Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un nou supercomputer, utilizând 1 milion de microprocesoare, încearcă să reproducă activitatea cerebrală

Publicat:

O echipa de oameni de stiinta a activat recent cel mai performant supercalculator conceput pentru a replica activitatea creierului uman, o masinarie ce foloseste capacitatea de calcul a 1 milion de microprocesoare si este compusa din 1.200 de placi de circuite interconectate, informeaza .

Dupa 10 ani de la startul proiectului, SpiNNaker (Spiking Neural Network Architecture) a devenit cel mai mare computer neuromorfic din lume - un tip de computer care imita activitatea neuronala - conform anuntului facut de cercetatori la 2 noiembrie. Acest supercomputer se afla la Universitatea

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum sa minimizezi efectele schimbarii fusului orar

16:46, 20.05.2024 - Schimbarea de fus orar, acel insoțitor nedorit in calatoriile pe distanțe lungi, te poate face sa te simți nesincronizat și epuizat. Este o afecțiune fiziologica cauzata de o intrerupere a ceasului biologic al corpului, din cauza calatoriilor rapide in diferite fusuri orare. Simptomele pot include tulburari…

Cat timp este bine sa stai in picioare pe zi – beneficii și efecte negative

11:35, 07.05.2024 - Cu toții simțim un anumit disconfort atunci cand suntem nevoiți sa stam mult timp in picioare, insa aceste neplaceri se pot transforma in timp in probleme serioase de sanatate. Statul in picioare este parte integranta din viața noastra de zi cu zi, fie ca este vorba despre timpul petrecut la locul de…

Maia Sandu, la Comrat: Cei care incearca sa destabilizeze autonomia și țara au un singur obiectiv - sa readuca gruparile corupte la carma țarii

06:35, 11.04.2024 - Președinta Maia Sandu a fost astazi intr-o vizita in UTA Gagauzia, unde s-a intalnit cu profesorii și studenții de la Universitatea de Stat din Comrat, relateaza stiripesurse.md „In primul rand, am vorbit despre relațiile dintre noi.

Cine e Isabela, concurenta de la „Insula de 1 milion”. S-a inscris in concurs pentru „foamea de reușita”: „Primul meu job a fost de picolița”

14:20, 26.03.2024 - Isabela este una dintre concurentele de la „Insula de 1 milion”, emisiunea prezentata de Cosmin Cernat la Kanal D. Cateva conflicte au adus-o pe aceasta in centrul atenției, cea mai recenta discuție fiind cea cu concurenta Adina, care a acuzat-o ca a alungat-o noaptea din adapost. O situație neașteptata…

Stresul zilnic: Cum sa il gestionezi eficient

15:15, 20.03.2024 - In ziua de astazi, suntem aproape cu toții copleșiți de activitatea solicitanta și prelungita de la serviciu, de sarcinile de acasa, dar și de alte probleme și angajamente. Insa, atunci cand nivelul de stres este ridicat, sanatatea fizica și psihica este in pericol. A gestiona stresul este absolut necesar…

Romania a depus, anul trecut, la Oficiul European, mai putine cereri de brevete de inventii

00:16, 20.03.2024 - • Femeile sunt menționate in 52% dintre cererile de brevet din țara noastra Potrivit Indicelui european de brevete 2023, publicat de Oficiul European de Brevete (OEB), inventatorii, companiile și institutele de cercetare din Romania au depus anul trecut 42 de cereri de brevet la OEB, in scadere cu 9%…

Un milion de euro, pentru digitalizarea viitorului Spital universitar

21:15, 06.03.2024 - Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie "George Emil Palade" din Targu Mureș a castigat o noua finanțare prin PNRR – Ministerul Sanatații, de aprox. 1 milion de euro, pentru digitalizarea viitorului Spital universitar. Un spital universitar ar putea fi construit in Targu Mureș, unul…

Neurofeedbackul și tratamentul depresiei

15:36, 28.02.2024 - Depresia este o afecțiune mentala ce nu ține cont de varsta sau sex. Specialiștii spun ca apare atunci cand conexiunile intre diferite regiuni ale creierului se diminueaza. Pentru tratarea simptomatologiei, terapia prin Neurofeedback se prezinta ca o soluție eficienta, non-medicamentoasa. Deși creierul…


Ce parere ai despre aceasta stire?