Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Software-ul este noul petrol. India a exportat mai multe programe decât Arabia Saudită țiței

Publicat:

Chiar daca nu ești fan fotbal, tot ai auzit termenul de „petrodolari”. Și daca ești fan Manchester City sau Paris Saint-Germain sigur iubești petrodolarii, scrie LevelUp.Gitconnected.com.Așa cum sugereaza termenul, petrodolarii reprezinta avuția dobandita prin intermediul industriei petroliere.Arabia Saudita este unul dintre cei mai mari exportatori de țiței din lume.In octombrie 2021, Arabia Saudita exporta 6,833 milioane de barili de țiței pe zi. Sectorul petrolier genereaza 87% din bugetul Arabiei Saudite, 90% din exporturi și 42% din Produsul Intern Brut (PIB).In schimb, India este la acest…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Compania petroliera de stat a Emiratelor Arabe Unite ADNOC s-a gandit recent sa cumpere BP din Marea Britanie, dar discutiile nu au progresat

08:56, 12.04.2024 - Compania Nationala de Petrol Abu Dhabi (ADNOC) a decis in cele din urma ca BP nu va fi potrivita pentru strategia sa, au spus trei persoane. Consideratiile politice au cantarit asupra potentialei miscari, a spus una dintre persoane. BP, companie de 88 de miliarde de lire sterline (110,3 miliarde de…

Razvan Nicolescu: „Romania ar putea folosi mai bine trei miliarde de euro!”

19:40, 01.04.2024 - Experții argumenteaza impotriva mecanismului CfD planificat de Romania pentru investițiile in energie verde . Romania a decis recent sa utilizeze trei miliarde de euro din Fondul de tranziție energetica pentru a finanța o schema CfD menita sa stimuleze investițiile in capacitați de generare a energiei…

Romania ca proiect geopolitic si interesul national (partea a IV-a)

10:51, 07.03.2024 - ROMANIA CA PROIECT GEOPOLITIC ȘI INTERESUL NAȚIONAL ROMANESC IN CONTEXTUL DEZORDINII MONDIALE ACTUALE  POLITICA EXTERNA A ROMANIEI IN ANII 1990 PREJUDECAȚI ROMANO-SCEPTICE ȘI AMENINȚARI GEOPOLITICE In noul context internațional aparut dupa incetarea Razboiului rece și dispariția ordinii mondiale bipolare,…

Cursul dolarului a scazut cu doi bani

16:15, 22.02.2024 - Evoluția monedei naționale de joi a ramas plata, identic cu parcursul pe care il cunoaște din septembrie trecut. Cursul euro a crescut marginal de la 4,9759 la 4,9769 lei, iar culoarul de de tranzacționare s-a restrans la 4,976 – 4,977 lei, chiar daca pe piețele din Asia moneda unica a urcat pana la…

Medicament contra colitei ulcerative, aprobat de Comisia Europeana

23:15, 20.02.2024 - Comisia Europeana a aprobat un medicament al companiei Pfizer destinat tratamentului pacienților diagnosticați cu colita ulcerativa. Este vorba despre medicamentul Velsipity,  susținut inca din decembrie de experții Agenției Europene a Medicamentului. Noua molecula poate fi folosita in cazul pacienților…

Hackerii perfecționeaza atacurile cu ChatGPT, avertizeaza OpenAI și Microsoft

10:50, 15.02.2024 - Giganții tehnologici Microsoft și OpenAI trag un semnal de alarma cu privire la creșterea utilizarii instrumentelor de inteligența artificiala, precum ChatGPT, in atacurile cibernetice. Cele doua companii au emis un avertisment comun, subliniind faptul ca hackerii recurg la modele lingvistice pentru…

UE impune reguli dure pentru giganții tehnologici, dar Apple și Microsoft obțin excepții

23:10, 13.02.2024 - Reguli mai stricte pentru marile companii digitale vor intra in vigoare in UE la inceputul lunii martie. Acestea sunt menite sa le limiteze puterea pe piața. Dar Bruxelles-ul acorda acum excepții pentru unele servicii de la Apple și Microsoft. Giganții tehnologici Apple și Microsoft au obținut un succes…

Țara din Europa care a obținut venituri record din turism, anul trecut. Peste 85 de milioane de turiști au trecut granițele

17:55, 04.02.2024 -  Si numarul vizitatorilor straini in Spania s-a situat in 2023 la un nivel record: 85,1 milioane. Sosirile in Spania au crescut cu 18,7% fata de 2022 si au depasit nivelul de dinaintea pandemiei, cand s-au inregistrat 83,5 milioane, arata datele publicate de Institutului National de Statistica (INE).Anul…


Ce parere ai despre aceasta stire?