Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

S-a aflat cum detectează creierul aromele dulci de cele amare

Publicat:

Oamenii de stiinta au identificat o noua cale prin care creierul detecteaza aromele dulci si amare. Pana in prezent, cercetatorii au crezut ca o singura proteina – TRPM5 – a actionat ca o sursa pentru capacitatea de a degusta alimentele, preluat de MedLive.ro. Indepartarea acestei proteine din celulele de degustare ale unei persoane ar lasa persoana in cauza incapabila sa identifice alimentele dulci, amare sau gustul umami. Un nou studiu pune la incercare aceasta teorie. Noile constatari, publicate in jurnalul de specialitate „Proceeding of the of Sciences”, arata ca o alta proteina…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Frica influenteaza decizia femeilor de a alege intre recompensele imediate si cele pe termen lung (studiu)

16:15, 25.03.2024 - Frica influenteaza decizia femeilor de a alege intre recompensele imediate si cele pe termen lung (studiu)Femeile prefera o recompensa imediata in detrimentul unei recompense mai mari dar pe termen lung, daca au simtit o emotie asociata cu frica inainte de a lua o decizie, o circumstanta care nu…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Experimentele pe oamenii-cobai continua. Noile vaccinuri provoaca paralizii

16:01, 05.03.2024 - Noul vaccin impotriva virusului sincițial respirator (VSR), prezentat ca fiind la fel de sigur ca și vaccinul anti-Covid, și aprobat in graba de autoritațile europene, a inceput sa faca ravagii printre ”imunizați”. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a descoperit ca aceste vaccinuri…

Virusuri stravechi au jucat un rol in dezvoltarea creierelor noastre

00:11, 20.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP, potrivit Agerpres. Aceasta cercetare,…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Crima sangeroasa la o petrecere cu vedete, la care ar fi fost prezent și Alex Velea. Barbat ucis cu maceta

12:15, 11.02.2024 - Potrivit unor surse citate de Realitatea Plus, barbatul a fost injunghiat de circa 20 ori in spate,  cu maceta, iar medicii SMURD  veniți sa-i acorde primul ajutor nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.Aceleași surse au indicat faptul ca Alex Velea a fost audiat ca martor, pentru ca s-ar…

Un sistem important de curenți din Oceanul Atlantic ar putea disparea. Ce consecințe climatice poate aduce fenomenul

18:10, 10.02.2024 - Un sistem crucial de curenți oceanici ar putea fi pe cale sa dispara, potrivit unui nou raport, cu implicații alarmante asupra creșterii nivelului marii și a vremii la nivel global, ceea ce ar duce la scaderea dramatica a temperaturilor in unele regiuni și la creșterea acestora in altele, scrie CNN.Folosind…


Ce parere ai despre aceasta stire?