Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Uleiul vegetal, un pericol pentru sănătate? Nutriționiștii explică

Publicat:
Uleiul vegetal, un pericol pentru sănătate? Nutriționiștii explică

Untura sau uleiul vegetal? Care varianta este mai sanatoasaIn urma cu cațiva ani, oamenii de la sate foloseau untura de porc la prajit sau la prepararea anumitor mancaruri sau chiar prajituri. Ulterior, au aparut uleiul de canola și cel de floarea-soarelui, iar acestea au lasat untura oarecum in urma și cu reputația de a fi nesanatoasa. In zilele noastre, majoritatea oamenilor cred cu tarie ca uleiul vegetal este mai sanatos decat untura. Se pare ca logica dicteaza ca ceva care provine dintr-o samanța ar trebui sa fie mai bun decat ceva care provine de la un animal. Dar care este, de fapt, adevarul?Nutriționistul…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Cat timp rezista ouale roșii fara sa devina un pericol pentru sanatate

13:45, 04.05.2024 - Directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Alexandru Ciric, a explicat, la Antena 3 CNN, cat timp rezista  ouale  roșii de la  Paste , fara sa fie periculoase pentru sanatate. „In primul rand, daca dorim sa le ținem mai mult timp, ouale rosii trebuie sa le ținem la frigider. Putem sa le…

Experiment Digi24. Cat de sigur este peștele de pe tarabe: Scrumbia de Dunare, un pericol pentru sanatate

17:55, 28.04.2024 - Duminica, de Florii, peștele este alimentul care se afla pe mesele celor mai mulți romani. In funcție de apele in care a fost crescut poate avea diferite concentrații de metale grele precum arsenul, plumbul și mercurul. In cantitați mari dauneaza sanatații. Jurnaliștii Digi24 au mers in marele magazine…

Uleiul vegetal, un pericol pentru sanatate? Nutriționiștii explica

22:10, 25.04.2024 - Untura sau uleiul vegetal? Care varianta este mai sanatoasaIn urma cu cațiva ani, oamenii de la sate foloseau untura de porc la prajit sau la prepararea anumitor mancaruri sau chiar prajituri. Ulterior, au aparut uleiul de canola și cel de floarea-soarelui, iar acestea au lasat untura oarecum in urma…

Suc de castraveți: beneficii pentru sanatate și reacții adverse

15:46, 25.04.2024 - Aflați din randurile urmatoare care sunt mai exact beneficiile consumului zilnic de suc de castraveți. In plus, descoperiți și care sunt potențialele reacții adverse, la care cu siguranța ar trebui sa acordați mare atenție.Beneficiile sucului de castravețiPoate ajuta la pierderea in greutateSucul de…

Vitamina ideala pentru sanatatea inimii. Cum sa o incluzi in stilul tau de viața

14:51, 25.04.2024 - Deși se considera pe scara larga ca vitaminele pot fi furnizate in organism de suplimente, medicii recomanda sa ne procuram anumite vitamine din alimentație. Inclusiv pe cele cruciale pentru sanatatea inimii.Vitamina ideala pentru sanatatea inimiiIn viziunea medicului cardiolog Bradley Serwer, o dieta…

Alimente prajite cu ulei vegetal sau untura? Mihaela Bilic a spus ce e mai sanatos, de fapt

21:45, 21.04.2024 - Faptul ca prajirea alimentelor poate crește numarul de calorii consumat de un om nu este o noutate pentru nimeni. Procesul insa, poate avea loc cu tipuri de ulei care prezinta riscuri mai scazute sau mai ridicate pentru sanatate. Mihaela Bilic a spus adevarul: ulei vegetal sau untura? Cu ce prajim alimentele:…

Romanii, in topul european al consumatorilor de suc. Medic: „Aceste bauturi sunt o țeapa, un real pericol pentru sanatate”

15:00, 01.04.2024 - Romanii sunt in top 10 la nivel european cand vine vorba despre consumul de sucuri acidulate. Chiar daca acestea au efecte extrem de nocive asupra organismului, oamenii raman fideli bauturilor racoritoare care se pot transforma in „adevarate bombe”.

Leguma care scade riscul de cancer. E plina de vitamine și are puține calorii: „Neutralizeaza efectul estrogenilor”

07:55, 07.02.2024 - Este crocanta, dulce și buna. Este „sora” cu varza și broccoli, dar conține mai multa vitamina C și potasiu. Nutriționistul Mihaela Bilic spune ca ajuta la digestie, este sațioasa și scade riscul de cancer la san.


Ce parere ai despre aceasta stire?