Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Coronavirusul este capabil să invadeze creierul

Publicat:

Durerile de cap, starea de confuzie si delirul, experimentate de unii dintre pacientii diagnosticati cu boala COVID-19, pot fi rezultatul unei infectari cu coronavirus la nivelul creierului, conform concluziilor unui studiu preliminar citat de AFP.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Ministrul Agriculturii anunța ca se va face un studiu despre inchiderea marilor magazine in weekend: Romanii pot decide

16:40, 25.03.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat luni, in legatura cu inchiderea magazinelor mari in weekend, ca romanii nu pot fi obligati sa mearga la cumparaturi la orele indicate de stat, mentionand ca se incearca sa se faca un studiu "pe anumite focusuri de oameni" si, in functie de rezultat, se…

Ce se intampla in corpul tau daca citești Biblia de 4 ori pe saptamana. Rezultatele unui studiu te vor convinge sa aprofundezi Sfanta Scriptura

13:50, 19.03.2024 - Biblia este Cuvantul inspirat al lui Dumnezeu, dupa cum putem regasi și in 2 Timotei 3:16: „Toata Scriptura este suflata de Dumnezeu și de folos pentru a invața, pentru mustrare, pentru indreptare și pentru instruire in dreptate.” Cercetarile științifice arata ce efecte pozitive ale citirii Bibliei…

Speranta de viata a scazut cu un an si jumatate la nivel mondial in timpul pandemiei Covid-19 (studiu)

11:36, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet.

Trei din cinci angajați in IT&C se așteapta ca 2024 sa aduca multe schimbari in industrie (studiu)

14:25, 04.03.2024 - Trei din cinci angajați in IT&C considera 2024 un an care va aduce schimbari semnificative in industria IT, iar aproape jumatate considera ca este mai greu in aceasta perioada sa faca o schimbare profesionala, arata un studiu recent. In Romania, in luna august 2023, figurau 240.800 angajați in…

Astronauții sunt ingrijorați. Luna se micșoreaza. A pierdut deja 100 de metri in circumferința (studiu)

16:20, 20.02.2024 - In urma cu 14 ani, cercetatorii primeau date alarmante de la „Lunar Reconnaissance Orbiter”. Conform acestora, Luna se micșoreaza, și a pierdut deja 100 de metri in circumferința. Cercetatorul Thomas Watters spune ca Luna se micșoreaza In 2010, conform unui studiu, Lunar Reconnaissance Orbiter dezvaluia…

Mimas, una dintre lunile planetei Saturn, gazduieste un ocean propice vietii STUDIU

13:06, 08.02.2024 - Astronomii o compara cu „Steaua Mortii" din franciza cinematografica „Star Wars", dar s-a dovedit a fi mai ospitaliera decat isi imaginau pana acum oamenii de stiinta: Mimas, o mica luna a planetei Saturn, ascunde sub suprafata ei inghetata un neasteptat ocean lichid.

Crestere semnificativa a numarului de cazuri de cancer colorectal in randul persoanelor tinere din Europa (studiu)

15:05, 31.01.2024 - Rata mortalitatii prin cancer colorectal in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 25 si 49 de ani din Uniunea Europeana si Regatul Unit este in crestere, conform unui studiu publicat recent de Universitatea din Milano, Italia, transmite agentia DPA. Una dintre cauzele cresterii numarului de decese…


Ce parere ai despre aceasta stire?