Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Te-ai gândit să locuiești vreodată pe Lună? Cele mai sigure locații ar putea fi sub suprafața Lunii

Publicat:

Oamenii au aspirat sa colonizeze Luna timp de secole, dar corpul ceresc are un mediu extrem de ostil. Agenția Spațiala Europeana (ESA) considera ca peșterile lunare ar putea oferi adapost impotriva radiațiilor, micrometeoriților și temperaturilor extreme – și poate chiar accesului la depozitele de gheața de apa. Agenția testeaza in prezent un robot autonom care spera sa ofere noi informații despre condițiile din peșteri. Denumita DAEDALUS, sfera de 46 cm ar fi coborata in gura unei peșteri printr-o legatura lunga și apoi iși va folosi propria putere pentru a se rostogoli. Tether-ul ar servi și…

Citeste articolul mai departe pe connect.ro…  

Sursa articol: connect.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Ar fi o premiera”. Oamenii de știința vor sa creeze o eclipsa artificiala de Soare. Ce este misiunea „Proba-3”

19:00, 15.04.2024 - Agenția Spațiala Europeana (ESA) vrea sa lanseze doi sateliți in spațiu pentru a crea o eclipsa artificiala de Soare. Oamenii de știința vor sa studieze coroana Soarelui, pentru a putea prezice mai bine diverse fenomene, cum ar fi furtunile solare, transmite euronews.com.

Ce spera oamenii de stiinta sa invete de la eclipsa totala?

17:05, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor – cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP. Eclipsele totale sunt „rare” si reprezinta…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Albul, a patra culoare de la semafoare. Motivul pentru care expertii americani vor sa le schimbe

08:50, 18.03.2024 - Toți șoferii știu culorile semafoarelor și ce reprezinta fiecare dintre acestea. Ei bine, cercetatorii propun o a patra culoare, albul. Cu ce ar ajuta traficul culoarea alb la semafor, aflați in randurile urmatoare. Ce ar reprezenta culoarea alb la semafor Oamenii de știința de la Universitatea de Stat…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Oamenii de știința au gasit la Cernobil animale care nu au fost afectate de radiații

03:06, 08.03.2024 - Un nou studiu a aratat ca genomul nematozilor nu a fost afectat de radiații. Derin Chaglar și Patrick Ortiz de la Universitatea din New York, Timothy Musso de la Universitatea din Carolina de Sud și Igor Cijevski de la Intreprinderea Specializata de Stat "Ecocenter" din Ucraina au efectuat o vizita…

REPORTAJ. „Prințesa” de la Jiu-Jitsu. O studenta la Drept este campioana mondiala la arte marțiale

11:05, 25.02.2024 - Georgiana Iatan are 18 ani, este studenta la Facultatea de Drept din București și este pasionata de artele marțiale. Georgiana povestește pentru Libertatea cum a inceput drumul ei in lumea artelor marțiale, despre reușite printre incercari, și despre ce inseamna sa practici un sport de contact ca femeie.Reli…

Japonia pregatește lansarea primului satelit din lemn din lume pentru a lupta impotriva poluarii spațiale

12:00, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume - un satelit minuscul care este facut din lemn, relateaza The Guardian. Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala Internationala (ISS), s-a…


Ce parere ai despre aceasta stire?