Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Stelele se pot transforma în planete, oricât de bizar ar părea

Publicat:

Cand o giganta roșie orbiteaza un obiect cosmic foarte dens, ca o pitica alba, poate avea loc un transfer de masa de la prima la a douacredit: M. Weiss, CXC, NASA Daca o stea pierde suficienta masa catre o stea-companion, ajunge sa nu mai poata susține procese de fuziune nucleara, steaua putand ajunge o pitica maro sau o planeta joviana. Pentru asta, este necesar sa fie indeplinite anumite condiții. Dar descoperiri recente ne arata ca asta se intampla, in fapt, in univers.

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Meteo: Romania experimenteaza 4 anotimpuri intr-o singura saptamana. Cum se transforma vara in iarna: GRAFIC

10:05, 15.04.2024 - Meteo: Romania experimenteaza 4 anotimpuri intr-o singura saptamana. Cum se transforma vara in iarna: GRAFIC Meteo: Romania experimenteaza 4 anotimpuri intr-o singura saptamana. Temperaturile vor fluctua mult de la o zi la alta. Maximele saptamanii vor varia de la 32 de grade, la 1 grad Celsius.  De…

Science Report: Rusia a amanat pentru a doua oara zborul noii rachete spațiale Angara A5 ● Ce se va intampla cu sistemul nostru solar atunci cand soarele va deveni o pitica alba? ● Care sunt șansele ca omenirea sa ajunga in Alfa Centauri pana la finele se

18:10, 10.04.2024 - Rusia a amanat pentru a doua oara zborul noii rachete spațiale Angara A5 ● Ce se va intampla cu sistemul nostru solar atunci cand soarele va deveni o pitica alba? ● Care sunt șansele ca omenirea sa ajunga in Alfa Centauri pana la finele secolului?

COD GALBEN de vijelii valabil pentru județul Alba și intreaga jumatate de Vest a țarii. Vanturi puternice pe timpul nopții

10:36, 01.04.2024 - COD GALBEN de vijelii valabil pentru județul Alba și intreaga jumatate de Vest a țarii. Vanturi puternice pe timpul nopții COD GALBEN de vijelii: Meteorologii au emis o avertizare de vijelii, valabila pentru județul Alba și intreaga jumatate de vest a țarii.  Dupa o perioada de aer tropical deasupra…

Politehnica s-a impus in derby-ul judetean, iar Ghiroda ramane prima

11:00, 31.03.2024 - Faza a doua a Ligii a 3-a a inceput in acest weekend cu partidele din prima etapa a play-off-ului, respectiv play-out-ului. Echipele din Timis continua sa se descurce bine. In C7, Ghiroda si CSM Deva si-au impartit punctele, dupa o remiza alba, 0-0. In cealalta partida din play-off, Viitorul Simian…

Președintele Klaus Iohannis, fotografiat in timp ce a tras o scurta vineri la Pianu

06:50, 30.03.2024 - Vineri, in jurul pranzului, șeful statului, insoțit de Carmen Iohannis, a fost surprins intr-o ținuta lejera pe terenul de golf de la Pianu, situat la 125 km distanța de Cluj, in județul Alba. Potrivit informațiilor obținute de la mai multe surse pentru ziarulunirea.ro, Președintele Klaus Iohannis a…

Un jandarm clujean aflat in timpul liber a ajutat la prinderea a trei tineri asupra carora s-au descoperit trei plicuri cu diferite substanțe

19:40, 28.03.2024 - Unul dintre plutonierii adjutanți de la Gruparea de Jandarmi Mobila „Ștefan Cicio-Pop”, plutonierul adjutant Muntean, aflat in timpul liber, a ajutat la prinderea a tineri care aveau asupra loc 3 plicuri cu diverse substanțe. „Ieri in jurul orei 21.30, colegul nostru,  Plutonier Adjutant Muntean, a…

O echipa de cercetatori a descoperit ceva bizar, ce parea a fi un craniu care ieșea dintr-un terasament. Au fost uimiți cand au realizat despre ce este vorba

05:05, 28.03.2024 - In urma cu aproximativ 16 milioane de ani, un delfin uriaș a navigat in adancurile domeniului sau acvatic. Dar, spre deosebire de majoritatea delfinilor moderni, casa sa nu era un ocean, ci traia intr-un lac de apa dulce din Amazonul peruvian. Și, deși exista specii de delfini de apa dulce amazonieni…

Unele stele gemene se formeaza dupa ce ,,inghit" planete

23:05, 27.03.2024 - O echipa internaționala de cercetare a studiat stelele gemene, descoperind ca acestea pot „inghiți” planete atunci cind se formeaza. Rezultatele au fost posibile datorita unui set de date colectate cu ajutorul telescoapelor și analizate de oamenii de știința. Savanții afirma ca astfel au putut observa…


Ce parere ai despre aceasta stire?