Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretele Ficatului Gras (Steatoza Hepatică)

Publicat:

Steatoza hepatica, cunoscuta și sub numele de ficat gras, este o afecțiune comuna caracterizata prin acumularea excesiva de grasimi in celulele ficatului. Deși adesea asociata cu consumul excesiv de alcool, poate aparea și in absența acestuia, caz in care este denumita steatoza hepatica non-alcoolica (NAFLD). Ecografia lobului superior drept al ficatului arata un ficat gras. Ficatul prezinta o ecogenitate crescuta, cu pierderea ecogenitații peretelui venei porte. Lobul posterior drept al ficatului este dificil de apreciat. Prin urmare, este clasificat ca steatoza hepatica/ficat gras de gradul…

Citeste articolul mai departe pe mesagerulneamt.ro…  

Sursa articol: mesagerulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Obiceiurile care grabesc procesul de imbatranire. Majoritatea romanilor se confrunta cu așa ceva

21:20, 24.04.2024 - Obiceiurile care accelereaza procesul de imbatranireFumatul: Fumatul reduce speranța de viața și afecteaza grav sanatatea pielii și plamanilor prin expunerea la substanțe chimice nocive și reducerea aportului de oxigen. Renunțarea la fumat poate inversa unele dintre aceste efecte.Expunerea excesiva…

Prevenirea bolilor ficatului. Metode simple pentru o viața sanatoasa. Cat rau poate face alcoolul

17:01, 21.04.2024 - Prevenirea bolilor ficatului. Metode simple pentru o viața sanatoasa. Cat rau poate face alcoolul Prevenirea bolilor ficatului: Exista cateva metode simple pentru o viața sanatoasa și pentru protejarea acestui organ vital pentru funcționarea organismului.  Ficatul este un organ care indeplinește peste…

Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica și beneficiile intervențiilor minim-invazive

10:25, 08.04.2024 - In Romania, anual se desfașoara numeroase intervenții cardiovasculare minim-invazive, oferind avantaje semnificative pacientilor. Utilizand tehnologii de varf, aceste proceduri aduc beneficii considerabile in comparație cu metodele traditionale de chirurgie. In plus, la Spitalul de Boli Cardiovasculare…

Peste 16 milioane euro pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din invațamantul primar și secundar obligatoriu prin Programul ”Regiunea Centru” 2021-2027

18:30, 28.03.2024 - In calitate de Autoritate de Management pentru Programul ”Regiunea Centru” (PR Centru), Agenția pentru Dezvoltare Regionala Centru lanseaza apelul de proiecte de tip competitiv cu termen limita de depunere, pentru dezvoltarea infrastructurii și serviciilor educaționale pentru invațamantul obligatoriu…

Metode de tratament inovatoare pentru afecțiunile sistemului digestiv

19:05, 19.03.2024 - Bolile sistemului digestiv reprezinta, de peste un deceniu, a treia cauza de deces in Romania. Creșterea constanta a numarului de cazuri este confirmata de cea a consumului de medicamente destinate afecțiunilor digestive, care, in 2022, au fost cele mai cumparate, dupa tratamentele pentru bolile cardiovasculare.…

Un elev a ajuns la spital dupa ce a consumat nicotina la plic si o bautura energizata

13:40, 29.02.2024 - Un elev de la o scoala din Apahida, judetul Cluj, a ajuns la spital, miercuri, dupa ce a consumat nicotina la pliculete, combinata cu o bautura energizanta. Analizele de sange au indicat prezenta nicotinei in organism, nu si a drogurilor sau a etnobotanicelor, scrie News.ro. ”La data de 28 februarie…

Studiu: Analizele care pot anunța demența cu zece ani inainte

13:45, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters, potrivit news.ro.Studiul,…

Platim asigurari degeaba! Revoltator! Cat a ajuns sa coste un simplu set de analize de sange la ”privat”, pentru ca ”nu sunt fonduri”

10:50, 07.02.2024 - Analizele de sange trebuie sa fie decontate de stat, dar problema este ca nu sunt fonduri, iar romanii ajung la ”privat”.Prețurile sunt foarte mari pentru aceste analize, de care nu ne putem lipsi. Statul ar trebui sa asigure decontarea lor prin Casa de Asigurari, dar nu sunt fonduri aproape niciodata.…


Ce parere ai despre aceasta stire?