Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Una rece, alta caldă! Ticu Lăcătuşu a abandonat cucerirea unui vârf din Himalaya. În schimb, Horia Colibăşanu, a devenit primul alpinist român care a ajuns pe vârful Lhotse (8.516 metri), din acelaşi masiv muntos

Publicat:

Cel mai cunoscut si mediatizat alpinist roman, Ticu Lacatusu, a abandonat atacul final al varfului Tsartse, din Himalaya, dupa ce a fost parasit de ceilalti colegi germani din echipa. Alt roman, Horia Colibasanu, a devenit primul alpinist de la noi din tara care a ajuns pe varful Lhotse (8.516 metri), din acelasi masiv muntos.   A renuntat pentru ca a ramas singur Ticu Lacatusu a ratat varful Tsartse, in Himalaya. Piscul din Himalaya ramane astfel necucerit, dupa ce alpinistul roman nu a avut alta cale decat sa renunte la atacul final, nesustinut fiind de cei cinci colegi germani. Un ghetar suspendat,…

Citeste articolul mai departe pe 7est.ro…  

Sursa articol: 7est.ro


Stiri pe aceeasi tema

Patania de groaza a unor nemți. Au ramas suspendati cu autorulota deasupra unei prapastii. „Daca faceau asta romanii in Germania…“

17:21, 28.05.2024 - Salvamontistii din Neamt, care actioneaza in zona masivului Ceahlau, au dat detalii despre o misiune care i-a avut in prim-plan pe membrii unei familii germane. Cazul s-a petrecut duminica, 26 mai 2024, fiind rezolvat in jurul orei 15.00. Turistii nemti s-au aventurat pe un drum inchis circulatiei publice,…

Vești triste din apropiere de Everest. Un alpinist roman a murit

16:45, 22.05.2024 - Alpinistul roman Gabriel Tabara a fost gasit mort in cortul in care se odihnea in Tabara III, aflata la 7.470 de metri altitudine. Romanul intentiona sa urce pe varful Lhotse, vecin cu Everestul, fara sa folos

Pompier-scafandru, misiune extrema in Elvetia. Romanul a caștigat competitia de anduranta Stairways to Heaven

18:10, 13.05.2024 - Plutonierul adjutant sef Ciprian Grecu, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava“ Neamt, a participat la o cursa de nivel international, reusind sa se impuna in intrecerea dura

Continua razboiul surd, pentru Cheile Bicazului, intre Secuime și Neamț. Alt proces pierdut de Harghita

14:10, 04.05.2024 - De ani de zile, autoritatile din Harghita incearca, fara succes, sa preia in administrare celebrul defileu, considerand ca li se cuvine. Recent, au pierdut un nou proces, la fel ca multe altele. „Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ca nefondata cererea de revizuire pe care judetul Harghita,…

Noua hotarare judecatoreasca favorabila județului Neamț in litigiul cu județul Harghita, pe tema „Cheile Bicazului”

19:20, 30.04.2024 - Inalta Curte de Casație și Justiție a dat o noua hotarare judecatoreasca, favorabila județului Neamț, in litigiul cu județul Harghita, pe tema Cheile Bicazului. Magistrații au respins cererea de revizuire, o cale extraordinara de atac invocata de județul Harghita, prin Consiliul Județean. Decizia poate…

Un tanar artist plastic vrea sa schimbe fața orașului natal. ”Am o viziune unica de a transforma Romanul intr-un loc frumos”

16:15, 26.04.2024 - ■ Lucian Constantin Simion este absolvent al Universitații Naționale de Arte și Desing ”George Enescu” din Iași ■ inca din studenție a participat la expoziții colective și are in portofoliu numeroase sculpturi ■ se gandește la un proiect de anvergura – picturi murale pe cladiri din Roman ■ Recent mi-a…

Barajul de la Bicaz, verificat in urma seismului din Neamț. Ce spun autoritațile despre efectele cutremurului

17:00, 29.03.2024 - Cutremurul atipic avand in vedere zona unde s-a produs, in apropierea colosului de beton care a format lacul de acumulare de la Bicaz, nu a provocat vreun neajuns echipamentelor barajului. Aceasta este concluzia verificarilor dispuse in urma seismului petrecut in dimineața de joi, 28 martie 2024, in…

Este posibil sa crestem imunitatea? Raspunsul il da un medic pneumolog barladean!

23:45, 27.03.2024 - SFATURI UTILE … Organismul uman, desi intra in contact cu multi germeni, se imbolnaveste foarte rar, doar atunci cand agentul patogen gaseste o cale deschisa (o poarta) de intrare in organism sau cand organismului ii lipsesc anumiti factori de aparare (ca de exemplu, anticorpii in cazul unei infectii…


Ce parere ai despre aceasta stire?