Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rusia îşi trimite centralele nucleare pe mare. Primul proiect va fi gata în 2016

Publicat:

Centrala nucleara care sa functioneze pe mare va fi gata in 2016 si, dupa cum informeaza CNET, tara condusa de Vladimir Putin vrea sa-si dezvolte o flota de astfel de ambarcatiuni. Fiecare nava-centrala are nevoie de 69 de oameni pentru a functiona la capacitate maxima, iar puterea pe care o poate produce este suficienta pentru a alimenta un oras mediu sau o zona industriala.

De asemenea, astfel de centrale nucleare pot fi utilizate si pentru purificarea apei acolo unde rezervele nu sunt prea mari. Centrala plutitoare a fost denumita Akademik Lomonosov si proiectul a inceput de la…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Energia regenerabila a inlocuit o parte din producția de energie pe baza de combustibili fosili in UE

13:01, 03.06.2024 - Productia de energie eoliana si solara in Uniunea Europeana a crescut cu 46% din 2019 si pana in 2023, inlocuind o cincime din generarea de energie pe baza de combustibili fosili din blocul comunitar.

Kremlinul escaladeaza retorica nucleara: NATO ar exersa lovituri nucleare pe teritoriul Rusiei

13:45, 28.05.2024 - NATO desfasoara exercitii care implica arme nucleare impotriva Rusiei, a declarat marti generalul Vladimir Kulisov, prim-adjunct al directorului Serviciului Federal de Securitate al Rusiei si seful politiei de frontiera, relateaza Xinhua, potrivit Agerpres.

Top 4 plante de apartament care iti dau energie. Iti schimba starea de spirit in bine, unde sa le tii

22:10, 11.05.2024 - Plantele de interior aduc numeroase beneficii in viața noastra. Pe langa aspectul frumos pe care il dau locuințelor, acestea pot imbunatați starea de spirit. De obicei, plantele sunt considerate vindecatori naturali, care au multe avantaje. Pe langa parfumul lor imbietor, plantele sunt folosite și pentru…

Record istoric de energie fotovoltaica in Romania

14:25, 11.04.2024 - Romania a inregistrat ieri, dupa pranz, cea mai mare producție de energie fotovoltaica din istorie – 1.179 MW, putere instantanee. Energia foto a fost pe locul trei in topul surselor de producție, dupa ape și nuclear, pe un consum și o producție foarte scazute, de doar puțin peste 5.000 MW, potrivit…

Situația de la centrala nucleara de la Zaporojie ingrijoreaza ONU - Reuniune de urgența a Cosiliului guvernatorilor

08:01, 10.04.2024 - Consiliul guvernatorilor organismului de supraveghere nucleara al ONU va organiza, joi, o reuniune de urgenta, la cererea Ucrainei si a Rusiei, pentru a discuta despre atacurile asupra centralei nucleare Zaporojie, dupa ce acuzatii reciproce de atacuri cu drone, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Sebastian Burduja, convins ca sectorul energiei nucleare va renaște. Romania ar putea finaliza proiectul Cernavoda

12:46, 09.04.2024 - Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, este convins ca sectorul nuclear este pe punctul de a renaște. Daca in trecut oamenii erau sceptici cu privire la energia nucleara, astazi putem vorbi de o schimbare a viziunii susține acesta. Burduja a declarat, la finalul unei intalniri cu directorul general…

Razboi in Ucraina, ziua 772. Centrala nucleara de la Zaporojie, ramasa fara curent dupa un atac rusesc

09:35, 05.04.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 772. Ministrul Afacerilor Externe, Luminita Odobescu, a participat la reuniunea ministrilor de Externe ai NATO, la Bruxelles, context in care a facut referire la sprijinul multidimensional si cuprinzator al Romaniei pentru Ucraina.

Centrala nucleara de la Kozlodui va avea doua noi reactoare. Parlamentul bulgar a aprobat acordul cu SUA

19:35, 21.03.2024 - Parlamentul bulgar a ratificat joi un acord incheiat cu SUA pentru constructia a doua noi reactoare nucleare - de 1.000 de megavati fiecare - la centrala nucleara de la Kozlodui, cu un cost estimat de 15 miliarde de dolari, relateaza agentia EFE, informeaza Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?