu ar produce Romania carne de porc sau de vita in laborator, așa cum fac și alte nații, folosind aminoacizii din cereale, care oricum iau calea strainatații și inca la prețuri mici. Nu de alta, dar, in…

Bronsiolita: Un tratament preventiv are o eficienta de 90% impotriva riscului de spitalizare (studiu american)

00:50, 11.03.2024 - Un tratament preventiv impotriva bronsiolitei, autorizat recent, a prezentat o eficienta de 90% in protejarea sugarilor in fata riscului de spitalizare in acest sezon epidemic in Statele Unite, au anuntat joi autoritatile americane din domeniul sanatatii, informeaza AFP. Tratamentul in cauza, Nirsevimab,…

Studiu: Lupii mutanți din Cernobil par sa fi dezvoltat o rezistența la cancer. Cum ajuta descoperirea lupta impotriva maladiei secolului

15:46, 10.02.2024 - Lupii mutanti care umbla pe strazile pustii din Cernobil par sa fi dezvoltat rezistenta la cancer - ceea ce creste sperantele ca oamenii de stiinta vor descoperi in cele din urma cum pot sa lupte impotriva acestei boli la oameni, relateaza SkyNews, potrivit News.ro.In urma exploziei reactorului nuclear…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…


Ce parere ai despre aceasta stire?